Ipsissimus
P.I.
- Член од
- 23 јули 2010
- Мислења
- 15.582
- Поени од реакции
- 12.949
Ти не ме читаш изгледа! Неможе религиозна институција да ти забранува пристап до погребна парцела, тоа е апсурд! Градските гробишта се на земјиште кое и припаѓа на општината, не на МПЦ или ИВЗ. Ако некој сака да биде погребан на земјиште кое е во сопственост на МПЦ или ИВЗ, тоа е друга работа, но градските гробишта се регулирани од страна на јавно комунално претпријатие.[DOUBLEPOST=1425473639][/DOUBLEPOST]Николина ЈакимоваНе, не 3.000 ден. за погреб... пред некој ден во Црквата „Св. Спас“ во Велес ми кажаа дека погребот поскапел, од 4.000 на 5.000. :А во септември беше навистина 4.000 (знам, ја погребав мајка ми ) И ако не се плати на Дервен, плус приближно толку, нема да ти дозволат ни пристап до гробното место..
На Мики треба да му кажеш барем една единствена вистина, ама под услов да е по негов мерак, ѓоамити оние што не му одговараат, не се вистина. Значи несмее да биде афирмативен заклучок на негативен пример и не смее да биде "необјавена вистина", исто така мора да биде вистина што црквата ја потврдила и одобрила, преку духовен опит на светиите.Сега ќе дојде Мики и ќе ве просветли со мудроста дека без преварите, лагите и паразитирањето на поповите ви нема спас, лага која успева да се одржи повеќе од 2000 години
Последно уредено: