Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.496
Поени од реакции
18.518
Драга, го знаеш комутативен закон А + В = В + А ?
Е па јас мислам од него страдаме 30 години оти:

СДСМ (србоманска) + ДПМНЕ (бугарофилска) = ДПМНЕ (србоманска) + СДСМ (бугарофилска)

Луси

extreme
Член од
17 септември 2008
Мислења
6.880
Поени од реакции
20.512
Драга,

Сакам да и кажам на комшиче,маркетов у близина го купил наш Македонец и нормално си носи наша роба, се осеќам дека у Лерин си пазарувам комшиче све е исто :icon_lol:

Natan 3.0

Bitch Божји
Член од
17 февруари 2019
Мислења
1.598
Поени од реакции
5.064
Draga,

Henri Mudonja go srocil perfektno tekstov za site politicki, religiozni i instalirani vo sekoja mikrospora od nasiot opstestven zivot poltroni, notorni l'zovi, hipokriti, pijavici i koprofazi, koi otekuvaat muda tuka 24/7 so svoi mentalni izdrkotini, glavno na politickite temi, vo odnos na toa koj od niv e pogolem kvazipatriot, a imajkji predvid kakvi "opinci" (so seta dolzna pocit kon nasiot tradicionalen i napaten makedonski opinok) se' uste ne' gazat, a megju koi se' na se' dvajca vcera se setija da ne' potsetat za godisninata od smrtta na eden od najgolemite nasi sinovi - Gjorgji Delchev, pritoa sepak davajkji mu primat na izvesen seljober, koj istite svoevremeno socno go rugaa, povelele. Izvinete mi za latinicava, ama neso seriozno stojna me zabole.

Partizanen banditen

Психијатриски случај
Член од
24 август 2016
Мислења
5.955
Поени од реакции
18.073
Драга,

Возев денеска точак до Свети Николе. Знам дека предниот бандаж ми е отиден у курац, ама викам не сум толку баксуз. На влегување у Свети Николе почна да пука нешто кај бандажот, викам сум го ебел ежот у грбот. Вртам назад не знам која небеска сила, не знам што, ама некако ми помогна без проблем да дојдам дома. Секако сега сум утепан како да сум работел на градење на пирамидите у Египет и не знам дали да земам нешто за смирување, дали да земам магнезиум, дали да го докршам бандажот...

Петра П.

насмевка
Член од
16 јануари 2008
Мислења
2.724
Поени од реакции
6.298
Кај,
Неможам да ти опишам колку е убаво на терен.. надвор, без маска, воздух чист, ама исто толку неубаво е кога кондуктерката нема да те пушти во воз поради тоа што си ушмудлан ко прасе. :)

Луси

extreme
Член од
17 септември 2008
Мислења
6.880
Поени од реакции
20.512
Драга,

Не тестираа сите по ред ко офци на стрижење, ми начука тоа кјутипот у мозок детство ми зема, сега глава ме боли, сигурно и биопсија на мозок можат да ми напраат.

п.с. Сега па кој ќе дочека резултати..

EmilijaS

Cat lady
Член од
21 јануари 2016
Мислења
627
Поени од реакции
2.485
Драга Кајгана,

Кога на форум или фејсбук отворам и прочитам некој на кој не му е по ќеф муабетот и го завршва со: "оТи ТаКа СаКаМ", "и ТоЧкА", "нЕ мЕ ЦиТиРаЈ", "оТи ТаКа РеКоВ", јас се шо гледам е размазено дете шо му земале играчката.

Член од
3 март 2020
Мислења
2.413
Поени од реакции
5.066
Сонував како ги отвориле кафанките, и јас влегов во една кај што го знам газдата колку да видам како изгледа. А внатре, еден до друг испоседнати, толку блиску како во автобус 5ка во работен ден. Се преплашив и го барав излезот надвор

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
Кајгуле,

На одмор сум од денес:vozbud: (да ме давеше некој немаше да верувам дека уште истите емоџис ни се достапни).
Требаше у Будимпешта да се шетам, but here we are, златно Скопјентзе.
Скоро на пола година сме а јас абер немам од реализација на барем еден план шо го имав за годинава. Разликата е шо овој пат имам оправдување за пред себе пред спиење, пандемија се деси, сите можности ограничени.
Не знам дали ти имам кажано за бебето у комшии - Војдан. Сабајле нешо се разбуди у 4 и си збореше/кенкаше/гугаше/шоидапраатбебињата некое време. This might sound extremely cute, ама пола од хорор филмовите шо ги иам глеано ми се свртеа низ глава и мислев дека имам демонско бебе под кревет скриено шо чека да нападне.
Од заеднички живот за оваа недела ќе издвојам дека сега конечно имам со кого да си префрлам зошто не е поминато со правосмукалка. Претходно сам на себе си пререкував и не беше интересно.

Остани така кајг, одам да уживам во немањето работа.

п.с. У Ѓорче имало касарна, дознав денес пошо вежбаат како луди.

Kajgana Shop

На врв Bottom