Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Вие шо воспитувате деца - вака се праи тоа.
Твитот вика да сме се бореле, како мечето - да, ама и да си ги учите децата по тежок пат да "завршуваат работа", а не со врски, лигавење и слични гнасни особини.
Не сум анимамунди чоек - стварно ги сакам животните, вака од далеку.

Души...

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.743
Поени од реакции
27.742
Ако некогаш видиш ѓубре фрлено на улица и се запрашаш „како може некој да е толку некултурен“ види го овој пост и неговиот број реакции/коментари/споделувања.
Ако некогаш чуеш дека некој труел улични животни и се запрашаш „како може да има такви луѓе“ види го овој пост и неговиот број реакции/коментари/споделувања.
Ако некогаш чуеш како некој силувал дете, и се запрашаш „како има такви монструми“ види го овој пост и неговиот број реакции/коментари/споделувања.
Ако некогаш чуеш x, како направил y, нека ти текне колку сме на планетава земја и колкава е шансата за y работи.

https://i.imgur.com/9xqZyR3.png

Ко шо рече еднаш Louie C.K. „колку сме сите многу и ненормални, се чудам како не слушам секој ден на вести дека луѓето едноставно се брцаат со ножеви на улица“.

Anco

За солун ДА, ЗА срем НЕ
Член од
1 ноември 2011
Мислења
8.603
Поени од реакции
15.409
Др,,, после ратот слатките беа реткост во нашата куќа,како што беше реткост кај мојот другар Бане да ручаат или вечераат без слатки.
А на крај ратот таткому на Бане имаше неколку звезди на рамењата а таткоми само една над чело на пробушената капа на две места за време на ратот.

Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.956
Поени од реакции
25.501
Многу ми е слатка темата „Си купив книга“...
Си купив книга бе... better said ја дигнав цела факинг букдепоситори во воздух, банкротирав пет пати, се задолжив и ја продадов душата на ѓаволот за да се оддолжам!

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Ќе гледам ракомет во Недела, на прашање за кого ќе навивам реков ќе гледам ракомет нема да навивам ни за Вардар ни за Барселона, едноставно ќе гледам ракомет, го можам јас тоа.

Томас Алва Едисон ја измислил електричната светилка која ми свети над глава, и додека ја усовршувал експериментирал едно десетина илјади пати со екслозии и чуда. Малку луѓе знаат за него дека бил набркан од училиште затоа што сметале дека е ментално заостанат...

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.682
Поени од реакции
37.668
Кајг,
еве извадок од учебник за 6 то одд., не ми се верува какви генерации ќе се едуцираат со вакви учебници и со овие професори кои истото го одбриле! :facepalm:

..крај, затворам Нет!

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.923
Поени од реакции
41.895
Не разбирам зошто некои ја кријат причината за дадениот отказ од работа. Денес на работа, а утре ги нема. Пред останатите се прават јаки и се знаат да кажат, а само не знаат пред тие што треба. Не знаат ни да преговараат и не гледам како може да го добијат тоа што го сакаат и каде и да отидат ќе бидат незадоволни и од плата и од услови. Се кријат, исклучуваат мобилни и наоѓаат глупи изговори.

Иначе имам една роднина која на скајп кога ќе се јави ни расправа за сите и за оние што ги знаеме и за оние што не ги знаеме. Пола од тоа што го кажува и е измислено и додадени верзии од неа. Последен пат дадов коментар за една личност, чиста вистина е тоа јас не измислувам приказни затоа што лично ја познавам и после некој ден ми пишала:
Не е убаво тоа такви коментари да кажуваш, знаеш ли дека може да те тужи така што зборуваш за неа?
Многу се исплашив.

Sent from my Xiaomi Mi A1 using Tapatalk

Makaron

КЕН ЛИИИИ лиду дибу даут јууууууу !!!!
Член од
16 јули 2014
Мислења
7.612
Поени од реакции
11.740
Сношти сонував дека Рожер Федерер се опростил од тенисот со пораз од Џоковиќ во финале, водеше па овај му ја сврти.

Многу емотивно беше зато пишав. :(

redfogv

Царица
Член од
10 мај 2017
Мислења
2.271
Поени од реакции
2.031
Драга Кајгана,животот е суровост,а смртта е милост.
Но,надежта никогаш не умира кај мене,па ако од ништо друго,од инает ми се живее. ;)

Kajgana Shop

На врв Bottom