Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Бидејќи наидов на неколку критики после последната епизода од Кајгана vintage серијалот дека премногу сум ставал гифови и слики, во оваа епизода ќе се потрудам тоа да го сведам на минимум. Поштувам критики. hhh никад, доека не ми текне нешто друго следен пат па да наредам 759 гифови.

Денеска ќе збориме за мене. Емисија за сам себе. Е сеа, да почнеме вака (Уууу рима) да те ее Рикардо Кака. И Гранит Џака. И од форумов Бум Шака Лака.
Ќе има 3-4 слики уредно ставени во спојлер, чисто да се долови ситуацијата за која ќе зборам односно пишувам.
Многумина знаете т.е општо познат факт е дека овој акаунт е reborn верзија на култниот Џонтра Волта кој замина во аналите на форумот пред 2 години.

Е сега, за тие што не знаат, а не знаат добар 99.9% од форумов тоа дека Джонтра Вохохохолта e уствари 3то алтер его на ликот кој се потпишува со оваа кованица која потсетува на еден познат холивудски актер кој глумеше во Брилијантин и Ефтини Приказни.

Најверојатно е подобрен search сегментот на форумов па многу лесно се најдов, иако и порано имам доста време потрошено да се најдам, ама безуспешно. Се што памтам е еден цитат од Тошо од к-15 кој гласи вака `госпожа, ај прибери си го малиот` со кој еден јувенташ ме донесе на ѕидот на срамот во тема за провокации. Јас сум влегол во фан клуб Јуве и сум ги понижил. Мислев дека тука ми заврши кариерата со еден сочен и вкусен перманентен бан ама сум бил грешка. Сум поживеал уште 16 мислења најчесто во фан клуб Интер, пред да исчезнам и да се појавам неколку години подоцна како Џонтра Волта.

Имено, годината е 2010, Интер актуелен освојувач на све и свашта, мојот комшија, комрад, другар од дете, своевремено легендарен и самопрогласен трол на форумов со првичен ник @mercenary а сега познат како @Schtrawzenigger веќе одомаќинет тука ми дава предлог да се регистрирам на форумов за да си пишуваме за Интер. Ок супер, може. aaaaaaaaaaaand its done.
29ти ноември 2010та, here comes @Ма Ки . Одличен ник, иако цело време мислев дека ми е нешто со моето име и Интер до него, од тие глупите никови, ко @Stefan-kobe што е. Сепак бил мојот надимак поделен на слогови да изгледа ко кинез. Ма Ки це Тунг, Ма Ки Мун, Ма Ки м Joнг Ун, Ма Ки Сунг Парк, Ма Ки Хеон Мин Сон, Ма Ки Јуто Нагатомо не замарај доволно е.

Првото мислење, фино и уредно пријавено кај надлежните да не дојде до несакани реакции односно перманенти банови за двајцата комшии и другари интераши.
Големиот Syn, мојот човек Урко, гарантирал за мене, од копиљ ме знае на времето коа доминираше до фан пејџот на Интер на фејсбук, првиот потпретседател на Интер Клуб Армата. Урко Тупурковски Циле, Урко Ѕинго.
И beneamata секретарот и финансискиот гуру на фан клубот.

Второ мислење, кучето пуштено од ланец, влагање директно у фан клуб Јувентус со тотална и жестока провокација.

Дното е допрено, бламот начнат. Бјанконеро стокомак, истиот плачко цел живот. У право бил морам да признаам, кое ми е ова падобранско појавување. На вчерашен ден пред 10 години.

Во главно, тоа е тоа од првороденчето, сума сумарум 16 мислења, сите во фан клуб Интер, до 5ти април 2011 сум истрајал.

Вториот односно првиот веќе сите добро го знаете, нема потреба да трошам зборови. Не знам точно кога се регистрирав а се избришав во 2018та година после едно несогласување со една пејачка од соседството која ја имала сета среќа во светот да стане тоа што е, све да и ебам. Погребот на првиот односно вториот и раѓањето на вториот односно третиот акаунт имаат едно нешто заедничко, а тоа е истата таа пејачка која пред неколку месеци излезе со еден радикален пост на социјалните мрежи. Ми се виде тоа ко прилика да се вратам како Ибрахимовиќ што се врати у Европа и уште гази, да ве потсетам дека убаво говореше човекот своевремено. И Исус ќе се врати еден ден.

Тоа беше се во оваа ретро приватна кајгана vintage епизода, се гледаме за неколку дена со нов материјал од некои минати и незаборавни времиња и моменти. А до тогаш уживајте со одјавната шпица.

Partizanen banditen

Психијатриски случај
Член од
24 август 2016
Мислења
5.814
Поени од реакции
17.395
Драга

Многу мрзам неблагодарни луѓе. Пример им задржиш, отвориш врата итн. и не ти кажат фала. Исто оние касиерките кога ке им кажеш довидување и не ти вратат. Но за ова понатаму.

Цел живот играм фудбал и секогаш кога им фали голман ме викаат. Уште од средно играв со едни дечки, од мене многу постари, на мои роднини пријатели. Арно, ама тие бидејќи тие направиле јаки кариери едно време престанаа да ме викаат, затоа што не сум го давал максимумот. И небитно им текнало после година-две пак ме викаа, ме молеа и викам ај да не ги оставам на цедило. И цел термин како навиени, те фати ја немој во корнер, оваа можеше да ја одбранеше итн. И играме, пред гол беше сам еден противнички играч, приметив дека ке ја шутира топката високо, а јас да покажам дека сепак сум добар дигнав хај кик и како ја ковна копитово јако ме дигна на пола метар од земјата и од болката наместо да се приземјам со ногата која ми беше на земја, јас со двете нозе, па паднав на задникот. Одмарав едно недела дена, кога ке се сетам и ден денес ме заболуваат тие две места и си реков за овие никогаш повеќе нема да играм, па и да ми нудат милион евра.

И бидејќи животот пишува романи, а мојот е мизерен како тие луѓе, денеска ми вртат да сум дошол да им бранам, вика не можат да најдат голман, арно ама им викам дека сум закачил корона пред три недели и дека уште не можам да се оправам. Ме боли онаа работа ако ви не можете да најдете уште еден играч, како вас што ве болеше тогаш кога ми викавте. :)

Член од
3 мај 2020
Мислења
4
Поени од реакции
6
Кеј,

Имам аверзија кон оние кои ми мудруваат,а се уште не научија дека ,,не знам" се пишува одвоено.
Вашата неписменост се шири побрзо од короната.

Толку се самоуверени што се изразуваат на ,,високо ниво'', а притоа не знаат кога да ги употребат и што значат пола од зборовите што ги кажале. За сиромашната граматика да не коментирам. Тоа за мене се гниди кои се горди што не знаат да се изразуваат.
Животот да ти се сведе само на работа по завршувањето на приватниот факултет (што мама и тато платиле милиони зошто не си спосебен за државен), за некои е најголемото животно достигнување.
Можеби потоа следи и некое хоби,како теретана или инфлуерсерски живот кој мора да биде споделен на социјалните мрежи со; голи газиња и набилдани мускули сликани selfi на огледало.
Зошто ако нема слика, светот нема да знае за вас колку вие сте "јаки", нема да добиете лајкчиња и половите органи нема да ви се навлажнат.Способни сте само да бидете очајни,болно љубоморни за внимание,бедни,никакви и ситни души.
Кога неписменоста стана фраерлук ? вашиот најпрестижен успех.Се шири како зараза, ја има насекаде низ естрадата,високите функционери кои глумат недостижни,медицинарите,низ образовните институции кои треба да ни се пример...
Мизерија.
Секако дека не ве жалам. Толкав ви е капацитетот.

D

dARK_ElementaL

Гостин
Не дека не се убави овие модерни лебови со разни вкусови на маслинки, пиперка итн. Но можат коњак да му носат на едноставниот домашен леб што се меси без оние хемиски ствари. Особено на село кога се пече на оган, да посакаш да влезеш внатре со него да се испечеш. :love:

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Нејќам да правам „еј на времето колку беше боље“ муабет пошто отсекад ми биле тапа таквите, ама не можам да сфатам кога форумов стана вакво конзервативно дувло на луѓе што све шо прават е хејтаат некакво модерно движење? Буквално моментално сме у meta кај што само тоа има по секој подфорум. Мислам, само запази ја темава, имаш 64 мислења и све е од луѓе што прават circle jerk на истата ствар и си лајкаат. Дури и ако се слагам делумно со некои од стварите, пошто слични аргументи вадам и со некои западни ултра либерали коа се расправам, изгледа толку токсично и негативно кога ќе ја видиш групата. Изгледаат како старци што викаат „кај ни отиде младината“, и делуваат ептен огорчени од животот. Ваљда и тоа е уствари одговорот, едни си отидоа, тие што беа океј остареа и станаа ептен grumpy, а третиве што отсекад биле такви уште се тука и само земаа поголем замав.

Све нешто е споредено со Хитлер и фашизам (индиректно поише го релативизираат без да сфатат), низ сите теми се збори за како некој нов бран го уништувал човештвото, убаци малце национал-шовинизам и добиваш ептен гадна смеса. И тоа сегде, не само политика. У филм, за оскари, за фудбал, за музика, па дури и у гејминг, за што не. Смешно е што цело време зборат за либералните сноуфлејкс и како све ги вреѓало таквите, а буквално за исти ствари плачат и они, само од другата страна на спектарот. Све некое движење нив ги вреѓа, се наоѓаат засегнати и прават некој preaching. Нема ни поента да дискутираш повеќе, башка и пишав пост уште на првата страна дека тоа ќе се деси на темата, али ми го делитна некој fellow модератор, кој и да е таму. Тоа го избриша а остави таква дискусија у факинг филозофија и психологија бе... ако тоа е филозофија и психологија, сме наебале сите хахаха. Али ако, боље така. Едвај чекам и некој да го цитира ова таму за уште толку да им се дигне. Или она „хаха“ реакцијата, наменета за луѓе со мали куриња.

Од можност за некаква алтернативна социјализација и дружење, интересни дискусии, споделување гледишта и чил разговори, местово се претвори у луѓе што си најдоа дупка кај што ќе се редат и ќе си ги дркаат еден на друг со истите муабети, и ќе се самоубедуваат колку се у право. Порано имаше само некои муабети тука-таму, повеќе беа избалансирани стварите, а сега само ова преовладува. Не е дека сум butthurt пошто демек застапувам некаква скроз спротивна страна, ама на куров ми е више да го читам те истото на секоја тема. Порано се нервирав коа нешто ќе ми идеше контра на некое гледиште и сакав да се објаснувам, ама сеа е више станато tiresome. Нема ни нервоза, само е онака, дебилно, нема поента да збориш. Као чичко ти на слава коа ќе седне да ти збори за ЈНА и Југославија, као океј стари, океј е. Па ќе ти се убаци цела фамилија за заедно да се тешат групно, пред утредента да си се вратат на старото, досадно, мизерно секојдневие.

Бев главен пропонент на тоа да се има политика на форумов, али in hindsight изгледа згрешив, пошто истече од лончето низ цел форум. Како да сум на некој 9gag од 2009та у друга димензија. Или тоа, или и мене ми истекува времето тука полека...

Последно уредено:
D

dobramuzika

Гостин
од леб, највише поштувам печен во фурна, ех, во село како вчера да беше, се сеќавам, играме на школското игралиште, тетка вера - комшиката, пече леб, ќе не викне и ќе ни даде еден да го делиме тројца, четворица, во зависност од тоа колку деца сме се собрале.

Partizanen banditen

Психијатриски случај
Член од
24 август 2016
Мислења
5.814
Поени од реакции
17.395
Драга

Продолжуваме со уште една епизода од мојот мизерен живот. Само главниот лик не е мизерен, туку добар човек, само што навива за погрешен клуб. Имено денеска ме сретнува на улица како си, што си и така и целиот радосен што вчера клубот му поминал во следната фаза едвај чека да му честита. А ја не му честитам никако. И во еден момент ми кажа па нели ми честиташ, јас се правам будала не знам зашто и бидна што бидна се поздравивме.

Абе на навивачите на тој клуб не им честитам и лига на шампиони да освојат, посебно не сега кога им даваат пари од државнта каса без ич око да им трепне. Едноставно такво зло од спортско друштво од своето постоење не се створило. Попрво би отишол кај овие исис, ал каеда, хамас и би ги замолил да ми дадат еден елек со експлозив и да им го дигнам стадионот во воздух.

Ке кажете дека сум пристрасен, луд, оваков, онаков, ама ја ги мразам колку што просечен Палестинец ги мрази Евреите и им сакам да згаснат еднаш засекогаш.

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.444
Поени од реакции
18.432
Драга, најпосле ова легалниве коцкари на Волстрит се заебаа. :D
Секој чест Маск, капа симнувам.

According to analysis by S3 Partners, short investors in Tesla— those who placed bets in the market that its shares would lose value — have lost $35 billion on those positions so far this year.

Tesla short sellers lost $8.5 billion in November alone, as the company's shares climbed 46% in the month. That's more than the $6.7 billion Tesla itself lost in the 11 years from when it first reported results in 2008 to the end of last year.

To put that loss into context, the US airline industry posted combined net losses of $24.2 billion, excluding special items, through the first nine months of 2020, the worst losses the industry has ever reported.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Ди Кеј,

Лани прескокнав со украсување зошто како што знаеш не ни сакам нешто зима. Годинава ме запнаа вововоовововово стаи елка вовововово украси малку дома, штуро ти е.

Доообро...

ezgif.com-gif-maker (1).gif

Kajgana Shop

На врв Bottom