Ми стигна пред некое некој час време меил, трофеј на кајгана, дур тогаш се сетив дека се дружев со вас некое време
Поминала цела година! 1 година помудра, постара, 3 кила подебела совршено распределено кај што треба и по желба на оној што ме храни секоја ноќ со фиш енд чипс
Годинава ништо не е исто!
Работава ми претрпе многу загуби, ама стојам на нозе, сеуште има закорављели романтици ко мојов што и купуваат цвеќе на љубената зошто им го погодила гравот минатиот петок. Ама им е лидер дефинитивно! Боже колку сексуална енергија лежи во тој човек, ко да се приближува до 30тата а не да е опасно доближен до 50тата. Вчера јадевме по стоти пат риба и шримпс за вечера, ни текна на коктели, на ланското лето во Коктел бар, на самба и маи таи, на ланското безгрижно лето кога си го прекинавме одморот со идеа дека оваа година ќе го продолжиме. Мхм! Ама Охрид со него може да биде и Копакабана ако он така реши. А толку силно се труди студената вода без трошка сол да ја претвори во рај на земјава, штета што работните обврски не ни дозволуваат море, овие денови. Ама ако даде Бог и Акуведер доцно септемвриско сонце ќе ме пече во Дерми на плажа, ама не се надевам бидејќи утре требаше да се враќаме од еден таков одмор, ако немавме љута мајка и разочарано дете што не сака да оди на одмор со нас, сака со мајка и и новото братче.
Не, не ме уморува да бидам идна макеа на една татина принцеза и непожелна идна снаа на разочарана свекрва, не ми дозволува да влијае на мене, ме уморува што не можам да му ги тргнам маките од плеќите и стресот кој секој ден му го јаде желудникот и го тера да голта Гастрогард ко бомбони. Ми треба овој човек до мене, побогу реков ДА многу порано од што планирав, можеби нема да можам да му родам дете ко што стои, ама го сакам неизмерно, не сакам да ја гледам линијата меѓу вегите веќе. Има да најдам рецепт за маи таи, да испазарам на враќање дома, па да го пречекам со Фахитас, маи таи и салса, рубма, самба и рафаело колачи за десерт, има да го усреќам мојот човек денес, сите тие ќе почекаат додека му го симнувам товарот од плеќите вечерва, само вечерва, ќе заборави на се! А утре имаме уште еден преглед на лекар, дете на ручек и преспивање, куче за носење на бањање и тинтарење, шопинг зошто е 1ви и составување на роденденско-свадбено мени, јер роденден не е роденден ако не те венча на тој ден љубовта на твојот живот. Можеби можам да издржам бесна идна свекрва и размазена татина принцеза, ама не можам да издржам да дојде денот Д. Ќе биде ова славје на векот, од 16 души во 160 квадрати тераса на Водно бар 6 ќе мислат како да ми ја забиберат свадбената торта и ми го украдат денот, ама тој ќе сочува се за мене, зошто знам дека му е важно. Го љубам!