Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Natan 3.0

Bitch Божји
Член од
17 февруари 2019
Мислења
1.598
Поени од реакции
5.064
Драга,

по големото и макотрпно пролетно чистење на кое му се з'гнав викендов, продолжувам со неделниот џаболеб. Само многу тешка ми паѓа одлуката која од овие две позиции да ја фатам денес.

Оваа...

star.jpg

или оваа?

starfish.jpg
 
Член од
19 март 2011
Мислења
12.770
Поени од реакции
14.051
Откога почнав да ставам копар, бибер и малку рендано сирење во омлет/кајгана + пржење со путер наместо зејтин, животот ми се смени. Цел живот мислев дека мразам пржени јајца, а уствари не сум знаел да ги зготвам по мој вкус.:jajce:
 

парва

errorhead
Член од
12 јуни 2014
Мислења
3.433
Поени од реакции
19.635
Драа
Неможу да се воздржу а да не измрсу муда.Океј е дека треба да му дадемо значење на сфе овој што се дешава.Ама за време на "човечански заслужен одмор" да дремеш 24/7 у тему за корону и да ги броиш мртфи и заболени по име и презиме, још малце и вируси ке ги броиф и на сфако посебно вирусче ке му дадеф име еј.
Кд ке ве прашав унуци за неколко године, како ви проваѓаше време у карантин,што правесте,што ке одгпворите??? Аааа па ништо,по дома,дремесмо на форум и у тему за корону.Ма нема могуќе еј!

Живите малце еј,одмарајте ајде,нели сакате да се излегавате, да читате добру книгу,да глеате добар филм.
Па овој е заслужен одмор на планету,колко и да е тужно сфе.
Овој е конпензација за сфи викенди што смо ги работале а требале смо да одмарамо.
Поздраф Нездраф!
 

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.133
Поени од реакции
18.131
Последно уредено:

EmilijaS

Cat lady
Член од
21 јануари 2016
Мислења
627
Поени од реакции
2.485
Драга Кајгана, кога и да читам во темите за теории на заговор и прочитам "уфолог" прво го читам "уролог". Секој нареден пат кога сретнувам зборот си се смеам.
 

Дим4е

NZT-48, want some?
Член од
24 октомври 2007
Мислења
7.244
Поени од реакции
8.316
Puka kriza, 2-3 meseci site pravni lica ke treba na svoj grb da gi nosat vrabotenite so plati (del od toa ke bide odmor sekako). Site tie delovni subjekti se ubija od placenje i kako krlezi se fatija da ucenuvaat deka ako nema drzavna pomos ke nema da mozat da opstanat.

Toa sto oni napravija imperii na grb na istite tie rabotnici za period mnogu pogolem od ovie 2-3 meseci e skros irelevantno vo situacijava posto toa ne e sega tema na razgovor.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
Драга К,

Убеден сум дека миленијалс биле, сè и ќе бидат социо-економски најоштетената генерација that ever walked the earth.
Еве, доказ е и корончево сеа шо иако сите ги фаќа у незгоден момент со многу проблеми и предизвици, миленијалс се тие кои моментално се во најранливата фаза од животот пошо сега им е моментот во кој се решаваат да оформат семејства, да постават цврста нога во одредена област и да го одредат патот низ кој ќе се развиваат понатаму. И оп, фаќа пандемија и сè иде у курац, пу - пу не важи.
Енихау, се надевам дека сето ова ќе е boost за големи лични промени на секој како поединец штом заврши целава ситуација.

До тогаш, brace yourselves - big changes are coming.

Одјава
 

Kajgana Shop

На врв Bottom