Драга Кајгана (виртуелен дневник)

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Баш и не цитирам вакви работи често, ама ова баш онака сликовито ја објаснува ситуацијата и менталниот склоп на рајата во државава:

Како политички неутрален Македонец менува сијалица? - Сите се исти, ќе си седам во темница!

Не знам што повеќе да се каже... остана само да се бара клучот за излез од темничавава соба, наречен „авионска карта за во Европа“.

Последно уредено:
Член од
27 септември 2010
Мислења
5.073
Поени од реакции
7.160
Последно уредено:

ʞönig

Миле... ми текна!
Член од
29 декември 2014
Мислења
131
Поени од реакции
614
Младоста ни ја упропастија, крвта да ѝм ја ебам!
2015/03/06, 1015 PM

Nino Manchester

Oŋce α RED, αlwαys α RED
Член од
4 јуни 2009
Мислења
14.536
Поени од реакции
17.951
Еј некој да ми кажеше дека ќе имам корист од оние книгине што ги даваа за кампањана на Иванов за будала ќе го имав.А види сеа си ги ставам у кондуриве,дека времево е лошо,и мокри ми се,како суши не сте свесни,јбг квалитетна хартија:icon_lol:.

Член од
22 февруари 2014
Мислења
188
Поени од реакции
123
Epa ,MNOGU mi bese strasno minative dve nedeli:(

Makaron

КЕН ЛИИИИ лиду дибу даут јууууууу !!!!
Член од
16 јули 2014
Мислења
7.612
Поени од реакции
11.740
Со маж залудно е да расправаш за три работи.

1. Религија
2.Политика
3.Која фудбалска лига е најдобра

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
И на контејнерите им е преку тасета.Попаметни испаднаа.

Член од
28 јануари 2015
Мислења
518
Поени од реакции
2.870
Кајгиии,
казни ме казниии... шо забегувам во гурманско катче вака навечер, се шо видам - се сакам...а нема.
Од утре ќе почнам да готвам :P Ама од утре...не знам кое утре.....некое....

Have an ice day

Get Free
Член од
26 јануари 2014
Мислења
544
Поени од реакции
1.021
Кајгано - зошто?
Чистачката од студентски ме разбуди сабајлево во 8.30 , како и секое сабајле е исфрустрирана уште не почната што би рекол Ставре "тешка лудача", гласно фрла клетви од најразличен тип од кои најмногу ми се свиѓаат: да ти се исушат нозете пак со лифтот, да немаш деца, да се ожениш за циганка, да ти се скине сајлата од лифтот итн . Тогаш започнува мојот мотивирачки ден за учење, благодарение на нејзините иновативни клетви. И така си легнувам вечерта без аларм, убеден во утринското урлање, нискиот човечки морал и со надеж за поголема мотивираност за учење наредниот ден.

Nino Manchester

Oŋce α RED, αlwαys α RED
Член од
4 јуни 2009
Мислења
14.536
Поени од реакции
17.951
Какви бомби бе ,дур не излезе некој секс скандал ништо работа,глеј како го јадат фудбалерине,само на кого да му текне.Ако сакаш некого да заебеш,само тоа е лекот.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Последново видео е голата вистина. Како идат инспекциите, по чиј налог и како веднаш се вадат документи од централен за податоци на фирма. Меѓу другото и како превозниците ги собрале во 4ка. А плаќаш посебен синдикат освен даноци. Како се добиваат лиценци и како се одземаат тие лиценци.

Дали сте свесни колку луѓе уништивте? Цел мал и среден бизнис го сотревте. Транзиционите мафијаши не ги ни чепнавте. Ова е во најмала рака дупло полошо од кобната приватизација. Уништивте поштени луѓе за личен интерес. Уништивте се. Вие не сте луѓе вие сте гробари. Кај ќе ви оди душата само незнам.

Се слушнав што знаев дека ќе слушнам.
Го чекам уште Смилковско.

ХулахопкиСоТочки

Out of step with the world
Член од
9 август 2014
Мислења
1.494
Поени од реакции
5.250
Дрaгa К,
Викaм дa гo спoделaм сoнoв дур уште ми е тaзе, пoсле oбичнo ги зaбoрaвaм.
Шетaм низ Oхрид, стaнaл гoлем грaд, меѓу некoи згрaди сум, пекoлнo жешкo. Имaв купенo кутијa бaнaнa кремчињa кoи пoчнaa дa се тoпaт, си викaм дaј дa пoбрзaм дa не oстaне сaмo шеќер oд нив. И oдеднaш сфaќaм декa немaм пoјмa кaј се нaoѓaм и кaде сум сместенa. Лутaм меѓу згрaди и прoлaзи, ништo не ми е пoзнaтo. Вртaм пo телефoни,никoј не ми се јaвувa. Пишувaм стaтус нa фб "Вo Oхрид сум и се изгубив,дaј некa ме сoбере некoј". Никoј не oдгoвaрa. Oдеднaш некoј ме дoвикувa, уште сум вo пaникa, кoгa вo лoкaлен кaфиќ гo глеaм @RickyLFC9, кaфе пие, мaфтa и прaшувa дaли ќе гледaм утaкмицa пoсле. Му викaм "пoмaгaј, не знaм кaј сум"... среќнo стигнaв кaј штo требaше. Фaлa Рики :)))))

Kajgana Shop

На врв Bottom