Уште еден викенд збогатен со приказни од општинските фудбалски лиги.
Општинска лига е „шитот“ годинава. Се активираа сите маалски играчи, јако за гледање.
Имаше на времето една тема со приказни од ниските лиги, хит беше на форумов. Епа постов е баш за таму.
Мојов маалски клуб играше од 11 часот. Се почнува лабаво, судијава уплашен суди пенал за нас. Гостиве му влегоа одма на шамарници. Нашиве глумење фер плеј, зема едниот го утнува намерно пеналот, демек лабаво ги тепаме.
Ама топкава никако не сака да влезе во гол и гостиве поведуваат со 0-1.
Почнува нервозата, мавање, притисок врз судиите. Одбраната касапана, топка поминува, човек не. Ама, нападот уште 15 утакмици немаше гол да даде. Утнуваат две шанси, се зголемува нервозата до максимум.
Ако им ги собереш годиниве на сите тројца судии, пак ќе бидат помали од еден наш дефанзивец. Просек на тимот 40 години
![Зелен :D :D](/styles/default/xenforo/smilies/biggrin.png)
Суди судијава фаул за гостите, овој дефанзивецов му вика, абе каков фаул и му ја дава топката на еден од нашиве, му вика оди изведи аут. Ако ти врзам една мрсул еден, ти фаул ќе ми судиш. И седат сите, му викаат и што е сега? Па, аут
И додека напаѓавме, крадат овие топка, нафрлаат во шеснаесетник и еден од дефанзивциве си ја фати во рака
![Пукам од смеа! :pos: :pos:](/styles/default/xenforo/emot/pos.gif)
Свири пенал судијава за гостиве, нашиве веќе немаа како да го нападнат, фатија меѓуисебе се обвинуваа. И се степаа на крај
![Зелен :icon_mrgr: :icon_mrgr:](/styles/default/xenforo/emot/icon_mrgr.gif)
Гостиве викаат, судија не мора да го шутираме пеналов, суди крај, не може да стоиме веќе. И би крај
После утакмица сите на пиво, направија хаос во маалската продавница.
После нашава, почнува друго дерби од истата општинска лига. Еднава екипа, скоро сите се бивши Комити, од кои голманот една од најголемите петарди од трибина.
Си играат фудбал овие, се враќаат нашиве во меѓувреме. Закаменети од пивата, акнато на звучник Славија од Џеј, му мавтаат на голманов со пиво и суџук и му викаат доаѓај ајде, батали фудбалот
Претходно играа и трета лига. Доаѓа главниот судија, нашиов тренер му вика, абе ти памтиш кога те бркав со патика во рака кога ни даде црвен со Бардовци?
Помошник еден екс кајганџија, не знам дали е активен уште
Си поправивме муабет, досуди сомнителен офсајд, ама со ВАР се покажа дека оправдано кренал знаменце
Тоа главниот пак досуди сомнителен пенал за домаќините. Го изнуди еден играч што го памтам дека игра од кога бев основно. Класика пенал, се фрли со стомакот, викна на цел глас. Судијава вика, абе морав да свирнам...
Waiting for the next weekend...