Кајги,
А има и такви што Дискавери веднаш го поврзуваат со лицитации, и продавање на отпад. Не знам оти така, или бидејќи слушнале дискавери е кул па се пронаоѓаат во истото срање како и сапунициве (странски а и домашни) на мк каналиве. Впрочем, не ги кривам што даваат и такви серии кога има кој да ги гледа, интересното е што има за сечиј вкус, само кој во што ќе се пронајде.
Јас не би гледал и слушал тези за поделби на Македонија, дали ќе била дво или тројазична (хелоу, Македонија е двојазична веќе цела деценија, разбудете се!!!) и секакви изрежирани информации што ни се пласираат кои што служат само за манипулација на народот. Додека кај нас сеуште се зборува за национализам и хејт на национална и верска основа, јас можеби не кренав класа ама учам како ќе напредува хирургијата со помош на роботика и вештачка интелигенција, учам за космосот, учам за историјата и влијанието на WW2 врз светот, учам како се градат мегаструктури и објекти кои за нас се научна фантастика и уште еден куп тематики кои што ме интересирале.