Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Византиецот

Codename Duchess
Член од
14 март 2021
Мислења
2.842
Поени од реакции
6.453
Кајги,

пост посветен на легендарната професорка по Германски од Прилеп.
Кога се спремавме за Германија со учење јазик, луѓево од мојава Агенција оперираат низ цел Балкан па така имавме и професорици од Србија. На секои 2 месеци имавме крос-тестинг во кој нивните професорици требаше да ги испитуваат Македонциве (и Албанци), а нашите пак ги испитуваа нивните кандидати во Србија.

И сега се уклучува селандрава од Србија онлајн и агресивно сечи-печи по Српском, воздух не можи да си земи тука че липса че папса че пукни, ова нашава ја кладе на Mute па и вика смртно сериозна - Bitte auf Deutsch sprechen. Meine Kandidatinen und Kandidaten verstehen kaum Serbisch. Те молам збровај по Германски моите Кандидати и Кандидатки едвај разбираат Српски. Па се кладе себе на Mute, ја гледа директ в'лице на то Зумот и истовремено вика:

- че и ибам пичката српска.

Јозеп, Марија и Исус + цела Тајфа божества од Олимп и Каракамен Планина - која Прилепска легенда?! :ROFLMAO: :love:
Па се чудат зошто сум бил локало патриот. Еееј која чистина ја има во тој град/народ.
Шо да и купам на врајчајне?

Член од
26 февруари 2016
Мислења
5.419
Поени од реакции
13.591
Некои рендом настани кои и немаат допирна точка со мене знаат да ме напиздат многу некогаш. Така ми беше утрово кога прочитав за сељаците што се изживувале врз јагнето во беровско.

Не ме изненади дека вакви работи се чести кај нас, па дури сум видел дека животни се измачуваат во пагански обичаи во дворови на манастири, пред очи на свештените лица. Вчера ми беше барем мило дека биле толку глупи да постираат на ФБ и да си дадат автогол.

Она што ме изнервира е реакцијата на домаќинот на дешавката. Пази му изговор. Ова било адет па било оправдано. Аха, важи. Адет беше и мртво куче да се влече низ Вевчани... Не друже, не е адет и традиција тоа, туку заостанатост и примитивизам.

Па уште рекол дека со објавата се нарушувал рејтингот на неговите гости. Да да, пошто седенка на дрво пијани, прејадени и запотени мажи укажува на висок рејтинг и бечка школа.

D

dobramuzika

Гостин
од сабајле прво бев на бурито а сега на пиво, се тоа убаво, само што сум втора смена на работа :(

Nik20

Неверификуван член од немаштија
Член од
13 јули 2009
Мислења
5.523
Поени од реакции
7.003
Драга кајгана, тие што не знаат дека брз кредит фирмите се озаконување на лихварството не треба да ги жалите дека се заебале. Поздрав.

Член од
2 февруари 2022
Мислења
77
Поени од реакции
149
Преѓе правам муабет со еден, вели бев на скијање, го превиткав зглобот на ногата, ама среќа во несреќа вели што сум вакциниран, да не бев гарант ја кршев.

@Darklady не се смеј, во многу незгодна ситуација се најдов у пичку матер. Помислив да му се извинам што јас не сум вакциниран, да бев немаше ни да ја превитка.

Последно уредено:
Член од
29 ноември 2014
Мислења
1.016
Поени од реакции
4.083
БакаВепар престана да снима :place:

Сега престана и Марко "ЏиПи" Марковиќ :place:

Што е следно, Ненад "Шта моја беба ради сад? -Ради гузу" Гастозз да престане да снима???

Аха, не снима од 2012та? Ништо тогаш, позз :(:(

Prime

Оптимус
Член од
4 јули 2010
Мислења
6.144
Поени од реакции
8.105
Nikogash povekje ne gori dushata od za neshto shto vlozuvash a ne dobivash rezultat..
Kaj da se skrie chovek i kako da spodeli so nekoj koga nema nacin da mu se pomogne i najvazno kako od utre da se prodolzi, koja e celta na nekoja "zamenska" minijaturna srekja koja kje dojdi, kako da se izdrziii?!

Член од
28 октомври 2021
Мислења
1.140
Поени од реакции
2.250
Каменот од блиску доаѓа, сепак Панчевски бил во право.
Ти го мислиш ќе ти помогне, тој ќе те тресне по тил, да незнаеш кој крај да го фатиш.

Целосен колапс и се дешава на државава во последниве две години, со неа и сите морални и меѓучовечки односи, треба да се пазиш од своите, потоа од другите.:pov::sick:

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.649
Поени од реакции
88.402
Постот погоре за професорката по германски ме потсети на онаа мојата што ми предаваше во средно... Се гледаше дека не и се сите овци на број на жената. Имаше дешавка каде ја начекаа во автобус на ЈСП како се шверца без да плати, и ко за беља у тој момент влага контрола и бара билети од патниците (тогаш уште беа хартиените што се куцаа)... одат кај нејзе и оваа зема да вергла на германски, демек не разбира македонски :LOL: . Контролава виде, не виде си замина, глупо е да казниш "странски државјанин" што ти дошол у државава.
Како и да е од филмовине со Хитлер повеќе научив германски, одколку од оваа шверцеркава :icon_lol:

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.497
Поени од реакции
8.033
После 16 и пол години сменив аватар. Кој сака нека честита

Се уште е Тревис. И јас и тој остаревме у меѓувреме, ама уште сме секси ма'афаказ :D

Член од
7 јули 2013
Мислења
1.841
Поени од реакции
12.075
Временска машина постои и таа се наоѓа во темата „Фото хумор и интересни фотки“. Таа ве вози назад на магично патешествие низ старата добра Југославија во златната доба на Титовото владение.
За сите југоносталгичари топла препорака да се качат на таа временската машина и да уживаат во патувањето.

Член од
17 декември 2021
Мислења
23
Поени од реакции
11
South Park,дефинитивно пропадна.
Бог да ги просте(Со г**...да ги госте).
Нит пост-ковид,нит пиџамата беше арна.
Мет Стоун и Треј Паркер,се очигледно стари за продолжување на шоуто :(

Nik20

Неверификуван член од немаштија
Член од
13 јули 2009
Мислења
5.523
Поени од реакции
7.003
Драга кајгана,

многу ќе се смеам кога ќе ја банкротираат државата и ќе викаат грујо е крив.

Kajgana Shop

На врв Bottom