Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.992
#greenhousing #жимистојан

У цел свет кога се збори за зелена зграда, зелена куќа, се мисли на таква чија изградба не ангажирала тешка индустрија, многу градежни машини, издувни гасови...таква што ќе троши малку енергија за греење и ладење...е, ама "кралот со шлем" (самозвани) примариус доцент професор д-р, негова ебена екселенција В. Чифлиганец под "зелено" подразбира мастадонт кој виси врз улица, фрла сенка врз све околу себе пошо е 5 ката повисоко и поради чие градење пола Тафталиџе со кал се враќа дома од пазар одејќи по улица поради узурпираниот тротоар...аха да, најбитното - има саксии со зеленило унутра - позелено не верувам дека може да биде.
До задња капка го исцицавте Скопје бе сељандури!

Screenshot_20180710-225037_Facebook.jpg
 
Член од
26 јуни 2013
Мислења
3.597
Поени од реакции
14.641
Devojce ke te nosam ovde
Ke imame volneni dzempercinja so tema na eleni i novogodisni drvca
Ke te nosam na pizza
Ke napravam, facetatto
leelelele ajde ocekuvaj me
Ke pijeme caj,post rock ke si kr4ka samo toplo da bide u zima pod kebence lelee aiuuuuu

< 3333333333333

 
Член од
10 септември 2016
Мислења
8.960
Поени од реакции
17.757
Фиромец левел 99:
-Абе за овоа договорот со Грција добро е ако може само кога одиме на одмор да не ни лепат налепници на колите и да не ни ги шкртаат со спреј ќе биде убаво па сега за другото...
 

Partizanen banditen

Психијатриски случај
Член од
24 август 2016
Мислења
5.489
Поени од реакции
16.136
Едвај чекам да најдам другу работно место или да побегнам во друга држава или едноставно да ме снема од лицто на земјата. Животот и вака и на работа ми се претвори во пекол...
 

Kostic

Sadio smokve oko Tadz Mahala
Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.610
Po komentari disat, a koga dzoint rolat mene mi barat rizla..Luti se ..... luti.. POSHTO ME LAJKA NIVNATA MAJKA I SEKOJA PIZDA SHO JA MISLAT DODEKA NAVECER PRED DA SPIJAT! DODEKA SO NAS PICHINJA PIJAT, DODEKA SINKATA RULET IGRA MENE KASIERKATA MI NAMIGA STIGA PRVI ZEMAM PLATA SMRKAM CELA TABLETA
 

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.489
Покрш ден во животов мој здравје :tapp:
 
Член од
7 септември 2016
Мислења
19.625
Поени од реакции
34.810
Кајг,
..иде тоа квизот со Лила и наеднаш слушнав името Џансу од присутните, ауууу не ми се верува, не е чудо новородените деца кај нас по ново да бидат со имињата Евро и Нато!
 
Член од
6 април 2010
Мислења
1.578
Поени од реакции
10.588
Има една категорија на луѓе која што мнозинството ја нарекува лицемери, но јас милувам да ја наречам камелеони. Зошто? Затоа што во зависност од ситуацијата знаат да се преобразат инстантно. Од под видовите постојат политички камелеони, кои што во зависност од боите на партијата на власт ги менуваат и своите. Ако до вчера биле црвени, денес се сини и.т.н. Со нив доаѓа и промената на ставовите по одредени прашања. Значи кај нив ставот е многу променлива варијабла, слично како временската прогноза во месец Март.

Друг вид на камелеони се оние кои што со различни луѓе носат различни бои. Одлика на овој вид е што тие не поседуваат универзален став, туку се прилагодуваат према твојот. Однадвор делуваат добри и наивни, избегнуваат конфликтни ситуации. Бојата наинтензивно ја менуваат пред луѓе од кои што би можеле да извлечат евентуална корист. Пример, сте некој висок функционер кој што може да се најде за нешто во иднина. Ова категорија има и втор назив, газолижачи. Ги има насекаде. Ви текнува на ликовите од факултет кој што цело време седат напред и на крајот од предавањето трчаат по професорот? Секој ден киснат пред канцеларија и се секогаш вооружени со куп комплименти...

Друг вид се кукачите. Ако до вчера едвај врзувале крај со крај, постојано плукале и по систем, држава, менталитет, врз сопствената судбина...доволно е моментална искра на среќа, мал животен преокрет кон подобро, што се вели да живнат малку финансиски едно ниво погоре и после не се трпат. Државата тогаш е супер, системот одличен, да живее партијата...ги потценуваат сите околу себе. До вчера од местото каде што плукале сега лижат. Се додека не се вратат во првобитната состојба од порано, а тоа се случува обично доста брзо.

Мислам дека нашава држава е нивна престолнина а јас ја имам судбината постојано да налетувам на такви.
 
Ф

Флеш

Гостин
Брат ми се јавува,да му дадам 100е..... Ќе ми ги врати,кажуе.А не е прв пат.Тогаш не врати педер,ајде ништо не реков.Зема дупло од мене и у јавна работа е рачунај.Не цврсто му реков,ме отера у три лепе.Љути не праевме муабет 2 дена.На игнор ме стаи заради шо му реков не.:LOL: Денеска батево отишол во Охрид на 10 дена наеднаш,си се чудам,од каде пари.Ги прашувам стариве од каде пари.Не му дале....Тогаш за 10 дена смештај+буџет,си имал батево значи пари,а не враќа.А од постариот прашува пола плата да му дадам,а ја батали како месецов треба да средам мотор,за одмор,за облека,треба на лекар да одам,едвај чувам пари.

Едноставно не разбирам ликови.Има пари доволни и бара уште и не враќа и не стои на збор и мангуп се праи.Јас па крпам од месец на месец у приватна фирма со мала плата,па и носам дома пари.Он скупи фармерки,ајде другар му земал саат,мора и он,патики Најк фукна преку 7к денари....:ROFLMAO:Немам зборови
 
H

HoT _iCe

Гостин
Две ипол недеље сам без Фејсбук и пред некој дн направи и тој да се пермаментно избрише. Најбоља одлука заѓни 2-3 године. Некако сам много посовесан за себе, кд га тргнеш фокус од глупости и други људи и општо работе што те смарав, чудо е колко малце време ву треба на совест да ти се јави и да се размислиш за себе. Увидују си грешке у приступ сс људи, комуникацију, општо свакодневно нешто ново приметују што ми смета куде мене, пред тој некако како у некој балон да беше, изолиран од свои мисле. Чудно.
Много пцују и употребују пичке и курови у зборење, звучу како камионџија некад, мора да прекину.
 

Prime

Оптимус
Член од
4 јули 2010
Мислења
6.013
Поени од реакции
7.730
Заглавен сум во дискусија со самиот себеси за тоа дали секогаш можеш да направиш повеќе или дека има некои работи во животот не се за тебе и ти што и да направиш не можеш да ги достигнеш. Животот ошто гледано за мене е едно огромно чудо со неверојатен склоп на ситуации, настани и луѓе кои необјасниво зошто ти се случуваат баш тебе и на тој начин.
Некогаш се чуствувам преморено и сакам ништо да не правам завидувајќи им на некого заради нешто за после неколку часа лежење и самотија да ми се сврти мислата дека сепак мора да се работи. Добро е да имаш работа што ти е избегнување на суровото секојдневие и да можеш да заборавиш на тие склопови од настани и луѓе споменати погоре.
Ми се допаѓа еуфоријата за светското, фудбалот е најмоќно нешто што дури се чудам некогаш колку може да обедини жени, мажи, стари ,млади, на пример колешкиве на работа со голема желба подобро типуваат на играта организирана од нас мажите.
пс. ми се гадат темите навивачки групи и секојдневие во мкд.
векови ми се чини неам пишано овде...
 

Nino Manchester

Oŋce α RED, αlwαys α RED
Член од
4 јуни 2009
Мислења
14.530
Поени од реакции
17.887
Шон пол у ск, сеа уште да се најде некој да ме дружи. Е ова ни фали малу промена

Sent from my SM-J510FN using Tapatalk
 

Kajgana Shop

На врв Bottom