Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Член од
17 декември 2021
Мислења
23
Поени од реакции
11
Баш тие обичните муабети ми значат....
Ги почнав пред година дена...
Некакви ниски муабети со Хепцата .
Средни со Професорот...
Течат и течат...
И пак вие сте ми битни и вѐ поштувам.
И ќе ве поштувам.

SkimSkam

Full Stack Говнар
Член од
26 август 2021
Мислења
2.119
Поени од реакции
5.671
Дали и летово екипите од Автокоманда ќе тераат шема со ултра мега слим панталони над гол глужд и мокасина на босо, евентуално табан чарапа? Не ми е јасно, генерално сме здепаст народ, неможе бе таа жабарска мода да ја фураш тука. У лето сите мушки изгледаат или ко да имаат градежен бизнис или да работат камиони у скандинавија. Тесна панталона пастел боја, бродарица неверојатно сељачка со шљокици, цветна шуља извадена надвор со завратени ракави до зглоб, педеруша, и веспиче едно за низ град. Ебемти град без скинери панкери рапери скејтери.

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Замисли, возрасна жена, сопруга, мајка, со отворен пристап на интернет, зачленета на социјални мрежи меѓу кои секако и форумот Кајгана, листала 6 години стара тема за најубави мажи и единствено запазила еден лик кој стаил слика во купаќи.... откако 2 саати претходно во друга тема ги искажала своите поетски способности со една еротска стихотворба каде се споменува половиот орган на друг член кого дотичната верувам не го ни познава лично.

Замисли да си сопруг и дете на ова.

Непријатно.

Corvus

Latrodectus
Член од
24 јануари 2011
Мислења
4.002
Поени од реакции
15.328
Едвај чекам да купам нова pencil skirt и да ја закачам со останите 10 pencil skirts што не ги облекувам за никаде :love:

Купувањето и носењето облека се две различни хобиња

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.151
Поени од реакции
16.088
Драга,

Пред некој ден бев на заболекар, човекот ми кажа дека сум ослабела, пак. А јас само што ги бев открила падобранците во слаткарата што се отвори во близина таа недела, во превод јадам се што не треба. Но, стресот си го прави своето. До крај на месецов ако излезе се океј треба да си се качам на авион во еден правец и не знам како човек може да не се стресира за таква работа.

Таман кога се навикнав на помислата и почнаа да се средуваат работите, не станував некој ден со стегнат стомак и параноја, дедо ми почина.
Веќе цела година одеше на полошо и полошо, не дека не знаев дека тоа следи, но искрено се надевав дека човекот ќе изгура бар уште едно лето. Последен пат го видов некаде околу Божиќ, имаше еден од добрите денови за среќа.
Мавнав една чашка во негова чест сабајлево. За сите спомени. Ко дете, не тераше да вежбаме скоро секое сабајле за циркулација, воен режим. Имаше дрвен шах на кој научив да играм, но никогаш не го победив, зашто толку смараше со мислење потези, секоја партија траеше саат време и мислам дека не фаќаше на нерви. Беше многу среќен кога дипломирав, дури и сакаше да ја прочита дипломската. Не дека сфати нешто, али заинтересирано вртеше пола саат низ страниците. Знаеше со доза на гордост да кажува наоколу дека со мене никој не може да излезе накрај, нити да ме убеди во нешто.

Нема да можам да појдам на погреб. Дома се сите болни од коронава, кој веќе во изолација, кој е на пат да ја добие. И за сите нив сум загрижена, иако досега немале појаки симптоми. Најзагрижена сум за баба ми, со која во нормални услови деновиве немаше ваљда да се одвојам, но се надевам дека ќе биде добра. Се надевам и дека ќе ги видам накратко пред да заминам.

И дека веќе нема да паѓам во килажа за да ми зборат сите одоколу ко јас да не сум свесна.

Византиецот

Codename Duchess
Член од
14 март 2021
Мислења
2.842
Поени од реакции
6.453
Кајги посакувам (стварно?) да сум тип на чоек шо на Инстаграм постира слики со цитати - а boss never quits, he learns how to take a vacation. Like, колку треба да си просперитетен во животот за да делиш такви совети?

Имаше една босанка шо ми се бендисуваше, ама таја му го имаше меракот на едно баш такво балканско баце. Типов има бутик за алишта ако не се лажам, незнам зошто ама ко че ми текни на него в бутик, ми иди да прснам од смеа. Хм, енивејс, до кај бев? А да, го бакнала иако знај дека има женска. Заврши гадно со солзи и чуда, за незе гадно се разбира, тие уште тераат.

Јас не сум бос, ој ој јој, ама планирам одмор во Ди Швајц на езерото Бриенцер. Сам, со себе. До Јули, ај че издржам.

Реално нема да постирам слики со мотивациски цитати од таму. Декември бев Стразбур, слика не споделив, фб деактивиран, инстаграм со 3 поста и 4 следачи.

Иначе босанциве вада златни лилјани од средновековна Босна по инстаграми, ги носат на ланци, симболов го сакаат бетер од Французи. Свесни се дека ја симболизира невиноста на Марија? Често пати и орлијна покажуваат со прстите на сликите - јасно се на страната на Албанците. Незнаат дека едната глава на орелот е Рим, другата Константинопол. Знаат дека и Србија и Црна Гора го имаат на знамето? Знаат дека знамето на Грчката Православна Црква е Црн двоглав на жолта основа? Ммм, ами не се баш по учењето.

Нареден пат ко че ми покажат таков симбол, че им речам ох је и че му го рокнам Мизар. Ај у курац.

Единсвеното нешто шо ме радува сега е одморот во Март, конечно во Мкд, пијанка со подраги луѓе, во викендичка на Пелистер - емоџи со очи ко срца.

Последно уредено:
Член од
15 јуни 2020
Мислења
251
Поени од реакции
922
Светот е премногу грубо место за луѓе како јас, со палтенце сликан на манастир и со блага насмевка, да пробам да ќарам тотерка од Тиндер. Се погоди вчера еден match од едно моме од Ск, на сликата со кучето, тоа џукелата облечена во гучи, и со некој си шал измотано, веројатно поскапи од опелот мој. Ајде реков за shits and giggles да видам шо ќе биди. И се обраќав со аристократски речник, иако сум сељандура тешка со изгледани 50-60 филма и 2-3 книги како да се однесуваш со луѓе шо го носат песот на скијање во банско... како и да е, ја интересирало фотографија, не секс, и целиот филм и беше да ме мота за да и го заследам профилот на инстаграм... го заследив, и денеска гледам unmatch на тиндерот. Теа мамичке, за разлика од тебе, јас имам кренато во животот потешко од Nikon D750, и тие финти за следачи да накачам ги праев во 2013 со блог за коли. Уште ми е криво за едно чупе шо си беше работливо и шо имаше интерес во мене дури работев во фабрика, коњ невиден сум таа прилика шо ја утнав, за сега да се лигавам дека го познавам Carsten Peter, плеб шо слика за национална географија и дека ми е omg my fav photographer. What a plonker.

Член од
2 февруари 2022
Мислења
77
Поени од реакции
149
Теткицата Благица се вика, има 80+ кг и истурени цицки индустриски. Истовремено е член и на фемина форум како и женски муабети и слични групи по фејс. Ќе кажев и дека работи во некоја конфекција, ама нема време за тоа, така да отпаѓа таа варијанта.
Моја претпоставка, да не се разбереме погрешно.

Член од
17 декември 2021
Мислења
23
Поени од реакции
11
Некои луѓе сериозно си ги сфаќаат "спиритуалните" поенти?
wtf :)
Интересна вечер во секој случај.
Само нека се живи и здрави сите.

Византиецот

Codename Duchess
Член од
14 март 2021
Мислења
2.842
Поени од реакции
6.453
Кајги,

150 години од новиот Ахил, како што го викале дружините од планините. Го даде животот во борба против неправди. Падна поради тиранијата на една злобна држава кој го закочи просперитетот на нашиот полуостров и ги ограничи и огорчи нашите народи. А можеше да пстигни толку многу. Сонот му бил просперитетни идни генерации, деца родени во своја држава, луѓе со свој буџет.
Се надевам дека ако има Рај или ако честички од неговата душа сеуште лебдат низ космичките Небули, тој можи да почувствува и види, дека има луѓе кои од срце му благодарат.
Јас сум Македонец благодарение на мојот херој од Кукуш - не сум Јаничар и не сум Турчин.

Веќе е подобро. Не сме го достигнале нашиот потенцијал во целост, но од тоа зло не спасија.

Kajgana Shop

На врв Bottom