Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Член од
12 април 2010
Мислења
10.059
Поени од реакции
15.028
Треба темава да се затвора после секоја бомба. Стварно. Не решава ништо што ќе се напише тука. Гајле им е на засегнатите заради тоа што Беркут ќе напише мислење од три страни за бомбите, или зашто некоја министерка се клештела ко Мамли. Работата не се решава со пишување мислења, споделување по фејсбук или твитер. Потоа се чудиме зашто турците, бугарите, србите и другите не држеле толку време под нивна управа. Ние сме бре тастатура револуционери. Толку, сакате лутете се, гајле ми е.

Член од
17 јануари 2012
Мислења
534
Поени од реакции
1.359
Имате од оние мајки што ве осипуваат со комплименти дека сте најубави, најпаметни, најдобри во се што правите, дека супер ви стојат фармерките и сл.? Мајка ми не е таква и убаво ми е што во секој момент можам да чујам искрено мислење за што било.
Патем, секој ден ми труби дека сум здебелена (4-5 кила де). Можда и не било толку фино да е искрена. :D:D

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.931
Поени од реакции
73.420
Донеле закон дека подароците кои ги добивале учителките и професорките за осми март не смееле да бидат поскапи од 1000 денари :pos::pos::pos:
Во спортивно следувале казни :icon_mrgr:
Сигурно учителките им викаат на децата, кога ќе ми носите подароци чувајте ги фискалните, треба да ги приложам :icon_lol:

Во наше време наставничките викаа дека немало потреба да се трошиме, а всушност уште од сабајлето си доаѓаа со неколку торби во рака, чекајќи да си ги добијат подароците :icon_mrgr:

Ќе земам ќе и направам некое срце на мајка ми од ориз и гравчиња како на времето :toe:

Член од
21 мај 2008
Мислења
10.980
Поени од реакции
11.621
Пошто што и да искоментирам за ова денеска е излишно, сакав нешто друго.
Јас ако не се замарам со политика, не согледувам кој какви постапки прави, чуму ми е тоа право на глас на избори? Тоа е основната ствар. Да, во земјите каде економијата е појака, каде граѓаните живеат убав живот, помалку се замараат со политика затоа што горе доле исто им се фаќа кој ќе биде. Само да не се споредуваме со Швајцарија, каде пример излезност на избори е доста ниска. (тоа е заради нивниот политички систем).

Кога сме кај Швицарска, ја сум за практикување на нивниот политички систем, консоцијална демократија, која понекогаш мислам дека очајно ни треба за излез од гомнарииве во кои сме доведени по овие 24 години.

Morgan Freeman

Немодератор
Член од
23 април 2010
Мислења
2.939
Поени од реакции
4.432
Веќе кога е актуелна темата политика, иам само едно нешто да кажам: шо фајде од бомбиве кога и тие се исти. Овие апаши, овие пак уште поголеми.
Нема спас, едноставно се вртиме во круг.

комшијаTи

Комшија Ти
Член од
21 ноември 2013
Мислења
6.274
Поени од реакции
5.367
Ме интересира овие што ги бранат на форум тука да ми одговорат како е се чувствуваат кога знаат дека се само човечиња кои служат да се стигне до целта нивна и за перење памет на народ?

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.448
Поени од реакции
87.174
Ако имаат барем мааааааааааааалце образ овие од владеачкава партија, тогаш нека го тргнат тоа "ВМРО" од нивното име... греота е да ги споредуваш тие големци што гинеле за Македонија пред сто и кусур години со денешниве "патриоти" кои на секаков начин го понижуваат сопствениот народ. Мислам ептен е гадно кога за некој со книшка ќе изговориш "види го вмровецот", а нема никаква врска со оргиналното ВМРО. Нека не го сквернават името кое е свето за повеќето Македонци. Ова важи и за другите партии кое името им почнува со овие четири букви, никој не е достоен да го носи тоа име... Комитите, Партизаните што загинале за Македонија, Момчињата што ги положија своите животи во 2001... е тие се вистинските патриоти, не овие крвници што се во позиција и опозиција.

Арам нека им е ова што го прават на сопствениот народ.

Член од
1 септември 2014
Мислења
5.155
Поени од реакции
7.858
Кајгана,
Моето сефте тука. Другар ја сподели приказнава и ми го направи денот.
Седел во парк со девојка му и му пришло Ромче да проси. После 5 пати добиен одговор дека нема, си оди детето ама после 5 минути се враќа пак. Почнува истото да го кажува и другарот веќе изнервиран му вика : "Па ни јас немам пари ти реков, ти мене што не ми дадеш." Детето извадило кесенце со пари, по некоја десетка и повеќе ситни пари и му го подало за да го земе..

M

Mario Gómez

Гостин
Што ли ќе рече коалициониот партнер Амди Кола кога ќе служне дека го нарекуваат циган а не црнец муслиман како што сака он.:icon_lol:

Andrew

ќ
Член од
27 октомври 2011
Мислења
5.832
Поени од реакции
15.261
Драг виртуелен дневнику, замисли си клаустрофобична желка и гладен волк пред неа.

A да, продиџи на егзит!

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.968
Ди Кеј,

Мојата газдарица за да си поминам убаво викендоф ми вети дека во недела нема да ме викне на работа, за „нешто неодложно“.

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Време на бомбардирање...
Пишав нешто ама го избришав... околу бомбардирањето беше.
Не вреди да се замарам. Мака ми е кога ороспии глумат девици.
„Све ќе то народ позлатити!“ велат северно од нас...
Туку остај тоа... нека си ебат матер до анасана и назад...
Знаеш шо Драга?
Пролет иде... иако е врнежливо, никакво... се чувствува... тука е, зад аголот... ќе ја видиме во секој момент...
Оние мириси... ги имаше пред некој ден пред дождовите... ми враќаат некои спомени, убави, но и помалку убави спомени, на некои дамнешни, но и но и блиски минати времиња...
Ја сакам пролетта, драга...

Џ

ЏинЏер

Гостин
Драг дневнику,
Немам досега дадено коментар за Фифти шејдс, ама денес едноставно морам.
Првата книга уште кога излезе ја прочитав до пола. Срање.
Филмот го немам гледано. Ама сигурна сум дека е срање.
Ама затоа саундтракот... перфекција. Сфака час. Цел ден ми се врти плејлистата.
И тако то.

Смрзнав овде. Знаев дека не требаше да доаѓам, ама ајде.
Ми текна дека уште многу малку време останува до колоквиумска. Мојата реакција на тоа сознание е отприлика ваква:

Ме викаат другарчињата да правиме снешко. Осеќам дека ќе се борам со настинки во блиска иднина.
Пријатна вечер.

Kajgana Shop

На врв Bottom