Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.183
Поени од реакции
42.914
Ќе дојде некој болен да те замара, да ја испљука секоја ебана бактерија у тебе што ја носи и после се чудиш од каде нос почнува да ти тече и грло да те гребе наредниот ден.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Прилично сум голем као физикус и спортувам и не изгледам баш наивно...и покрај тоа у некои интеракции со ситни ретардирани тинејџери да сум реагирал импулсивно, многу веројатно дека би имало вака у црна хроника....ама после си викам “ќе се иссели, ќе риба говна негде, батали го...“.
А имаше и у мое време гадни ствари по школиве....ама ваква густина на говна на таков краток рок не се дешаваа.
Нормално дека тоа нивно поведение е аминувано од поголеми ретарди од нив, родителите, шо ги носат со ауто до школо, шо им се закануваат на тоа учителките, што им организираат матурски и полуматурски како крунисувања...затоа се глупи, дебели, неснаодливи...

Овие се од таа сорта шо живее у влез у кој собираат старачки пелени у стан, имаат бездомник што складира мокрача у шишиња у влез итн.

Секоја секунда нервоза и загриженост за сегашноста и иднината на оваа територија е изгубена залудно.
Нема шанси да се опраиме и боље е да исчезнеме од карта.

Untitled.jpg

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
УСАИД, Еу За Тебе, и останатите слични организации вложија ненормална сума на пари во Македонија изминатиов период.
Тие пари беа вложени за Македонија да влезе можеби за 10 години во ЕУ и за 20 години тамам да се навикнеме на живот во ЕУ и тамам да имаме добро образование, здравство и судство.

Пази сега неверојатна логика што тотално е тешко да ти текне пошто мислам wow ептен треба мозок за ова да ти текне значи неверојатна логика бе брат

Ги земаш парите што сакаш да ги вложиш "за доброто на Македонија"

и ги вложуваш во образование,здравство,судство и слично.

И наместо Македонија за 20ина години како членка на ЕУ да има добро здравство/образование/останати работи....

МОЖЕ ДА ГИ ИМА ВО СЛЕДНАВА ГОДИНА-ДВЕ!!

Мислам неверојатно, сигурно е ептен тешко да ти текне ова па затоа парите беа вложени во небитен референдум наместо во ова.....бидејќи сигурно овие од УСАИД/ЕУ/Остали се грижат за доброто на Македонија па не знам зошто не им текнало ова прво, освен ако немаат задни намери и не им е гајле дали Македонија ќе има добро здравство/образование/судство/стандард..

....ама сигурно не е тоа случајот....ма нема шанса....они за доброто на државата се грижат....сигурно не им текнало иначе да им текнало....

Partizanen banditen

Психијатриски случај
Член од
24 август 2016
Мислења
5.917
Поени од реакции
17.873
Има некоја представа во Центарот за култура, па возачите на автомобилите немале кај да ги паркираат своите евтини авотомобили па ги паркирале на улицата и така ја затвориле ни точак да помине, бидејќи нели 60 денари се многу паркинг да платат

Член од
23 август 2010
Мислења
39.811
Поени од реакции
115.831
Не знам, али искрено не знам, значи можда најголем WTF момент доживеав завчера кога ми заѕвоне брат ми и над неговиот број стоеше името Pin. Како е можно не ми е јасно, дали се избагира телефонот, дали нешто трето поима неам, али од Пеце наеднаш почна да ми ѕвони Pin. :icon_lol:Комерцијална банка тука????

Член од
7 септември 2016
Мислења
182
Поени од реакции
635
Го поттурнав денеска едно девојче на факс и му падна скриптата, јас одма си реков ќе се наведниме заедно, ќе размениме погледи, телефонски број кафенце па понатаму брак и деца, ама бидејќи ова не е холивуд а јас не сум ричард гир, ми рече " Полека бе говедо едно" и ладно ме напушти.

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.685
Поени од реакции
37.668
Кајг, не можев да замислам што не правила има кај нас, во еден неврзан разговор со полицаец ми вели ,, ... еее што убави времиња беа кога бевме милиционери и кога со трчање ги бркавме прекршителите низ улиците и дворовите, ама тогаш немаше такви правила, а сега има такви правила, ама сега како полицајци не ги бркаме со трчање веќе низ дворовите и не може да направи некоја пара за цел живот,,??? :toe:
го погледнав зачудено, ако го разбрав, ево на :toe: ... ме погледна и ми вели,,... знаеш дека денес за повреда на тестис како полицаец во акција службено осигурувањето ти ќешира 30 000 евра? а за двата 60 000 евра? море ќе трчам по крадецот и во некој двор прескокнувајќи ограда крццц ќе се закачи оградата на таш аков и 30 000 еврича во џеб жжжглллб,...,,
ауууу не сум знаела за вааа ситуација, така да еве начин за „лесни пари“ за цајкан, „поклони“ таш ак во акција и ќе возиш најскап џип, а бе не еб ееш жива сила, а ќе ти остане резерва еден таш ак за онаа работа! :icon_lol:

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.923
Поени од реакции
41.895
Имам една колешка која од кога ја знам вика дека е на диета и ништо не јаде и пак е дебела. Секое сабајле си купува некакви тестенини и демек не јаде и тоа ќе го носи дома на детето.

Вчера купи еден ѓеврек кој со погледот се јаде, а не пак за дете и вика на син ми ќе го носам. После некое време поминувам и гледам од ѓеврекот останал само сусамот и еден залак.
Денес ја прашувам дали на детето му се допадна ѓеврекот и дали го изеде, аааа да многу убав целиот си го изеде и малку му беше тоа.

Мечки да ја јадат, ти ибам гуската. Мајка на векот.

Kajgana Shop

На врв Bottom