Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.186
Поени од реакции
3.433
Кока веќе сме на темата

дали бевте да ги окроите лозјата?

јас ќе одам на 1-ви мај, па се у едно да уработам.

Sungerot Bob

Живеј го животот
Член од
7 август 2012
Мислења
32.391
Поени од реакции
36.508
Драга Кајгана,
Кога бев дете, па и почетните години од средно, бев така посрамежлив и многу гледав на тоа некој да не ми рече зошто си постапил вака или пак да не си помисли нешто неубаво за тоа како сум облечен и истото да го оговара со другите. Но затоа периодот при крајот на средно и по завршувањето на средно целосно отупев за таквите работи. Почна да ми е гајле за тоа кој што мисли за мене, посебно за изгледот. Не е срамота, сељачки и примитивно да си имаш свој стил на однесување и облекување, срамота, сељачки и примитивно е тоа да стоиш постојано од тоа кој како се однесува, кој како е облечен и што ќе речат другите за тебе.
:coffee:

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.152
Поени од реакции
16.095
Драга,

Кога ќе се осетиш мизерно во своја кожа, се смируваш кога ќе видиш дека ти е поарно од специјалниве единици што ваљда си го пцуеле животот денес зашо највише биле потребни на железничка за да држат ред меѓу пензионерите.
Туго моја. Која мизерија.
Им отиде паметот на сите. Како да си останеш нормален во вакво мизерно општество?

Ви се плукнам и во мочаниот Валентајн. Научете се прво да сакате некој освен самите вие, па продавајте љубов меѓу простава раја.

B

Borg_Drone

Гостин
Нажалост во последно време наидувам на луѓе кои се поставуваат како кретени. И донекаде ги разбирам, животот во оваа земја направи од нас живи мртовци. Ама да му ја ебам мајката ако сте исфрустрирани и полни со комплекси побарајте на крај крајава помош и ќе ви се помогне а не како сероњи некои да лечите комплекси врз другите кои не го заслужиле тоа зошто тоа е слабост и карактер на пичка кој нема муда да ги стави под контрола работите и гледа во сите само штеточини...

Член од
26 февруари 2016
Мислења
5.419
Поени од реакции
13.592
Муабет со една повозрасна колешка од работа:

Таа: Еј да те прашам, те гледам со денови неизбричен, да не пушташ брада?

Јас: Па да, чисто малку да сменам имиџ.

Таа (малце ладно): И што, глупости, ќе личиш како оние муџахедините...

Ох, 19-ти веку, кога ќе заминеш од Македонија??

devilko

♆ wicked one ♆
Член од
28 август 2014
Мислења
1.908
Поени од реакции
6.211
Драга,
За краток временски период ги изгубив двете најбитни женски особи во животов.
Првата од превише "љубов" реши да си замине од мене и да си ја бара среќата со друг. И посакувам да си ја најде. :)
Втората од превише љубов си најде друг дом и ме оставa да се ширам овде. :D Само да имаат среќа и љубов во заедничкиот живот, па да си станам вујко што поскоро. :love:
Не знам дали да плачам ил да се радувам...

Член од
4 јануари 2015
Мислења
1.151
Поени од реакции
512
Драга Кајгано,
Кога ќе положам кола пешаците да се пазат од мене x) се шалам сега почнав да возам ама многу сакам брзо да возам,кога когааааааааа ке почнам да возам?? Дали ќе паднам?? Инструкторката е срцка,многу си ја сакам,ќе бидам најдобра

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.828
Поени од реакции
17.775
ДК

Ех Кајги кајги, кој мир го имам на душичкава да знајш :). Го чекав времиња ВРЕМИЊА. Убав ден денес нити Валентин нити Трифуин нити курци палци денес на тренинг си бев душата си ја извајв, си се вратив. Прошетав малце, кучето и него си го шетнав, душата прољече. Патем денес за малце не ме изгази шофер ко @Incule :)

Добра Ноќ

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.186
Поени од реакции
3.433
ДиКеј
Кога станува збор за музика, слушам се што ми се допага, од турбо фолк до класична музика, обично си имам неколку деновни сеанси од некој тип на музика,
слушам музика од многу различни јазици, Кинески на пример, иако немам поим што пеат јас ги слушам.

Вчера ја започнав турата по Турска музика (среќа и нешто разбирам), па налетав на оваа песна.

Факе

Highbury–the Home of Football
Член од
6 март 2010
Мислења
9.503
Поени од реакции
10.257
Бре бајо мој не за џабе кога ќе се види 4ка се мисли на Арсенал.
Идам денес на испит со учено се на се 3 саати и тоа на ептен заебан предмет.Седнувам прв да одговарам оти на бајо не му се чека.И знам што ме следува.Има околу 20 ливчиња и на нив по пет прашања.Не за џабе ме јадат цел живот за Арсенал и 4 ебем ви матер.Си го бирам четвртото ливче,ми се паѓаат прашања што си ги знам ко на шала си одговарам.9ка у индекс фала пријатно.Нека крка Венгер доживотен договор топ 4 ни дрема.ВенгерИн.Следен пат истата тактика со 4ка во центар на внимание,па ако паднам ВенгерАут да ве ебам.
Речник на ниво.Фала пријатно.

Prime

Оптимус
Член од
4 јули 2010
Мислења
6.153
Поени од реакции
8.127
како ќе ги преживеам овие 4 дена не знам, на кој да се пожалам немам :place::place:

Член од
29 јануари 2015
Мислења
7.278
Поени од реакции
20.260
:го чита статусот на Владо Јовановски:
:ja пушта на Јутуб ,,Своја на своето'' од Андријана Јаневска:
:бара три пушки на црно:
:го бара големиот Тони Михајловски за да го регрутира во ,,Лавовите'':

Џ

ЏинЏер

Гостин
K,

Обично сум добра во проценување на луѓе и првите впечатоци ретко кога ми се погрешни. А и кога ми се погрешни, обично е затоа што некого сум преценила, а испаднал многу помал човек од што сум очекувала. Тоа воопшто не ми претставува проблем, се случувало и ќе се случува. Она што не можам да си го простам е обратната ситуација, кога на некоја личност не сум и дала шанса затоа што ради икс причини не ми се допаднала на почеток, а потоа доаѓа момент кога сфаќам дека таа личност е сосема поразлична од она што јас сум го имала во глава како претстава за неа. Си седам сеа и си се туфкам, криво ми е за некои работи, ми иде да и речам „Извини што мислев дека си глупава гуска“ , не дека нешто ќе смени, ама чисто да ми олесни на душата :D

Периодов страшно брзо ми лета времето. А не дека праам нешто посебно. Куча-посо, и по некое пиво у меѓувреме, тоа е во глобала. И пак, додека да се свестам дека почнала неделата, веќе завршила. Додека да одморам од понеделник, дошол петок. И пак понеделник. И така. Уствари, можда и намерно си наоѓам обврски, за побрзо да ми поминат следниве неколку месеци. :cautious:

Втора година по ред рано ми доаѓа пролетта. :angel:

Que horas son, mi corazon? :love:

Kajgana Shop

На врв Bottom