Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Член од
23 мај 2013
Мислења
2.444
Поени од реакции
5.937
Од ден на ден губам се повеќе надеж за 13те милиони евра што требаше да ми паднат досега...

Член од
11 јуни 2021
Мислења
390
Поени од реакции
918
Драга, им завидувам на тие мажи и жени што се сами. Ни маж, ни жена, ни дете, ни брат, ни сестра. Тие животот си го живеат додека некој што има некого од погоренаведеново им се серат на глава.
Нисам ја те среЧе, драга.

Ајт.

Член од
16 јануари 2013
Мислења
3.971
Поени од реакции
8.196
ДК,

Screenshot_20210622-182549~2.png

Македонски успех при работа во странство.

Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.035
ДК
дали само јас сум идиот на кој сите му звонат кога е на одмор?
Без исклучок ист вовед: знам дека си на одмор ама...
Не научив да не се јавувам, секогаш помислувам дека има некоја тешка хаварија и дека е падната мрежа во пола држава...

@Fluffy_bunny

Зајко кокорајко
Член од
24 декември 2020
Мислења
1.809
Поени од реакции
2.355
Почна летниот кошмар и кај мене. Изрешетан сум од комарци како решето и се потам како свиња од топлото. Од целата таа пот сега уште повеќе ме чешаат раните. Како шуга да имам се чувствувам. :facepalm:

Hurin

Pokerface bastard
Член од
3 јуни 2009
Мислења
8.543
Поени од реакции
14.678
Убо е чувството кога си на одмор и ти стигнуваат меил нотификации дека Џирите се со статус Done

Член од
16 јануари 2013
Мислења
3.971
Поени од реакции
8.196
ДК,

некои луѓе толку немаат чувство за маркетинг, што на интернет страна за продажба на облека поставуваат галерија од слики

1624441888326.png

со ефект на тотално помрачување предизвикано од пиење на литар алкохол.

Погледнав три слики и добив мачнини, вртоглавици и нагони за повраќање.

Ме интересира само дали фотошоперот после овие ремек дела е останат жив.

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.730
Поени од реакции
37.719
Кајг
,,,...до сега нема застој, ама од вечер ќе има застој во издавање на лични документи, тоа е поради ковидот што луѓето седеа дома и не ги гледаа документите, па сега сите сакаат!..,,, :facepalm: феномен бе, феномен!

...само кога ќе се сетам дека после полноќ, кога се вратив од аеродром ме допреа после полноќ и ме казнија зошто возачката важела до тој ден, па сум требала да седам цела ноќ на аеродром да ме поземе некој, а не да возам со неколку часа помината возачка,
ни арно, ни лошо не помогна, едоставно ми даде белешка каде го имаше и неговото име и презиме и ми рече можеш да се жалиш каде сакаш ...и сега кој ќе одговара што нема обрасци, а на луѓето им треба по закон продолжување на лични документи, а не чекање и одложување, а Оливере?

Trent Alexander Arnold

Stamford Bridge, Fulham Road, London, UK, SW6 1HS
Член од
30 јули 2020
Мислења
914
Поени од реакции
4.146
''Добар деннн, се јавуваме од агенција за мобилни оператори, ако сакате едно истражување...''

- Зафатен сум не можам, јадам компир манџа.

- Океееј, пријатно, убав ден. :pipi:

Византиецот

Codename Duchess
Член од
14 март 2021
Мислења
2.861
Поени од реакции
6.478
Драга.

Животот ти давал она ти што си му дал. Демек шири позитива и се ќе биде сончево.
А што ако е обратно? Што ако враќам, она што ми дал животот?
Преку глава - ама баш преку глава од мазохистички Мајка Тереза изјави - ти заслужи да се мачиш. Колку е тоа само умно болно? Да го убедиш некој дека заслужил да страда.

До пред едно време ја следев Ана Јовковска на фб. Кога бев средно имаше интересна тв емисија во која канеше луѓе од култура, интелектуалци, доктори, како и да е... Демек луѓе со искуство од кои можеш да научиш нешто.
Сега ја гледам споделила објава за нејзина книга, на следнава тема, парафразирам: Зошто ни се чини дека овој свет е неправеден, зошто ни се чини дека ангели од луѓе се измачуваат на ужасен начин, неправедно, со болести? А други пак, кои јасно гледаме дека најмалце заслужуваат, се опсипани со благодети, здравје и хармонија? Одговорот е - КАРМА.

Го читам ова што го напишала и стојам занемено пред мониторот. Инаку за тие кои не се запознаени - во Индискиот систем на верувања ги има 'законите' на Карма и Дарма. Дармата е она што опфаќа систем, начини на морално - добро однесување. Оттука, се се сведува на тоа што си правел во претходниот живот, пошто веруваат и во реинкарнација - демек сите сме во циклус на постојано умирање и раѓање. Пардон ако сите сме истите души кои одново и одново се раѓаат, тогаш како тоа популацијата се зголемува? Нели треба да остане иста. Неважно, одиме понатаму - ако не си ја почитувал Дармата во претходниот живот, сега ти следи живот на мачење, страдање, пекол и единствениот начин да си го објасниш тоа што ти се случува, според нивниот систем на верување е - Ти тоа го заслужуваш. Ти имаш таква Карма, тебе овој живот ти следе мачење без услови, без ама, без компромиси. Само мачење. Страшно, не? Како окован во невидливи синџири. Цел живот ќе се мачиш и немаш право на ама.
За оние попаметните - станува збор за систем на владеење. Како да ја убедиш милионската Индиска толпа дека со право е сиромаша, а Махараџата од друга страна е диспропорционално богат? Едноставно. Врзи им филм за Карма и Дарма.

Ана Јовковска? Не е веќе во листата на луѓе кои ги следам. Како човек од далечниот Запад (во споредба со Индија), должност ми е, ОБВРСКА ми е, животот да пробам да си го објаснам на друг начин. Дека не е фер. Толку едноставно. А не дека сум заслужил. (каква патологија од Религија)

Последно уредено:

redfogv

Царица
Член од
10 мај 2017
Мислења
2.271
Поени од реакции
2.031
Кајги,пуштам вести на Сител и гледам дека Зајко на лева нога станал чим вика дека ЕУ има проблем,а до сега ѝ се упикуваше ко Пепе Ле Пју.

Kajgana Shop

На врв Bottom