Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Makaron

КЕН ЛИИИИ лиду дибу даут јууууууу !!!!
Член од
16 јули 2014
Мислења
7.612
Поени од реакции
11.740
Предновогодишна еуфорија got me like...

Колку егзистенцијлно нилхистички сум расположен во последниов период, ако не се контролирам све ќе изрушам околу мене, ама ова ми е уште една борба, се надевам ќе излезам како победник и ќе научам уште една голема лекција.

Sent from my ALE-L21 using Tapatalk

Член од
26 јуни 2013
Мислења
3.597
Поени од реакции
14.641
Од сите 25 години до сега доживеани , 2009 ми оставила најголем впечаток и сечам прст за да ја доживеам пак. И позитивна и негативна беше , али турбулентна , и сите одлуки донесени тогаш сега директно ми влијаат на животот и иднината. Можев да ја одиграм многу подобро , али можев и да ја сјебам 100 пати полошо.
Се на се , со моменталните случувања у животот сум задоволен 8/10. Јас би само да се множат , барем уште 2 пати по 25 , а шо ќе се дешава во нив нека каже времето.

Еден совет од мене за подобра 2017 ... ебете се. Ни врски ти требат , ни вујко владика , ни многу пари , ни па да си којзнае која фаца. Ебење и само ебење , додека не ви стане како моливо , или додека не ви поцрвени пичето како жар. Нема подобар лек за стрес и нервоза од ебењето , особено периодов. Дупењето пред и на новогодишната ноќ има некој посебен филинг , незнам зошто. Не за џабе е кажена таа народната "Празници се ближат - цицки ќе се лижат''.:ROFLMAO:

Поздрав. :pijani:
Antigona like this.

B

Blade Torch

Гостин
Кога ќе отидеш на ИМДБ да најдеш актер/ка ;) од серија која ја гледаш, и ќе видиш несакајќи колку епизоди главен глумец играл во серијата, и уствари знаеш кога ќе го скинат :(

Anco

За солун ДА, ЗА срем НЕ
Член од
1 ноември 2011
Мислења
8.604
Поени од реакции
15.409
Picture 1175.jpg Елко..елко порасни уште 2-3 километри за да може дедо мраз 700.000 вакви подароци да нареди.

CafeDelMar

Luminance
Член од
29 октомври 2007
Мислења
6.507
Поени од реакции
14.693
Јас уште не сум свесна дека Леонард умре.
Понесвесни 2 месеци не сум ни имала ... се плашам кога ќе се разбудам и ќе станам свесна за се', каде ќе се затекнам.

Дотогаш, вдишување низ секакви интервали. Живот е.

Sungerot Bob

Живеј го животот
Член од
7 август 2012
Мислења
32.391
Поени од реакции
36.508
Драга Кајгана,
Овој период пред Нова Година, како и неколкуте денови по неа, ми се тотално тапа. Се ближи Нова Година, се осеќа едно пасивно чувство, еден период не се гледаш со луѓето од работа, сите се прибираат дома, мириса на влажно и е ладно, луѓето си седат дома и си ја честитаат Нова Година со лажни чувства и насмевки...................., едноставно страшно монотон период. Тоа ти е уствари еден вид на период како еден простор на кој не поминува ниту едно живо суштество, не дува ветер, не врне..........., едноставно нема никакво движење, ништо не се случува. Тоа е период на тонење во досада:vrtioci:

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.184
Поени од реакции
3.430
Ако ставате слики со вашето име и презиме, јас ќе ви отворам:icon_mrgr:

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.191
Поени од реакции
37.809
„Снегот што вееше цела ноќ, утрово лежи како бескрајна лакмусова рогозина. Нема криење. Баба лаже, траг во снег не лаже. Секој што направил макар и неколку чекоридо фурната или до контејнерите оставил некаков знак на бескрајниот бел лист.

Траги во снегот:
од санка, од копита и
од некој мочко.

Пред неколку денови во Службениот весник излезе „Закон за забрането мокрење во јавен простор”. Предвидената глоба е две месечни плати.
Во другите годишни времиња човек може да се протне некако ако не можел да додржи до дома. Ама сега нема бегање!
Виновникот ќе го бараат во секој дом. Пред влезната порта секој мора да ги нареди сите чизми и тегличките со „мокраќа” на сите станари со нивното име и презиме напишано со алкохолен фломастер.
На третиот кат, пред вратата на соседите, покрај двете теглички за мајонез има и набабрена пелена.
Нема бегање, баба лаже ама чизми и тегли не лажат!
Форензичарите до вечер бездруго ќе го идентификуваат оној чии траги водат до пожолтениот дел од снегот. Следниот ден сите ќе го гледаме намуртено, кога ќе си ја чита фактурата за глоба итајќи накај банката или поштата.
Но нешто ми вели дека овојпат виновникот е веќе во друг град, или, баш сега низ оџакот на децата на форензичарите им пушта подароци.“

„Траги во снегот“, хаибун од збирката „Небо без ѕвезди“ од Владимир Мартиновски

Среќни празници, драга! Уште сум ти лут, имав само парче магија за споделување. Среќни празници и вам, драги! Се читаме во Филм и ТВ. ;)

Член од
29 јануари 2015
Мислења
7.278
Поени од реакции
20.260
Полека, полека, не брзајте. Земете си бројче и застанете во редот.

<3

Kajgana Shop

На врв Bottom