Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Ф

Флеш

Гостин
Најдов видео каде и Британците имаат свој Талат Џаферис во Собрание . Ама овие имаат муда да не се повлекуваат ако некој навредат некој. Принцип.....

Medea

Облинеса
Член од
25 април 2007
Мислења
2.973
Поени од реакции
3.269
Таа клоцка. Ми кажува да не се наведнувам многу многу. Да престанам да си го набљудувам лицето. Ми кажува да бидам директна.
Бара чоколада навечер, а можеби и двете сме крајни немирки и невоспитани во однос на храна. Затоа утрово на лево рамо, мала алергија. Е па нугат крем чоколадна пралинка во 23:11 не е најпаметен избор. Скришум го спакував фолиичето и го пикнав во фиока. Се кријам од сама себе? Не знам. Патологии.

Си зборувам со неа, ѝ плачам. Ѝ кажувам дека татко и е безмерно будало човече кое е нејзин надворешен набљудувач и внатрешен крој. Пишувам песни за неа, нема бегање и одлично е.
Избегнувам да им објаснувам на луѓе што ми е. Ти си ми. Ми се случуваш сега ти. Најважната алка во ланецот состојби. И без патетичните моменти, просто е различно кога знаеш дека имаш нешто поголемо од тебе. Поголемо од сите глупости. И од сите важни работи. Мерките за фустан, нежниот акцент на моја Лела и математиките за американски сатен и чипка.

А потоа следуваат пченкарни мафини, смуди од портокал и банана, меланхолија здиплена на пола и ставена во плакар сосе чистите пешкири, Liberian girl на звучници и посета на пазар пладнево.
Во совршено време со несовршени околности ми се менува светот.

Ти благодарам, малечка моја.

Последно уредено:

Natural-girl

Morphine
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.462
Поени од реакции
5.246
вика "не славам осми март". (ко да е тоа нешто за славење). А стално оговара, осудува, прави нокти, му пегла на мажот, правењето ручек и чистење ѝ е квантна физика, а омилен грев со кој се фали ѝ е трошење од картичката на мажот.
Престани да бидеш типична жена и можда ќе имаш што да "славиш".

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.205
IMG-c5b2bc2807f00618e659c3fbd90880a3-V.jpg
Глaвен грaд нa држaвa плус стрoг центaр.Скoпје 2018 тa гoдинa.Зa некoгo време зa ручек нa првa лентa.
Дaли е фoткaвa зa у хумoр и сaтирa или зa у црнa хрoникa?

Последно уредено:

ЈуријАркадиевич

Модератор
Член од
10 мај 2010
Мислења
1.838
Поени од реакции
7.189
Еј, скроз се бедирам на секојдневните, тривијални тажни работи што се случуваат: паднатата пица што родител ја носи за детето дома, куче што напаѓа мачка, мачката што го гребе кучето во самоодбрана, скромниот дечко што му се крши мобилниот , девојката што ја губи книгата што си ја нарачала и така натаму.

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.029
Во 21 век кога можно е да се пронајде и лек за канцерот во нашите болници нема гуски па пациенти се приморани да извршуваат мала нужда во мали шишенца од вода/сок.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
А изразив љубов на својствен начин
и добив одговор така на мајка ми и на сестра да сум им рекол :icon_lol:.

Член од
26 јуни 2013
Мислења
3.597
Поени од реакции
14.641
-Читам наслов
''Фрлени обувки на Скопска Црна Гора, се чека интервенција на комуналната, пазарната и даночната инспекција''
-Читам коментар тс човек кој го пријавил настанот
Dejan Spasovic
во неделата
Ekoloska katastrofa na Skopsla crna gora isfrleni voglavno levi ili samo desni kineski obuvki. Ve molam kazete kade da prijavime, ili da organizirame akcija da ocistime
-whatto
Човеков никогаш не поминал низ Лисиче така да нема ни од далеку претстава што е еколошка катастрофа :pos:Патиштата се еднакво добри како во Руанда,покрај патот има толку ѓубре што на момент помислуваш дека си во срцето на Дрисла и најтажното од се луѓето сеуште гласат ПОЛИТИЧКИ МРСУЛИ.

Колку пуниме годинава бе 27 години а?
And we are still dumb as fuck

DonRistovski

Peace Disturber
Член од
1 септември 2009
Мислења
3.573
Поени од реакции
4.569
Од денешната „On this day на фејсбук“ рубрика, издвојуваме:

March 14, 2010 at 5:37pm ·
РОДИ МЕ МАЈКО СО КСМЕТ И ФРЛИ МЕ ПРЕД БИЊАПИ ОНУР ЌЕ МЕ ГЛЕДА!!!

:sramezliv::sramezliv::sramezliv::sramezliv::sramezliv::sramezliv::sramezliv::sramezliv::sramezliv::sramezliv::sramezliv::sramezliv::sramezliv::sramezliv::sramezliv::sramezliv::sramezliv::sramezliv::sramezliv::sramezliv:

Ф

Флеш

Гостин
Дк

Не знам за македонските медиуми и Македонци,колку се запознаени за веста дека Аделина Тахири се зема за богат Македонец-адвокат кој е близок со Мијалков и роднински со Котевски.Аделина има 25 години нешо,овој далеку постар од нејзе,Флавио Бриаторе. Албанциве се запали ја негативно дека се земала за Македонец.Бурни реакции уште има.Голема тема е ова на зборување кај Албанциве.Изглеа се е до парите:cool::rolleyes:

Kajgana Shop

На врв Bottom