Драга Кајгана (виртуелен дневник)

AceCaleb

Деспот на Адот
Член од
31 декември 2007
Мислења
5.920
Поени од реакции
11.297
ДК

Многу сакам да работам некој кадар од новиот Матрикс. Ќе почекаме, ќе видиме дали ќе бидне :sleep:

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.756
Поени од реакции
37.752
Кајг,
дали знаеш кое е прво дојдено на овој свет? кокошката или јајцето?

k96-300x258.jpg 8063400183_a22a81dfa8_c.jpg
...различно толкување и секогаш одговорот може да биде различен, а сепак точен или погрешен, но мене ме воодушеви размислувањето на едно чупенце на поставеното прашање дали знае кое е прво дојдено на свет „кокошка или јајце“?
вели ...„јајцето е прво, затоа што него го јадеме за доручек, а кокошката за ручек“ :bravobe: :oeoeoe:

chef_cook

._perlous
Член од
25 октомври 2011
Мислења
4.321
Поени од реакции
13.238
ДК,
денес нашиот амбасадор у москва сум го направил пичвајз.
За 9 години прв пат сум се јавил у амбасада за помош.
Амбасадоров ме корегира по телефон
-ама господине името на нашата земја е РСМ.
Пичвајз го направив,и му реков дека нареден пут коа ќе се јавам ако се представат со амбасада на РСМ,ќе јаде ќутек!
)))))

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.472
Поени од реакции
24.207
Se dodeka bevme so staroto ustavno ime prosvetlenite vo sekoja mozna prilika go koristeja FIROM, Firomjani. Od koga e novoto ustavno ime se setija deka sme bile R. Makedonija. I pa uste se kurcat. E pa pusite kur snegulki, ustavno, oficijalno za sevkupna upotreba ime na republikata e Republika Severna Makedonija.

Natan 3.0

Bitch Божји
Член од
17 февруари 2019
Мислења
1.598
Поени од реакции
5.064
Ред пивце, ред печеница, ред гушки со живово кадифено мече дома <3

Животот сепак не е толку лош.

Ми е гајле ако прозвучи полтронски - се восхитувам на сите во подфорумите филм и фотографија и би сакала на сличен начин да заживее и подфорумот музика.

бутЕ

старлета
Член од
29 март 2011
Мислења
2.232
Поени од реакции
3.838
Дур чекав да платам сметка во а1 пред мене имаше една жена со ќерка и шо пола сат се расправаја со операторот зш момичево не можело да глеат цртани на смарт сатот шо го платиле 5000 денари. Иначе арна?

Sent from my ANE-LX1 using Tapatalk

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.636
Поени од реакции
31.850
Се сеќавам дека некаде 2013-та или 14-та година, Џими во некоја преписка дали тука во порака или на фејсбук, ми ја препорача Семејството на Паскуал Дуарте од Камило Села. Беше зимно време, надвор имаше поприлично доста снег, а богами и студ. Ми беше прекурчено да учам нешто право, па така едвај собрав храброст и претрчав по студот до библиотека, од каде ја зедов книгата. Знам само дека тој ден го преседив пред камин и ја прочитав цела, бидејќи не е многу голема. Ремек дело, си реков во себе, а кога прочитав дека истата ја напишал на свои 26 години, уште толку се поврзав со стилот и умот на Камило Села.
Се сеќавам дека веќе истата година во летото, додека шеткав низ Охридон, појдов кај типчето што продава книги и видов дека ја имаше „Мазурка за двајца мртовци" и „Улиште" од истиот автор, но бидејќи сакав да купам различни дела, потрошив некои 1000 денари, за после долго размислување да ја одберам Мазурка пред Улиште. Кога ја прочитав си карав во мене веќе подолг период, зошто не ја зедов и Улиште, наместо некои филозофии од Магор кои сега лесно се наоѓаат по книжарнициве, а кога се скарав со минатата женска, си карав и дека вкупно од тие 2000 и кусур денари кој во тој миг ги имав во мене, можеби требаше сите да ги потрошам на книги, а не со остатокот да јадеме пица и пиеме кафе. И онака веќе одамна не ми се некако битни тие поранешни, љубовни мигови.
Од тогаш речиси 6 години, во секоја книжарница надвор од Прилеп во која сум бил, прво нешто што сум прашувал е дали ја имаат Улиште од Камило Села, пришто продавачите ме гледале со чудење, чунки никогаш не чуле за таа книга. Сум прашувал во Битола, во Охрид, во Скопје...сум ја барал по антикварници, во оние мали трафики во Скопје од дрво каде се продаваат стари книги и секаде тоа било без успех. Се помирив дека никогаш нема да ја најдам книгата и дека тоа е тоа, ќе читам нешто друго.
И така пред 3 дена влегувам во рандом група на фејсбук, каде се разменуваат/продаваат книги, и без никакво очекување пишувам ради реда, дали некој ја има книгата Улиште од Села? По неколку часа, читам во порака, некој тип од Скопје, ми пушта слика, вели јас ја имам и ја продавам.
Ја пушти по карго. Денес бев и ја зедов. Не знам од кога вака не сум се израдувал. Некои соништа се остваруваат via Internet Explorer.

Ф

Флеш

Гостин
Чоек,зошо мрзам факултети у Македонија ?!

Поубаво ми е да работам и да се расправам со колеги и шефови и знам дека земам плата отколку службеници во Студенски Прашања и продекани за настава и трошам пари џабе .... Уким имаат нов Правилник од јануари 2020 во сила ,ти не знаеш,оние па од Студенски не знаат да го толкуваат и кажат....Ти си бил во болница во меѓувреме,не знаеш дали треба да платиш казни и семестар или не .... Продекан ти вика мораш,студенски викаат не,идеш пак назад,ти вика чекај,абе сеа нов правилник,не знаеме дали ќе биде балансиран и збунет доаѓаш .... Не се сигурни .... Друга недела е заверка и упис,касниш 2 дена,ме репнаа 50 евра зошо сум вонреден ....

Толку неорганизација .....

M

Macedon1um

Гостин
Интересна ми е ситуацијава со главната ѕвезда во Медена Земја - Атиџе

Пред да стане популарна живеела сама со мајка и патем таа во лоша состојба и во субстандардни услови. Сега откако стана позната како хиени почнаа да се редат те градоначалникот и дал работа во општината, и направија куќа и братов нејзин го читам прееска “не ја давам, каде ќе оди она таму ќе бидам и јас“ :icon_lol:
Да ова е истиот брат што предходно ги оставил сами да живеат мајка му и сестрата во некоја изолирана вукојебина..

Kajgana Shop

На врв Bottom