Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
„Паднат е системот“ е замена за „Не ни се работи во моментот“ за во државниве институции. Тибам системите што ги користите, од 8 саати во денот по 6 им е „паднат“.

C

CoolIris

Гостин
Кајг.

Момент е тоа. Не знаеш ништо на почеток. Размислуваш, правиш листа на pros and cons....а одлука мора да донесеш. Исправна или не, разумна или не, промислена или не, времето е тоа што ќе покаже.
.... и толку многу одлуки, правилни и неправилни....едната ми е многу свежа и ме копка. Никако не можам да извадам заклучок од неа, дали беше брза и непромислена, или сепак, на крајот од денот, сеуште има надеж, за да биде океј. Многу прашања си поставувам на кои немам одговор :unsure:.

Ф

Флеш

Гостин
Читам на медиуми .... Анонимен дал голема сума на донација на сиромашно семејство во Македонија .... Добро бре ! Што се плашиш?! Ќе те дознаат комшиите дека имаш пари?! Страв од дека си помогнал .... Анонимен изградил куќа на самохран родител ..... СФе Анонимни !!!! Мора изгледа да е Боки Тредичи со неговиот Меѓународен Сојуз ....Само се крие дека пере пари вака .... :LOL: :pos: АНОНИМЦИ .... Толку пуси биле да се откријат дека помогнале ....Како да е лошо ....

Partizanen banditen

Психијатриски случај
Член од
24 август 2016
Мислења
5.932
Поени од реакции
17.947
Драга

Ми треба душа за да се сложам со мојот земјак @парва дека Ориџани се лоши луѓе. Студирав со неколку, се дружев и си беа ок дечките, освен што ме нервира тој нивниот педерски дијалект, али јеби га ништо не е совршено на земјава. За угостителите нивни и за тоа ке ми треба душа да видам какви се, во Охрид имам идено на екскурзија и еднаш на еден ден за втори Август. :D Ама за Штипјани ке се сложам со 101% дека се гнаса луѓе, барем повеќето кои сум ги упознал или сум спортувал. После нив ке ги додадам Виничанките, мада имаше една бепе добра, ама...се омажи.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Вакцина за Ковид 19 е измислена одамна и тоа во Ѓорче во бурекџилница Цујо.Секој еден што јадел било што,макар и само еднаш од таа "бурекџилница" уназад 15 години,слободно може да смета дека стекнал имунитет и тоа за следниве болести:
Корона вируси,Колера,Чума,Вариола Вера,Ебола како и каснување од сите видови на отрвовни змии,Комодо Драгон и слични.Јас се вакцинирав пред три дена,нус појави се следните:ноќно потење,гадење,повраќање и зголемено лачење на желудочни киселини,не можност за изведување фини движења,треперење на рацете и болки во мускулите,и тоа само со доза од една осмина

Последно уредено:

mr wednesday

We're soldiers. Soldiers don't go to hell.
Член од
24 јуни 2017
Мислења
1.651
Поени од реакции
8.004
Драга кајгана,
Да пишеме нешто у дневников као потреба некоја е да сибеш. Дојдов од работа втора смена миење дезинфекција дрн дрн.. на маса веќе наместено шопска и ракиика оопа.. профи, работам со луѓе а луѓето се ретардоси тоа е факат апсолутно и ја сум у таа бранша, и си треба бе да му е.ам па то по па по две чак и три зависи додуша. Бам лупање две жолти иначе не е брендирана си купуем од чика у маало ммхм даП профи. Оп следеќо турлитава ... ЕПА ДОЈДИ МИ. Ударање два тањира ко од шала.. е не к*ров ми. Даље следуе дабче клааб отварање лименка ги наредив три до мене седнат на тераса и спотифајот уште ме дупи човече ..ај јутуб ќе заврши работа.. И така си пуштив 80та музика да вози и мозок на пасење еве право да ви кажам. Да тоа ми се дешава после работа шо очекуете друго?? Него шо има кај вас?

Ф

Флеш

Гостин
Турбо фолк слушам повремено и неам проблем да слушам таква музика,мислам дека музика ко музика не е ништо поразлична од некој прозападни групи лед зепелин блек сабат и сл, на кои као нешто продуховни музика уметнос ова она као покул.на народот не муе својствена таков тип музика.повеќето деца кај нас се растени со турбо фолк музика ,звезде гранда .... И тоа ....

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.028
За некого мајка за некого маќеа, до вчера во клупи, сега во државно, по цел ден на кафиња, кафани, шетање, уживање. Уште пострашно е што и самиот работник е до толку утепан што единствена желба му е како да стигне и он до тоа место. Жал ми е само за таквите кои размислуваат малку подалеку од македонското секојдневие а се заглавени со македонскиот работник.

Член од
26 февруари 2016
Мислења
5.419
Поени од реакции
13.591
Јас, Sawyer88, ја користам оваа прилика сам да си го честитам роденденот со оваа безвременска срцегаѓачка композиција и спот на кој би му подзавиделе режисерски имиња како Скорсезе, Спилберг и Алмодовар...

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
Македонски пошти на кратко:

JERRY: What?

NEWMAN: That was the Vice President of the post office. I didn't get the transfer.. They knew it wasn't me doing my route!

JERRY: How did they know?!

NEWMAN: (Stands up) Too many people go their mail! Close to 80%. No body from the post office has ever cracked the 50% barrier! It's like the 3-minute mile!

JERRY: (Pleading) I tried my best!

NEWMAN: Exactly. You're a disgrace to the uniform. (Newman takes off Jerry's mailman hat. Jerry turns his head in shame. Newman then tears the post office

Kajgana Shop

На врв Bottom