Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.354
Поени од реакции
38.601
Шо прави тазе иселен македонец во Германија?
- Се слика пред рафтот со чоколади во Алди со опис на сликата "da vidime malce evropa" :pos::pos::pos:

Оддамна се немам смеено онака солзи да ми течат , ми го разубави денот со сликата.:zver:

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.026
Поени од реакции
83.450
Мемет следечи пут коа ќе идеш кај Туран, кажи и ги на чупето твоите ставови за Смилковско и за мавровските работници, за тоа како убијците на деца се невини, а работниците си го добиле заслуженото затоа што не биле работници него преправени војници. Гаран ќе те засака одма и ќе го батали ракометарот.

Sungerot Bob

Живеј го животот
Член од
7 август 2012
Мислења
32.391
Поени од реакции
36.508
Драга Кајгана,
Цела недела работни обврски, надвор времето топло, сонце грее мислиш пролет е, трчаш низ цел град од горе до доле облечен во јакна, притоа се потиш, но едвај чекаш да дојде викенд за да уживаш во ваквото сончево време и истовремено да се одмориш. Доаѓа викенд, надвор е облачно, тмурно, ладно е, врне.............:toe:

S

silmarillion

Гостин
Драга,

Овие што мислат дека ако кажат дека не гледаат МК канали него Дискавери и со тоа божем класа изнад отишле, знаат дека 90% од програмата е реновирање стари куќи и џибери како лицитираат за заборавен багаж на аеродром и контењери од на некој док?

R

red.devil

Гостин
Кајги,
А има и такви што Дискавери веднаш го поврзуваат со лицитации, и продавање на отпад. Не знам оти така, или бидејќи слушнале дискавери е кул па се пронаоѓаат во истото срање како и сапунициве (странски а и домашни) на мк каналиве. Впрочем, не ги кривам што даваат и такви серии кога има кој да ги гледа, интересното е што има за сечиј вкус, само кој во што ќе се пронајде.

Јас не би гледал и слушал тези за поделби на Македонија, дали ќе била дво или тројазична (хелоу, Македонија е двојазична веќе цела деценија, разбудете се!!!) и секакви изрежирани информации што ни се пласираат кои што служат само за манипулација на народот. Додека кај нас сеуште се зборува за национализам и хејт на национална и верска основа, јас можеби не кренав класа ама учам како ќе напредува хирургијата со помош на роботика и вештачка интелигенција, учам за космосот, учам за историјата и влијанието на WW2 врз светот, учам како се градат мегаструктури и објекти кои за нас се научна фантастика и уште еден куп тематики кои што ме интересирале.

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.514
Поени од реакции
37.352
драга кајгана, 3000 еврича не е мала сума, спреми се навреме, ете јас си купив речник мандариски македонски мандарински , оти само тој не го знам като јазик :D

smihajlo

Superposition, Relentless
Член од
11 август 2010
Мислења
3.738
Поени од реакции
4.494
ДК
Од супер секси портокалова темава ми се смени во геј сина боја и не знам дали и каде може да се смени.(Претпоставувам поради надграбите се дешава ова)

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.761
Поени од реакции
7.593
Мислам дека имам пишано и претходно, ама редно е да се отвори suicide хотлајн и по можност мобилни тимови на suicide watch да се стават. Озбилна е ситуацијата.

Kajgana Shop

На врв Bottom