Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.150
Поени од реакции
16.087
Драга,

Во последно време ја слушам фразата -Немам пари за да одам на преглед-, од луѓе кои плаќаат 100 евра кирија за посебна соба, не работат и родителите им накалапија пари на црно години наназад. Цел живот со нови, скапи алишта секој месец, па дури и сега, али не.
Они немале пари.
Немале пари за преглед.
Они се срам за човечкиот род, да не зборам за оние што стварно немаат. Им посакувам и тоа што сега го имаат, да го немаат, па да видиме што лајна после ќе јадат.

Sungerot Bob

Живеј го животот
Член од
7 август 2012
Мислења
32.391
Поени од реакции
36.508
Драга Кајгана,
Периодов ме претрупаа обврските. Се чувствувам некако испрљано од контактот со душевно прљави луѓе, се чувствувам некако неубаво од постојаното јадење на премногу храна, па и нездрава, а се чувствувам и како досадно од лошо и неправилно испланираното време. Но затоа сега си ветив максимално да го искористам одморов што ми следува. Викендов ќе го искористам малку за одмор, а од понеделник веќе ќе се фатам за вежбање, слабеење и јадење здрава храна. А веќе од вторник и ќе си ставам еден куп цели кои ќе треба да ги исполнам до крајот на одморов:)

бутЕ

старлета
Член од
29 март 2011
Мислења
2.232
Поени од реакции
3.837
Да вибам скопјанишчата неубај ни госпо не ве сакат. Бевте Скопје таму имаше земјотреси ни дојдовте Охрид сеа ваму дрмат. МРШ БРЕ!

VeS

.
Член од
16 мај 2008
Мислења
4.749
Поени од реакции
2.355
Драга
Ги гледам фамозниве попусти на групер за летување, 16% попуст демек има, а ценава чак и за 2 евра поскапа од стандардната цена шо ја гледав за вилата :D
Цепки се. Лани така се заебав, годинава раат сум од такви работи.
Цената за превоз демек намалена, а уствари стандардната 35 евра.
Гледав баш со српски агенции, превоз од Белград до Халкиддики поефтин него Скопје-Халкидики, со тоа шо претпоставувам нема да се возат во автобус кој во секој момент можи да скува и да патуваш едно добри 10 сати. Не сфаќам и како добиваат дозволи да превезуваат патници со полурасипани стари автобуси без клима без ништо и како ги пропуштаат на граница.
Па, уште пуштаат спонзорирани текстови по порталиве, Охрид не им е атрактивен сега Преспа им пречи од ко ги средија плажите. Додека во Грција сместување во апартман чинело 10 евра, да се изнајмело бунгалов во Крани било 25 евра. Полупансион во хотел во Грција бил 18 евра,а во Преспа 20 евра.
Овие не знам дали се со сиот памет шо кажуваат или дали има будали шо ќе поверуваат на ефтиноќава грчка.

Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.947
Поени од реакции
25.458
Она чувство кога во игра си изнасобрал ретки и проклето добри работи и некое копиле што си дреме некаде ти дава хедшот со снајпер и ти собира се'. Гејмерите ќе ме разберат. Ме боли грлово од врескање и пцуење. :/

парва

errorhead
Член од
12 јуни 2014
Мислења
3.874
Поени од реакции
21.720
Еи Драа, да ти ебу гада : D

Пред некое време ми се деси нешто паблик интересно. Улазам ја у буз руле турз за Куманоо, бифши јуктуриз кој знае знае и афтобус полуразан, нели македонски менталитет прво сфи ке седиф по едн у седишта а после кд ке нема место... слободно ли е, слободно ли е...
И глеам ја тамо најнакрај лево куде што седиф увек нели сфирачи и цигани и грицкаф сончоглед, глеам топ место там ке си седну има сфетлина књигу да си читам, седнују такф рилекс и оп мокро седиште, леееееј викам, кој мочаја бе, не бе вода е, примети. И седна на седиште пред тој и си кулирам.
Пуни се афтобус малце по малце и како за бељу иде едн чика и сака да седне на тој мокро седиште, викам чика такфа и такфа работа сеи на друо место, мокро е, фала фала дечко...
Продужују сс књигу стављам слушалке, глеам иде едно девојче сака тамо да седне, еј девојче мокро е, океј фала.Минут тишинааа, викам си е доста е ваљда нема да седињаф тамо, улаза дечко иде иде иде идееее, иде и там сакаше да седне, такфа и такфа работа брат, процедура ми е више, вади стави слушалке, врти се објаснуј, људи почнасфа да се смееф више : D
Aма јебиа, киду до крај, и камиказа од исис да уленеше сс тиенти ке му каеше брат мокро е, разнеси се на суво седиште.
Дали ти се веруе дека укупно 7 (или со букфи СЕДАМ) ееееееееееј седам душе сам спасија од мокру гузицу, малце ми здосади сфе едно исто да објаснују ама јебига нема смисла да преќуту, некој да се спаси а некој не.
Сфака ми чаз колко сам корисан за општестфо и околину : D

Член од
21 мај 2008
Мислења
11.025
Поени од реакции
11.666
Кајги,
Прв пат сам ќе летам, прв пат одам сам на некое патување (јес да е полу-професионално). Се надевам ќе биде едно убаво искуство за мене. Ќе се читнеме по малце, а ако не, се читаме за 2 недели.

:D

Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.947
Поени од реакции
25.458
Ајде малку за животот...
Благодарение на работата имам прилика секојдневно да комуницирам со луѓе од секаква возраст, меѓу кои има и доста болни од тешки болести. Ја имам „честа“ да слушнам секакви животни приказни, и трагични и среќни. Знаете кои луѓе се најзадоволни? Оние кои дочекале длабока старост. Колку и да им е мачно поради некаква болест или поради самата старост, колку и да биле сведоци на смртни случаеви дури и за најблиските, тие луѓе се задоволни со животот и не се плашат од смртта.
Пред некој ден дознав дека една од најмилите колешки е тешко болна и деновите ѝ се изброени. Канцер. Гадот се проширил низ целото тело. Замислете, малку фалеше да не ѝ го откријат дури и во оваа фаза. За шведското здравство ќе разглобувам во некоја друга прилика, ќе кажам само дека Македонија има конкуренција кога станува збор за ова. Знаете ли каква страст за живот имаше оваа жена? Толкава страст ретко гледам меѓу луѓето. Секогаш расположена, сакаше да ужива во добра храна, да шета низ светот, имаше планови за летниов одмор...
Не сакам ни да помислам колку луѓе завршуваат овака.
Од другата страна има неблагодарници кои си го одземаат животот затоа што во моментот им било тешко и при тоа трауматизираат недолжни луѓе, а други пак би дале сѐ за да живеат.

Прстот на чело во секоја кризна ситуација.

Член од
17 јануари 2009
Мислења
2.814
Поени од реакции
4.666
@Agda Beata

Така е има неблагодарници и други, кои секогаш и покрај се' би се бореле до последен здив. Два члена од мојата потесна фамилија се такви и јас најискрено им се восхитувам. Сепак, никој не знае како е во туѓата кожа и колку некои, иако јадат, пијат, спијат, одат на работа, дури и се оклештени, веќе се оштетени или мртви одвнатре. Прави мали блескави и подвижни гропчиња, нашминкани зомбиа кои поради ова или она одамна неповратно ја изгубиле желбата за живот, а за радоста, љубовта и слично да не правиме муабет. За нешто самите си се криви, за друго, да речеме, среднината (ненамерно или намерно) ги поттурнала надолу. На овие, кои како контејнер збирале и збирале ѓубре во себе долго време (не секогаш по своја вина) им треба многу малку да им пукне филмот и да се прелие чашата, па изгледа дека жичките им се споиле за небитна, банална, дури трагично-смешна работа. Едно-две (јасно, мошне непријатни и незаборавливи) искуства ме научиле да бидам попретпазлив во осудата на ваквите личности, оти ретко што е онака како што изгледа на прв, па и на втор поглед. Секое зошто има свое јеби га, а тоа си важи и тука.

Kajgana Shop

На врв Bottom