Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Член од
23 август 2013
Мислења
296
Поени од реакции
640
Ќе се остаиш со чоекот со кого си мислел дека ќе го поминеш животот.
Пред него љубовниот живот ти бил досаден како... просечен кафич без вифи.

Откоа ќе се остаиш, сега ситуација е следеча: двајца братучеди се "тепаат" за тебе. Едниот е од емотивен аспект помоќен врз тебе, другиот па, одличен логички избор плус поише се труди.

Поука: Ако ви е мука у врската/бракот, слободно остаете се. Љубовниот живот ќе ви биде побогат со дешавки од романтична комедија.

Пошто коа мислите дека ако се остаите животот ќе ви биде монотон, не значи дека сте јасновидец. Тоа е само тригер дека уствари заедницата таква ви станала.

И

Име И Презиме

Гостин
КЈ -Јебига кога си казнет ради политичко копиле и издркани куртони па немаш право на збор.Нема везе, добро е да се види прочита и туѓ став ама мушки тврдокорен.Е сега Али кат тад да не се заборава она што е кажано, па најдобро е да се внмава што се ветува а што се исполнува .Секогаш има пи.ки кои бегаат од себе кога се у тесно шупче.
Македонија вечна :oeoeoe:

Член од
25 март 2009
Мислења
152
Поени од реакции
651
А замислете некој наш репортер да се разлути и да почне да ги кажува РЕАЛНИТЕ вести кај нас :pos:

Член од
26 февруари 2016
Мислења
5.419
Поени од реакции
13.591
Многу чудна и зезната ситуација е да примиш вест дека некоја личност што сакаш да биде блиску до тебе заминала километри далеку, а тоа да го примиш со олеснување. Пошто здравиот разум ти вика дека тоа е најдоброто нешто баш сега во овој момент. Емоциите што сакаат нека велат, некогаш мора да паднат во втор план...

Член од
7 септември 2016
Мислења
182
Поени од реакции
635
ДК,
Денес имав испит. Арно ама на испитов немам појдено од ко е почнат март и немав материјали. Добив некои скрипти и ајде да полагам. На сред полагање баратев во телефонов и на крај испадна дека сум зел скрипти од друг предмет. Пред мене тој ги бараше прашањата на гугл и си викам то е преголем залак за некој како мене шо се појавува првпат на испитов. Ми падна незгодно и си излегов... Да ти еб*м стопанката на образовниов систем шо остава вакви како мене да се појавуват и да дипломираат и да цмиздрат дека имаат диплома и воедно не знаат нит правопис нит интерпункциски знаци и немаат речник, а впрочем и на овај од Муртино шо сака да напрај чекори да влезиме во современата цивилизација. SAD, шо би рекол трамп.

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.714
Поени од реакции
37.693
Кајги,
го гледав цел ТВ пренос, како пловеа полека 3,4 мини јахти од нашата страна кон другата страна, езерото мирно, птици не приметив, време сончево ама со тешки облаци, ги гледав сите европски гости ем домаќини сместени под голем бел шатор седнати небаре ја чекаат невестата од нашата страна...
јахтите од нашата страна полека ја сечеа површината на Преспанското Езеро и само малите бранови укажуваја дека истите се движат и се доближуваат кон белиот шатор....
шепотот меѓу присутните под белиот шатор сакаше да ја прекине незгодната тишина, таква тишина и смиреност исто кога невреме се спрема и наеднаш цела тишина ја прекинува звук на камбани, бааам, баааам, баааам, но не тие радосни камбани кои со веселост звонат и дава надалеку радосен звук за убава свадбена случка, напротив звукот на камбаните беа спори, тажни исто како да некој умрел и го огласуваат тоа, можеби и тоа беше навистина оти има населено место, но не толку симболично, но не толку склопено...
слушнете колку морничаво звучеше сето тоа,го има на ју тјуб, дали е тоа е некој знак, дали е тоа „закоп“ на Македонија- не знам!
се надевам дека не е така, оти тоа беше на другата страна, а не од нашата страна, ама навистина морничава тишина со споро камбано биење бааааам ...бааааам.....баааамммм бррр брр брррррр морничаво :shook:
....се прашувам, за кого бијат камбаните? :toe:

Последно уредено:

Петра П.

насмевка
Член од
16 јануари 2008
Мислења
2.724
Поени од реакции
6.298
Но наздаррр ти воле!!!
Вчера си земав вреќа за спиење и преспав на работа.. односно дремнав колку да ми се одморат очите. Пострашна вечер, амин!. Кај канцеларијата е стара и се крцка, па и во три часот, утрото, имаше некои луѓе пред зградава... неможам да ти опишам какви страшни и неприемни гласови и крици испуштаа. Ај барем завршив се што требаше. Сега уште неделава да помине некако се, со посраната магистерска и сличните работи што ме мачат веќе долго време и можам да одморам и јас, човечки.
Мислам дека наредната недела ќе си земам одмор и ќе ја преспијам цела. Како мечка во јануари.
Инаку, пред два дена на плоштад имаше часови по модерни танци. Мислам дека немаше некој што не прегазив. И сватив дека не ме бива ни за тоа. :icon_mrgr:
:sramezliv:

Член од
30 август 2017
Мислења
998
Поени од реакции
1.434
Однесувањата и колку се внимателни спрема тебе кажуват многу колку имат почит спрема тебе, не дозволувај да те прават будала

Partizanen banditen

Психијатриски случај
Член од
24 август 2016
Мислења
5.930
Поени од реакции
17.937
Драга Кајгана

Секое лето го чекам со нетрпение, зимата не ја сакам бидејќи го нема тој комфорт преку пролет и лето. Но како што има работи кои не ги сакам преку летото, така има работи кои ги сакам во зимата. Тука подразбирам константното жалење на луѓето со leleeeeee izmrznavme, lele se stopivme ko sladoledi, lele koga vekje ke popusti vremevo? Друга работа која и до некаде не ми смета до толку е огромното потење. Но двете најстрашни работи се гомнава кои летаат и касаат, а дефинитивно најстрашна работа се дебилине на моторине кои се како на мототрки и овие што дрифтаат како да се на стаза за Формула1. Ај разбирам првине такви мотори купиле, ама бидејќи живеам на фреквентна улица језиво е кога во 12 преку ноќ некој ке се залети со мотор или автомобил надолу по улицата. Исто така за вториве би вовел закон секој џандар да го претепа сељакот дур не почне да моча крв, а потоа да му лупне здрава казна + затвор од неколку месеци.

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.925
Поени од реакции
41.897
Минатата недела последен ден пред одмор во 16 завршив со сите обврски и си отидов дома, ми се спиеше та ми се плачеше и си легнав да спијам. :D Се будам во 18:30 и за беља и пижами имав на мене и без да размислам дали е попладне и сабајле се спремав за на работа. :pos:
Па и дома викам ај ќе идам на работа. Жена ми помислила дека итно ме побарале и ништо не ме праша.
Си се качив во колата, отидов да си земам јадење и чудно гледам нема ништо, се продадено.
Кога стигнав таму тој чуварот ми ги даде клучевите и ме праша на работа ли?
Леле кога се сетив :vozbud: паааа го заборавив мобилниот, три недели ќе ме нема, ми почнува омдорот и се вратив за да си го земам. :icon_lol:

redfogv

Царица
Член од
10 мај 2017
Мислења
2.271
Поени од реакции
2.031
Кајги,ми прекипе од моиве токсични,неразбирливи родители. :mad: :lut:
Ќе завршам факултет,ќе си најдам работа,ќе штедам пари и ќе се иселам од нивната куќа.
Ќе ми биде тешко,но поарно сама отколку опкружена со идиоти. ;)

Kajgana Shop

На врв Bottom