Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.147
Поени од реакции
16.082
Драга,

Ќе слушнеш вести после 3 месеци неуклучен тв и одма вест на денот нови 10.000 вработувања за 2017! :vozbud:
Уште папагалов не е вработен во државава ми изгледа. Сладок он, го изгњавив цел ден. :love::love::love:

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.524
Поени од реакции
37.375
.. ми вели била капацитет и нема ни 5 минути да остане тука!
-Да? каде ќе одиш, на север ?
- Ахам !
- Ааааа ,сигурно Унгарија ќе да биде дестинацијата? а?
-А не, не, тоа е како во комшии да се оди, ќе биде уште подалеку !
-Да? а комшијата, мислам кој е главен град на Унгарија, потсети ме?
- Уф, кој не знае -па Чешка !!!
-Молам?????
-Не, се збунив, Осло!!!!
-Не ти е срам ма, да не ги знаеш комшиите?
-Па што, не мора да знам географија !
WTF :D ( запишан бисер во мојот дневник на ментор 16.02.2017 )

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.512
Се потсетив со серијава и гледам дека менталитетов и проблемите на народот скоро и да не се променети :)

Мојата чудесна земја :D

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Не пијам повеќе значи у курац кога ќе речат ова ебачиве трезен присутен во моментот. Кај така ни се отапени сетилата машки плус алкохол. А бе надвор не чекаа три дваесет и една година манекенки, а јас дури в кола се сетив овие нас не чекаа :pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos:. Не чекаа да пријдиме а ние пијани, значи прво pick up правило никако честење, а побратимов на секое го прекршува, но вечерта изгледа им беше толку мизерна и имаа потреба од машка љубов шо и тоа упали :icon_lol:, келнерот се врати ние што ќе пијаме од нив, тие се квалификуваа кај нас, излезе обратно :icon_lol:. А да не видиш нас да ги видиш нив, нив да грабнеш да бегаш, нас да грабниш да тепаш, а ние пијани.

VeS

.
Член од
16 мај 2008
Мислења
4.749
Поени од реакции
2.355
Драга
Утринско кафе и право сабота на работа :D Пошо нели за да бидиш сметководител ти треба све освен да имаш завршено сметководство очигледно. Ама не можат да те примат на работа пошо ти нели за тоа учиш и ќе бараш повисока плата и нема да се задржиш долго во фирмата.
Или добивав изговори од типот, не сме сигурни првите 6 месеци дали ќе издржиш со приправничка плата.
И така до недоглед.
Нејсе, дојдов да ти кажам за фамозната вафла во La Piazza,таа со малини.
Како особен љубител на благо-овошни работи лиги ми течеа кога ја гледав вафлава на инстаграм и правец да ја пробам. Се качуваме горе и не пречекува келнерот уште на скали ко рампа да ставил и ни вика "ако немате резервирано, нема за вас место". Тешко е да прашаш де, дали случајно имаме резервација, бидејќи е се резервирано.
После, кога конечно се сместивме долу, тука баш пред кујната ја нарачувам целата среќна вафлата со малини. Кога конечно ја донесе шо да пробам, малините камен замрзнати. Не се ни имаа потрудено да ги одмрзнат. И срам не срам, го викнав келнерот и му кажав дека не се ни малку одмрзнати малините, на што следеше "Ако не знаевте, ладни се сервираат" . Ок, не знаев дека вафлава фамозна била со смрзнати малини. Ги врати назад, ја видов притоа фацата на куварката шо ја напрај, бидејќи вратив јадење кое немаше поента да го јадам, го стави во микровална и ми ја донесе. Со растопен крем по цела пајнца и малини кои нормално не се одмрзнуваат за пола минута во микровална.
Случкава колку и да не е за споделување, ама вака некако изгледа жалење за некој кафич/кафана во Охрид со фори од 2002.

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
Охрид, Јули 2039-та

Здраво, за Свети Наум кога имат автобус?
Сакате по пат или преку езеро?

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
Имаш случај „Тортура“ и викаш „ај ваљда ќе им дојде паметот па ќе се научат како ќе треба да се апси“, ама не...
На подеднакво понижувачки начин ги апсеа професорине на факултет...
Вчера ја имав таа (не)среќа да се најдам на местото коа апселе некој од групава на Рахиќ и глеам човеков уапсен, со лисици, го седнале на ѕидче, а околу него 3-4ца од кои еден со маска на главата и автомат. Значи човеков целосно онеспособен за било што да прави, а на страна глеам уште еден го вади автоматот од кола...
Јбг, изглеа сум дошол пред камерите...

Глеам прееска видео како ги носат у суд... специјалци за обезбедување на ниво на „Диво Насеље“...

Верувам формално се се покриени, ама ме интересира кои се тие таленти шо праат безбедносна проценка...

Riken

the power of imagination makes us infinite
Член од
9 декември 2008
Мислења
12.793
Поени од реакции
30.658
Дај бе нека се истуре дожд утре да се наспијам ко човек.

Kajgana Shop

На врв Bottom