Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Ама како така бе дечко бе дечко,ние не ги делиме луѓето по национална и верска основа.Абе тетке и ја не ги делев,али покушајте го следново:
Ш.иптариве се 20%,еве нека се и 30,па и 40%
Е сега,отворете вести и влагајте у рубрика црна хроника,секој ден наредни 2 месеци.Ке се уверите дека 95% од делата у оваа рубрика ги сториле токму овие "граѓани" од оваа националност па затоа ве молам поштедете ме од муабети како сите сме луѓе од крв и месо,како господ е еден те ист само различно го ословуваме.Има разлика верујте

Член од
20 март 2022
Мислења
1.385
Поени од реакции
3.513
Види ги Русите мангупи. Не ни учествуваа оваа година на Политиковизија, а тие ќе ја организираат следната година. :boksix:

redfogv

Царица
Член од
10 мај 2017
Мислења
2.269
Поени од реакции
2.022
Нема тие.Или ќе биде во Украина или кај некој од Големата Петорка.
Ама, Кајги ептен ми е мило што погодив.Им велев на некои дека Украина ќе победи оти Евровизија е политички натпревар, а они не веруваа и беа уверени дека Констракта ќе победи. :pos:

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.706
Поени од реакции
13.378
За тие што уплатија у кладилница 100 денари за Украина, остварија добивка само 20 денари. Крајно разочарувачки. :(:(

:icon_lol:

Ф

Флеш

Гостин
:LOL:Да се утешам,уплатив на Србија коа квотата беше јака,едно 51 квота у ЗК ,а у СпортЛајф беше 21 квота ,класика педери,а исти газди имаат.... На почетокот како тргна,мислев ајде,нишо нема да фатам,боље Грциве испаднаа на листата ...После местењето на жирито,дојдоа први,па петти .... Ја па,у добро имало спас,че фаќам нешо пара ... Ама местење класика курвинско и политичко .... Утепаа Сирија,Ирак,Либија,Јемен,ама баш Украина е она специјална баш баш.... Лицемери ....

ЈуријАркадиевич

Модератор
Член од
10 мај 2010
Мислења
1.816
Поени од реакции
7.128
Ме мачи нешто... Доколку Германија се најде во идентична ситуација како Украина, дали како што е политички коректно да се изјавува Слава Украини, ќе биде политички коректно да се изјавува и Зиг Хајл?

TrendS

Work Smart, Not Hard
Член од
14 декември 2018
Мислења
4.419
Поени од реакции
30.013
Денеска е денот на МАКЕДОНСКОТО ЗНАМЕ
Знамето е олицотворение на една нација, нејзиниот народ и историја.
Знамето е многу повеќе од едно парче ткаенина за територијално одбележје.
Знамето, името, јазикот, историјата и идентитетот ни се врежани во душите. Никој, никогаш нема да може да ги искорени!
Нека ни е честит денот и за многу векови!
Да живее РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА!
:oeoeoe::oeoeoe::oeoeoe::oeoeoe:

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
10.537
Поени од реакции
26.227
Драга,

покрај сите политички позадини и интервенции песната на Украина сосе спотов е ремек дело. Особено за полуписмената багра од Европа што се пали на срањево наречено ЕСЦ. Песнава и спотот си ја имаат таа типична словенска меланхолија, почит кон член на семејството (особено мајката) и особено со војнава се поклопува изендачувањето на мајката и жената со татковината (окисморонски збор ?!). Спотов со потресителните призори и мајките што ги спасуваат децата и се враќаат на фронт е точно гаѓање во центарот на метата наречена просечен snowflake европеец. На нас од Балканов и источна Европа овакви призори во блиското минато ни беа секојденвие така што сме навикнати.
Догодина идеме или во Москва или во Мариопол на ЕСЦ а најпаметно би било да не идеме воопшто и само да пратиме сеир.

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
Кајг,

Еве ме пак мене, со подолга пауза измеѓу.
Chapter 3 од животов тера добро. Проблемот сеа шо ме мачи е зошто не можеше да се родам на друго место и животот од старт да биде ваков. Безгрижноста, сигурноста, припадноста - замисли да го имаш тоа од раѓање.
Но исто така убаво е повторно да можеш да се најдеш себе, да се редефинираш и да се ослободиш - овој пат без стравови, трауми и тон несигурности.
Да не одам многу во длабокото иако е недела, да оставиме некоја мисла и вечер пред спиење да ме држи буден.
Florence извадија нов албум. На ти една од поубавите.

Византиецот

Codename Duchess
Член од
14 март 2021
Мислења
2.818
Поени од реакции
6.405
Никој:
Апсолутно никој:
секој:
Група на Швајцарки од династијата Таргеријан на бесни, мат-црни Хонди, во тунел под Алпите:

стопирано е на точно место. Хаштаг,
ви кажа Византијецо дека е пичкин свет, исто ко Мирка шо ви кажа дека нема да влезите ЕУ.

Иначе ме нема неколку дена, а ме чекаат 180 нотификации.
Calm your tits кајги, неможам да реплицирам.
Автоматски споено мислење:

пс, ми фали времето Бритни ко беше дежурна на мојата плеј листа од детството, со глас ко мачкина кашлица. Моја прва љубов.

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom