На човек малку му треба за да биде среќен, затоа и викаат среќата е во малите нешта.
Го видов овој твит(неам твитер на тајм.мк ми испадна) и дечково извадил ок слика од цутањето на праските во Росоман.
Малце ја зголемив за да ја видите убаво. Супер изгледа, не е лошо.
Меѓутоа, овој период кога е пролет, најубава глетка ми е кога возам со кола по патот накај Росоман, има една мала височинка, ја искачуваш и после од високо се гледа цело поле со расцутани праски, цело поле е оваа розева боја. Сонцето и пролетта, свежиот воздух си го прават своето.
Од тука право продолжуваш надоле до Кавадарци, можеш да се напиеш едно кафе во центар, утринско и после продолжуваш или на тиквешко езеро на еден пикник или до попова кула во Демир Капија на вино и на ручек, и двете им се убави.
Од тука се враќаш назад правец на велешко езеро, кафе под ладот на јаворот на Романтик или кафе на сплавот на Бела Вода тука обавезно на бела вода бараш трилече(мене ми е топ).
Од тука одиш позади езеро на Шато сопот, терасата им е свртена на запад, така што може и тука со некое винце да се напиеш и зајдисонце да гледаш. Таман до 21.00 си дома на време пред полициски час.
јооооој коронооооо......