До и Од модераторот на подфорум Религија

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.186
Поени од реакции
12.168
Во ред, нема да инсистирам повеќе, да играме на зборови, и оправдувања од типот ’’тази дупка не е дупка’’ е безмислено штом кајгана решила да толерира такви организации-ваша работа.Како и со повеќето работи во Македонија се сеќаваат одговорните кога ќе стане белјата, а дотогаш не слушаат, имај предвид и ти носиш одговорност кога нешто одобруваш. Поздрав.
Какви тоа организации толерира Кајгана форумов?
Како О.Т.О.?
Демек О.Т.О. ќе ја донесе бељата во Македонија?
Ти се читаш, да те прашам вака? Која омраза кон Редот и Телема. Извини што постојам :)

Барам @Let 3 или @RogerBacon да го избришат овој твој пост бидејќи е навреда!!!
Знаеме дека мислеше за О.Т.О. и Телема нема потреба од криење.

D

Daedalus

Гостин
@Изгрев, не си приморан да следиш било што тука, да читаш било што и да дискутираш за било што. Ова е форум на кој се зачленуваат луѓе поради личен избор, правилата се тие. Секогаш ја имаш опцијата да го игнорираш тоа што не ти одговара. Или ќе се навикнеш....
И @Хептаграм XI, неговиот став е таков каков што е, нема што да се вреѓаш исто како што едни веруваат дека религиите се злото на светот, така и они имаат право да мислат дека Телема е Црна Ружа. Атеистите ги прават монотеистичките религии најголемото зло за буквално се' и секогаш, така што не е никој светиња.
И ти ептен свилен си ми некогаш.
Дебати и препукувања за религии паѓаат, нормално е многу луѓе да мислат дека Телема е култ кој е опасен, посебно ако се монотоеисти, не знам што те буни тука, што не ти е јасно и ти ептен чуден си ми.

Од друга страна, @Изгрев ако имате евиденција дека некој ве навредил некаде вас лично, пошто ко што пишав долги ви се дебатите и реално неам до толку време да го читам секој збор пратете, ќе биде избришано све тоа.

Ниту еден од вас не може да биде во мир со другите луѓе и нивните верувања/неверувања кои се различни од тие на него самиот.

Монотеистиве не толерираат „секти“ и го сатанизираат сето тоа до ниво на Црна Ружа муабет, самоубиства и тристо други врагови не можејќи да разберат дека многу од тие „секти“ се составени од нормални луѓе кои не прават ништо неморално, разликата е во тоа што веруваат во други измислици од нив самите.

Другиве пак ги прават религиозните главниот виновник на гладот, бедата и злото во светот. Небаре @MIKI1 рака под рака со вахабиите сече глави на невини луѓе.
Има луѓе кои си веруваат во тоа во што си веруваат, ги прави смирени и ич уво не им чуе за третиот стих од 38 псалм на 8-та глава кадешто јасно стои дека Ное и Мојсеј се содомизирани. Не, сигурно тој дел не им влијаел и не ги направил полоши луѓе. Они ја доживуваат Библијата позитивно, се осеќаат добро и немаат намера да дебатираат за тоа, можда сакаат да си постираат некој фин стих без да влагаат у натегања.

Затоа сте сите тука и се расправате по темиве, пошто не си ги почитувате верувањата, а многу од вас не се почитуваат и меѓу нив самите. Ок све тоа, во ред е да има дебата и дискусија, ама не е во ред да плачeте и да се тужакате еден со друг ко мали деца, посебно кога немате реална причина за тоа.
Така да...
Не @Изгрев, Телемата не е опасна, телемитите не се ѓаолски деца, темата ќе биде оставена, а ти комотно можеш да не ја читаш, ја ти гарантирам дека македонската омладина нема да пропадне ради Телемата.
@Хептаграм XI, ставот на Изгрев за тоа дека сте тајна организација која е опасна за светот е негово право, не те навредил лично никако, ти можеш буквално да си го стаиш на игнор ако ти смета и да не плачеш за секој кој мисли дека сте култ, секта или опасни џаоли.

Тука завршува муабетот. Секое наредно натегање нема да биде толерирано.

perez9

расипано јајце
Член од
30 декември 2013
Мислења
1.041
Поени од реакции
991
абе кој друг модератор дава вака отчет за се шо праи :bravobe:

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.186
Поени од реакции
12.168
@RogerBacon е одличен модератор. Има време и волја да се заморува со подфорумов.:bravobe:

И дa, се согласувам со твоите размисли - но „ме загреа“ размислата на @Изгрев за тоа, „опасноста“ од Телема ... :)

Член од
16 декември 2013
Мислења
1.856
Поени од реакции
1.202
На првата страница на тематаВерски вести IIIстои ’’Секоја вест од областа на религијата или има некаква поврзаност со религија оди на оваа тема.
Значи споделување на било каква Вест и настани кои се случуваат/случиле’’.
Како вест со наслов Како функционираат култовите?
не е соодветна, кога дури има и теми за окултизам и секти? Ги имаш ли воопшто прочитано правилата за верски вести?Или како тогаш кога пиша ’’се додека не се рекламираат’’ а откако ти постирав неколку нивни рекламирања мораше да си го газиш зборот и се правдаше ’’оваа реклама не е рекалма’’, ама изгледа ти преиде во навика па и сега ’’оваа вест не е вест’’

Aleksandar Nevski

Окултисти свих земаља ... чувајте се! Доваѓам!
Член од
9 октомври 2011
Мислења
1.074
Поени од реакции
350
Кога се зачленив на форумов очекував поголема објективност, но наидов на неверојатен непрофесионализам. Згора на се, човекот кој е најмногу пријавуван за непочитување на правилата е назначен за модератор!!!???!!! Друго нешто треба да се наведе? Без причина фрчат банови на сите страни. Доколку сакате поголема посетеност (а најверојатно не сакате) би требало посериозно и поодговорно да се занимавате со форумот и пред се објективност. Христос се Роди!

D

Daedalus

Гостин
Лет 3 е модератор од многу одамна, не од сега. Само што е модератор на фотографија подфорумот, вие немате искочено од тука и не знаете.
Ја ви кажав што треба да направите ако сакате да се пожалите.
Невски, погоре пишав да не идете оф топик више тука. Ти продужи со оф топик пост во кој пишуваш како Телема е опасна секта блабла, а тука очигледно не е местото за да го правиш тоа.
Постот ти е избришан, ќе ти го цитирам по пп.

Член од
16 декември 2013
Мислења
1.856
Поени од реакции
1.202
Лет 3 е модератор од многу одамна, не од сега. Само што е модератор на фотографија подфорумот, вие немате искочено од тука и не знаете.
Ја ви кажав што треба да направите ако сакате да се пожалите.
Невски, погоре пишав да не идете оф топик више тука. Ти продужи со оф топик пост во кој пишуваш како Телема е опасна секта блабла, а тука очигледно не е местото за да го правиш тоа.
Постот ти е избришан, ќе ти го цитирам по пп.
А ти ако го одобруваш ставот дека е трол што не превземеш нешто? Или можеби ти одговара на твоите сваќања па го игнорираш(како и други перманентни тролови), додека постови од христијани(особено ако се сврзани со разобличување секти)ги бришеш експресно. Тоа ли е објективност ’’чесен модераторе’’?

D

Daedalus

Гостин
А ти ако го одобруваш ставот дека е трол што не превземеш нешто? Или можеби ти одговара на твоите сваќања па го игнорираш(како и други перманентни тролови), додека постови од христијани(особено ако се сврзани со разобличување секти)ги бришеш експресно. Тоа ли е објективност ’’чесен модераторе’’?
Не, не ги одобрувам неговите ставови и ги бришам сите негови постови кои не се соодветни.

Постови од христијани кои се поврзани со разобличување секти, а НЕ СЕ во соодветните теми, ги бришам, залудни се моите обиди да ти го објаснам неколку пати ова едноставно аргументче.

Сведок за мојата непристрастност се многубројните казнени поени кои ги имам доделено на атеисти, некои од нив биле опоменати, други собрале доволен број на казнени за да бидат банирани, а ти ете си жив и здрав без бан што е уште еден од доказите дека критериум за тоа дали некој ќе биде толериран ми е тоа дали ги почитува правилата, а не дали неговите ставови се складни со моите.

На пример ако ти беше доволно промислен, ќе знаеше дека твоите конструктивни и ненавредливи критики во теми како „Дискусија за атеизмот..блабла И ДРУГИ ВЕРУВАЊА“ нема да бидат избришани.

Ти доби казнени пошто пишуваш во тема за ВЕСТИ, став, колумна, пишана во брзо време што укажува на фактот дека си неспособен да диференцираш верски вести од колумна пишана во брзо време која е поврзана со верски тематики, а тука јас не можам да ти помогнам и искрено жалам околу тоа.
Ќе пробам да ти го цитирам најкруцијалниот дел од постот на exilemk...
„Темава ќе служи како збирка на последни случувања од областа на религијата но не и за дискусии!“

Невски доби казнени, а потоа банот автоматски следеше (му се собрале 10) бидејќи пишуваше ТУКА за тоа колку е опасна Телемата и покрај тоа што пишав дека ова не е место за тоа.

Колку за информација, Телемата и све што е вклучено во истата ми е на мене исто толку бесмислена колку и религијата во која веруваш.

Жалам што не можам да ти излезам во пресрет, но не верувам дека е проблемот во мене, за што е доказ евиденцијата која ти ја наведов погоре.
@Androdaira беше банирана поради казнени добиени од моја страна. Јас комплетно се сложувам како личност со нејзините ставови, а нејзините исмевања на религијата во која веруваш ми се интересни. Но, како модератор јас тоа го казнив.
Од друга страна, ти како личност искрено си ми антипатичен, одбивен и немам позитивни ставови за твоите верувања и твоето резонирање, а како што гледаш, не си баниран.

Поголем доказ од ова за мојата непристрастност нема да најдеш никаде.
Ако продолжиш да спамаш на темава без објективни поплаки или прашања, ќе бидеш баниран од истата.

Член од
16 декември 2013
Мислења
1.856
Поени од реакции
1.202
Не, не ги одобрувам неговите ставови и ги бришам сите негови постови кои не се соодветни.

Постови од христијани кои се поврзани со разобличување секти, а НЕ СЕ во соодветните теми, ги бришам, залудни се моите обиди да ти го објаснам неколку пати ова едноставно аргументче.

Сведок за мојата непристрастност се многубројните казнени поени кои ги имам доделено на атеисти, некои од нив биле опоменати, други собрале доволен број на казнени за да бидат банирани, а ти ете си жив и здрав без бан што е уште еден од доказите дека критериум за тоа дали некој ќе биде толериран ми е тоа дали ги почитува правилата, а не дали неговите ставови се складни со моите.

На пример ако ти беше доволно промислен, ќе знаеше дека твоите конструктивни и ненавредливи критики во теми како „Дискусија за атеизмот..блабла И ДРУГИ ВЕРУВАЊА“ нема да бидат избришани.

Ти доби казнени пошто пишуваш во тема за ВЕСТИ, став, колумна, пишана во брзо време што укажува на фактот дека си неспособен да диференцираш верски вести од колумна пишана во брзо време која е поврзана со верски тематики, а тука јас не можам да ти помогнам и искрено жалам околу тоа.
Ќе пробам да ти го цитирам најкруцијалниот дел од постот на exilemk...
„Темава ќе служи како збирка на последни случувања од областа на религијата но не и за дискусии!“

Невски доби казнени, а потоа банот автоматски следеше (му се собрале 10) бидејќи пишуваше ТУКА за тоа колку е опасна Телемата и покрај тоа што пишав дека ова не е место за тоа.

Колку за информација, Телемата и све што е вклучено во истата ми е на мене исто толку бесмислена колку и религијата во која веруваш.

Жалам што не можам да ти излезам во пресрет, но не верувам дека е проблемот во мене, за што е доказ евиденцијата која ти ја наведов погоре.
@Androdaira беше банирана поради казнени добиени од моја страна. Јас комплетно се сложувам како личност со нејзините ставови, а нејзините исмевања на религијата во која веруваш ми се интересни. Но, како модератор јас тоа го казнив.
Од друга страна, ти како личност искрено си ми антипатичен, одбивен и немам позитивни ставови за твоите верувања и твоето резонирање, а како што гледаш, не си баниран.

Поголем доказ од ова за мојата непристрастност нема да најдеш никаде.
Ако продолжиш да спамаш на темава без објективни поплаки или прашања, ќе бидеш баниран од истата.
Прашањето е штом не ги одобруваш неговите постови и ги сметаш за не соодветни зошто не превземаш трајно решение, а советуваш други членови да се обратат до администрација кога ти би сугерирал таму сигурно полесно би се зело решение. Ова го пишувам од искуство кога имав забелешка за избришано мислење, навистина беше вратено(како што сигурно се сеќаваш самиот)но одзема време и енергија(мрчење,епитети- плачковци, досадни...). Додека ако забелешката доаѓа од тебе сигурно би било полесно.
Во однос на постот во врска со темата верски вести, немам никаква примедба за тоа што сум предупреден за реплицирање, напротив апсолутно е на место опомената. Проблемот е за избришаниот пост. Во упатството стои- Значи споделување на било каква Вест и настани кои се случуваат/случиле’’ и прашањето ми беше дали вест со наслов Како функционираат култовите? не се совпаѓа со болдираново, а тоа што си постирал само извадок е просто кажано слаб обид.
Заканите ако... ќе бидеш баниран забележувам дека почна често да ги даваш кое покажува диктаторство како резултат на слабост.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Само забелешка, нели муџахедините (овие шо испотепаа куп луѓе во париз и нивните истомисленици шо убиваат се живо и диво низ блискиот исток исто така бараат да се што не е во склад со нивна вера - се уништи, исчезне, избриши и не дозволува?
Не смее да се напише ништо што не е во склад со нивната вера, ниту да се критикува нивната вера

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.050
Поени од реакции
83.492
Само забелешка, нели муџахедините (овие шо испотепаа куп луѓе во париз и нивните истомисленици шо убиваат се живо и диво низ блискиот исток исто така бараат да се што не е во склад со нивна вера - се уништи, исчезне, избриши и не дозволува?
Не смее да се напише ништо што не е во склад со нивната вера, ниту да се критикува нивната вера
Затоа си ти умен и добро пазиш, никад никад ништо да не напишеш што не е у склад со нивната вера.
Страв лозје чува.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Затоа си ти умен и добро пазиш, никад никад ништо да не напишеш што не е у склад со нивната вера.
Страв лозје чува.
Jac cи пишам во она што верувам јас
И не би убил никогаш некој кој има поинаков став или мислење од моето
ако се тргне од тој принцип, светот би бил подобро место за живеење

D

Daedalus

Гостин
По секое форумско правило смееш да напишеш критика или исмевање ако е во соодветната тема. Нема закон кој ти го забранува правото да изнесеш мислење.

А каков ризик со тоа ќе донесеш за својот живот или животот на луѓето кои се во администрацијата на форумот, тоа е веќе прашање кое ја допира моралната сфера и дали се оправдани твоите акции земено дека знаеме до кои последици може доведат. :D

Според моите морални принципи, оправдани се. Според туѓи, можеби да не се.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
По секое форумско правило смееш да напишеш критика или исмевање ако е во соодветната тема!!! Нема закон кој ти го забранува правото да изнесеш мислење.
Toгаш никој ништо не смее да напише.
За муслимани е навредаи исмевање ако напишеш дека Исус е син божји, за христијани дека Мухамед е пратеник на бог, за некој е навреда дека нема бог за некој дека има бог

Kajgana Shop

На врв Bottom