Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Член од
7 септември 2016
Мислења
19.520
Поени од реакции
34.669
Кајг,
знаеш дека во сите упати, барем до денес, од матичен лекар до специјалистите т.е. мој термин без разлика за која возраст станува збор, нема опција за внесување на матичен број на пациентот затоа што не може да се спроведе компјутерски упатот само кога има назначено „новородено“ се регистрира компјутерски со термин :свиркам:
....така да сите пациенти се „новороденчиња“ запишани токму на упатот....жалосно за овој хаос во здраството околу евиденцијата без електронска картица...никој овој проблем не го кажува? :mad:
...пример, упат од матичен лекар на пациентот од 70 годишна возраст со препорака за операција на простата до урологот, а под името и презимето на пациентот компјутерско пишано му е возраста -новороденче :facepalm:!
 
Последно уредено:
Ф

Флеш

Гостин
Драа,
Да се сретнеш со газдата твој кај шо работиш е привилегија,како да си запознал и посакал и добродошол Марсовец на планетата Земја ....Го нема со денови,ќе го запознаеш со ситуацијата моментално во фирмата и кога прашање за зголемување на платата,тој е вџашен,кажано табула раса....Као сеа да станал од 20 годишна кома ....Буквално не знае ништо за тековни работи, вработени те кријат од него,абе циркус ....Водиш фирма со 400 вработени,а не знаеш дали ќе промовирате нешто ново,дали цркнала козата ....После дојде живот ..... Второ ....Абе за Собрание случаеви те,кој срам е да им дадеш по 15 години ....Ти мочам Муртинец ....
 

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.489
Три дена имав споени, буквално и сега стандард сон не ме фаќа, седам ко зомби пред ПЦ и едни исти сајтови по 100 пати ги отворам. Знам дека ќе зажалам утре кога ќе станам во 12 и главата ќе ми пука.
 

Anco

За солун ДА, ЗА срем НЕ
Член од
1 ноември 2011
Мислења
8.603
Поени од реакции
15.403
D...megu raganjeto i smrta,sepak e povazno toa pomegu,t.s. vremeto od ednoto do drugoto,jas docna go sfativ toa,
prednost na vas mladite e toa sto ne znaete kolku brzo se staree,
pa taka i babata sto ja tera kolickata so vnukot si razmisluva- eh samo pred malku i mene vaka me vozea vo detska kolicka.
Zatoa iskluci se, stani,izlezi, iskoristi go denov,napravi nesto umno,utre mozebi veke ke bide docna.
 

Partizanen banditen

Психијатриски случај
Член од
24 август 2016
Мислења
5.475
Поени од реакции
16.087
Не сум склон на насилство, ама луѓево што одат на средина на улица без да чувствуваат дека позади нив иде точак, автомобил, мотор итн. би ги тепал до бескрај. Не е во ваша сопственост целиот град ви ебам се по список
 
Член од
13 јули 2006
Мислења
15.166
Поени од реакции
17.964
Драга дали знаеш дека помнењето е поврзано со мирис или вкус, така да дури учиш ако џвакаш одреден тип мастика и потоа истата ја џвакаш на испит имаш многу поголеми шанси да се сетиш на ученото.

А не јас џвакав месо дури учев, кај ќе најдиш свинско на испит ...
 
Член од
26 јуни 2013
Мислења
3.597
Поени од реакции
14.641
Ќе отворам објект кој ќе се занимава со готвење на пржени лепчиња ака кришки.Уште сеа ги тријам рацете за тоа колку пари лежат во овој бизнис.
 

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.992
Среќа шо немавме фабрика за лиење wc шољи.

"Не се знаело да се сака држава" - и така е, само шо најчесто оваа реченица искача од уста на некој шо уште помалку знае да сака.

И не е ствар на сакање, туку почитување.

20190317_153519.jpg

П.С. Не е штитот на Воинот на коњ, туку обичен капак за ревизија на цевка што носи фекалии, такозвана канализациона шахта.
 

Anco

За солун ДА, ЗА срем НЕ
Член од
1 ноември 2011
Мислења
8.603
Поени од реакции
15.403
Сега ќе заспијам...

Разбудете ме кога сонцето ќе грее исто за сите,
разбудете ме кога луѓето ќе шетаат насмеани,
кога ќе се дружат како некогаш, кога ќе ги оставаат вратите од нивните куќи незаклучени.
Разбудете ме кога нема да ви текнува на имињата на политичарите, кога ќе се слуша детски жагор наместо шкрипење на гуми по асвалтот.
Разбудете ме ако нема повеќе колнење и кодошење, ако нема мајки кои плачат за своите чеда во туѓина, ако сите бидат среќни и нема да мислат како до “први”.
Разбудете ме во некое пролетно утро, на некој Велигден кога сите ќе бидат дотерани и ќе одат кај своите роднини и пријатели на визита.
Разбудете ме кога свеста ќе преовладува со сите, кога нема да има полуписмени, половни интелектуалци, половни коли и мебел, кога нема да се грижиме какво ќе ни се врати детето од “град”.
Разбудете ме...
Razbudete me koga na mojata ulica namesto segasnite kladionici i kazina ke ima konduragjii i krojaci.
Razbudete me denta koga mojot komsija ke nauci da kazuva dobar den komsija.
Razbudete me koga toj isti komsija nema da ostava kesa so gubre pozadi nekoja kola.
Ма разбудете ме било кога, ама сега оставете ме да спијам.
Sega mi se spie... i sakam da go sonuvam ona KOGA..dali voopsto nekogas ke go ima toa kaj nas.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom