Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.682
Поени од реакции
37.668
... овој пат не заминала на факултет, туку на некое подалечно место на 92 години, Selma Borić, ликот на легендарната песна на Бебек/ Бјело Дугме!

Член од
1 април 2020
Мислења
142
Поени од реакции
836
Dear K,

Помина успшено damage control-ата, продужуваме даље.
Под "ние" мислам јас и инр ми. И сите демончиња меѓу мене и неа.

Имаме фокус "Факс"(х2), "Работа", "Соушалс", "Здраво тело...", "Јазик за повторување/потсетување", "Јазик за доучување", "Јазик + за учење" итн.
Уз милион пропратни хирови за шетање, надоградување и пробување нови ствари.

Нешто налик моите нотеси. Плановите се само за неколку дена и после само празни страници, јер "Лајф хепанс." А тие се превише одеднаш.
Страшен пример за контрол фрик вон пропорции.

"Денес се' што треба да направам кога станам е да се облечам и да излезам да трчам."

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.028
Колку ми се повраќа што повторно сме најмизерија од народ, насекаде протести само кај нас нема ништо, се казнува се што мрда, најлоша влада и владеење во универзумот и никој не реагира а као никогаш млади луѓе надвор по улиците последниве денови. Само да не станам еден ден како останата маса, па дури не би жалел и животот да ми заврши одма во истиот момент. Во сето ова срање околу нас, само една добра работа ми се случи/случува но далеку е од готова, ништо повеќе не сакам во животот само ова да заврши како што почнало. Толку ми е страв дека нема на крај да излезе ништо, што ми е страв и да напишам за ова нешто повеќе.

ЈуријАркадиевич

Модератор
Член од
10 мај 2010
Мислења
1.837
Поени од реакции
7.187
Unpopular opinion - доколку праќаш nudes на рандом/полурандом типци, голема шанса е да некој од тие не ја почитува приватноста. Со испраќање nudes го преземаш ризикот дека таа слика може да биде злоупотребена. Машките праќаат непосакувани дикпикс, ама, веројатно се толку грди што не можат да бидат искористени против нив. А, знам дека девојки праќаат такви слики и на нетолку блиски особи.

Член од
20 јануари 2021
Мислења
407
Поени од реакции
4.489
Убавините кои ги има Македонија, немаат крај!
Водопадиве ги открија другари пред година време, а јас денес бев прв пат.
Влегов и во вода, ама само до колена, не носев крпа и други алишта, здравје нареден пат комплет :icon_lol:
IMG_20210204_172841_982.jpg

Partizanen banditen

Психијатриски случај
Член од
24 август 2016
Мислења
5.914
Поени од реакции
17.860
Драга

Девојчево на кое сум и симпатија, ми праќа слика од 22 книги за матура и ми се жали дека читала 2-3, а тоа ти се класици на светската книжевност и нешто што треба секој да ги знае што се случува. ШТо да кажеме ние што читавме по 500 страни, за на крај еден глуп расказ да ти даде оценка повеќе.

Него кога ке се сетам по македонскиот ми предаваше една професорка што ме мразеше и првите две години ми беше класна. Од тројка повеќе никогаш ми нема дадено, а редовно и ги читав книгите, маме ли и...

TrendS

Work Smart, Not Hard
Член од
14 декември 2018
Мислења
4.419
Поени од реакции
30.017
Денеска интересен ден.......станав сабајле, отидов на работа....работев богами добро....истовремено исповртев некои телефони во Србија....добив позитивни информации од таму.
Ми заврши работното време, го дополнив резерварот, дојдов дома да си го земам пасошот, во кола и правац за Врање.....еве го кај е 100км во правец.
......Врање....прв пат одам таму, не сум имал потреба до сега.
Кога сопствената држава не се грижи за здравјето на своите граѓани.....чарето мора да го бараме надвор.
Сега само што легнав во кревет, пред два саати се вратив во Скопје.
Купив Српски при-пејд броеви за мене и тие што ми се под кров.....се видов со човекот од центарот за имунизација (пријател на мој колега).....вели се ќе биде во ред, не си ни прв ни последен од Македонија....поднеси барање за вакцинација....ќе изгураме работа.
Што беше најинтересно.....без да бара/очекува било каков возврат....му велам ќе те почастам кога ќе бидне работата.....категорично ми вели не доаѓа у предвид.....ми смо наши!

Инаку во Врање народот е кул (опуштен)....голем број се веќе вакцинирани и се опуштени, слободни, маски носат ептен-ептен ретко, во затворен простор само ради закон и тоа спуштени на пола уста.....дури и чудно ми беше. Се чуствував како да сум во паралелен свет.
Српските граничари не носат маски повеќе.....вработените на патарини во Србија исто не носат маски.....колку убаво за очи.
Животот им се враќа во нормала.....се гледа и се чуствува тоа.
Јбг....се вратив назад во Македонија, ги наредив СИМ картиците во телефони.....утре да пуштам пријавите и нека биде се како што треба....успешно до крај....дај боже.

Луси

extreme
Член од
17 септември 2008
Мислења
6.864
Поени од реакции
20.426
Драга,
У име на ТБТ, на времето домашен телефон и сите позиви поминуваа преку татко ми, човекот на сите муабет им правеше, имав другарче студираше во Германија, он го испрашал се додека јас сум била у продавница, уште матичен број да му земел.. арно ама па не ги пцуеше културен беше, уште си е таков мирен човек, ми фали 7 години го немам гушнато, човекот кој му сум слаба точка, гордост најголема.

п.с. Имаше еден нон стоп ми звонеше и ми ја пушташе песнава подолу, незнам зошто..:toe:

коцка

Curiouser and curiouser!
Член од
12 јули 2005
Мислења
7.186
Поени од реакции
13.821
Кога комшивката сака да збори со дечко и, а да не ја разбуди ќерка и, збори кај мене пред врата. Петокот го започна со карање во 7 сабајле

Добро утро и на вас :mad:

Kajgana Shop

На врв Bottom