Докажете дека постои вашиот бог!

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
„Свето Тројство

35. Тебе ти е дадено да го разбереш тоа, за да знаеш дека само Господ, твојот Бог е Бог и дека нема друг освен Него

32. Книжникот Му рече: „Добро, Учителе. Право кажа дека Бог е еден, и дека нема друг, освен Него

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Не, не, ти рече дека Свето Тројство НЕ ПОСТОИ! Не спомна ни разговорно, ни црковно, ни нецрквено. Ти имаш ваљда нешто повеќе од 5 години...

Еве твој цитат:

Оди, научи и врати се на форум.
Убо сум ти кажал, ама ти не си разбрал: ќе да е до оние 5 години.
Оди научи и врати се на форумов.

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.350
Поени од реакции
21.741
Zasto be nemas hrabrost da se nafatis da mi odgovoris na edno prasanje ? Se plasis da te raspukam kako tikva ? Breeejjjjjjjj ova ateistive i satanistive ic nemale hrabrost...
Тиква распукана не може ништо да распука. Освен сопствената глава од цименто. :D

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
35. Тебе ти е дадено да го разбереш тоа, за да знаеш дека само Господ, твојот Бог е Бог и дека нема друг освен Него

32. Книжникот Му рече: „Добро, Учителе. Право кажа дека Бог е еден, и дека нема друг, освен Него
„...Зашто Троица се, Кои сведочат на небото: Отецот, Словото и Светиот Дух; и овие Тројца се едно....„.

Послание Јованово, 5,7.

Обиди се пак...

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Ne znaes sto e NOV a sto STAR ZAVET.I kako da debatiram za ova ti sto mi citiras ?
17. Но полесно им е на небото и на земјата да преминат, отколку една црта од Законот да пропадне.

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.350
Поени од реакции
21.741
„...Зашто Троица се, Кои сведочат на небото: Отецот, Словото и Светиот Дух; и овие Тројца се едно....„.

Послание Јованово, 5,7.

Обиди се пак...
А кај е Синот? Или на тој синот Слово му е името? Да не е печатна грешка, Славе да не се вика?

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
Тиква распукана не може ништо да распука. Освен сопствената глава од цименто. :D
Brejjj od edno prasanje se plasis kako gjavol od temjan... OD PRASANJE...[DOUBLEPOST=1437434201][/DOUBLEPOST]
17. Но полесно им е на небото и на земјата да преминат, отколку една црта од Законот да пропадне.
Pa ?

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
А кај е Синот? Или тој синот Слово му е името? Да не е печатна грешка, Славе да не се вика?
Синот=Слово.
Слово=разум, мисла, идеја.
Словото/мислата е единствена и неделива од/со човековиот ум, како што Синот Е неделив од Отецот.

Седи, „кец„.

Аман више, дај ој описмени се, стануеш понављач...

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279

Послание Јованово, 5,7.

Обиди се пак...
16. Тогаш им одговори Исус и рече: „Учењето Мое не е Мое, а на Оној што Ме прати
некој лаже во Библијата....[DOUBLEPOST=1437434383][/DOUBLEPOST]
тебе ти е гајле ти веќе си обезбеди место во пеколот

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
16. Тогаш им одговори Исус и рече: „Учењето Мое не е Мое, а на Оној што Ме прати
Тачно. Христос мисли на Својот Отец Небесен, по чија промисла Он (Христос) дојде на Земјава.[DOUBLEPOST=1437434482][/DOUBLEPOST]
некој лаже во Библијата...
Ц...
Ти не ја познаваш Библијата, што е очебијно, а уште помалку кажуваш вистини.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Тачно. Христос мисли на Својот Отец Небесен, по чија промисла Он (Христос) дојде на Земјава.[DOUBLEPOST=1437434482][/DOUBLEPOST]

Ц...
Ти не ја познаваш Библијата, што е очебијно, а уште помалку кажуваш вистини.
Значи не е едно или исто со Бог, Исус е само посредник меѓу бог и луѓето, некој вид на пророк, тој нема свое учење туку пренесува нечие друго. Очигледно е дека нема некое единство или истоветност или еднаквост помеѓу Исус и Бог

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Значи не е едно или исто со Бог, Исус е само посредник меѓу бог и луѓето, некој вид на пророк, тој нема свое учење туку пренесува нечие друго. Очигледно е дека нема некое единство или истоветност или еднаквост помеѓу Исус и Бог
„...Јас и Отецот сме едно...„. Јован, 10.30.

Обиди се пак...

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
„...Јас и Отецот сме едно...„. Јован, 10.30.

Обиди се пак...
тоа е двојство не тројство
4. Почуј, Израиле: Господ, нашиот Бог, е единствен Господ

39. И така, знај сега и вразуми се, дека Господ, твојот Бог, е Бог на небото горе и на земјата долу, и нема друг освен Него
еден е е сега после ако се поделил на појќе ликови.....

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Za MPC.Sega mene me pravis sizofrenicar samo zatoa sto ti nemozes da se kontroliras pa prakas poraki vo inbox so genv i omraza...
Како не ти е срам да лажеш...?! Порака само еднаш ти имам пратено, пред година можеби и повеќе, и пораката беше прашање дали тролаш или навистина си глуп. Чисто да се уверам, затоа што на форумов се смета за навреда доколку констатираш дека некој е глуп, па морав да се уверам на тој начин. Никаква порака од тогаш ти немам пратено. Лажеш сушиш!
Ako ti plakjas struja,voda i plati za svestenstvoto na MPC jas ti garantiram deka oni od utre ke ukinat se toa.No fakt e deka sekoj koj nema pari moze da se krsti bezplatno.
Факт е дека во евангелијата има јасна порака: "Бесплатно добивте, бесплатно давајте!", а не: " бесплатно добивте, а бесплатно давајте само ако немаат да ви платат". Се друго е мижи да те баам.
Toj sto diskutiral nemoze da kaze ,,KE GORIS VO PEKOLOT ZA TRI VECNOSTI''.... toa go kazuva krajno verski neobrazovana licnost.
Постои нешто кое се вика сарказам, и неговиот однос кон глупоста е ист како и оној помеѓу далтонизмот и виножитото.
jas kukavica ako ne idam na debata so tebe ??? ZA STO DA IDAM ?????????? TI NEMAS POJMA STO ZBORUVAS ZA BIBLIJATA.NEMAS POJMA.IDI RAZGOVARAJ SO SVESTENICI I TEOLOZI,AKO TI RECAT DA, VO PRAVO SI UTRE DOAGJAM KAJ SAKAS.UTRE.UTRE.UTRE.
Првин пишуваш дека сме биле кукавици затоа што не сме се појавувале лично, сега кога ти предложив каде сакаш и кога сакаш лично да видиме кој колку познавања има, немало зошто да доаѓаш....и јас не сум знаел што зборувам..... На што дроги си ако не е тајна?
Za svedocenjeto lazno.Bi bil vo pravo koga za toa edno isto bi zborele poveke lugje a ne samo ti.A na youtube,po novini i ne znam sto imas stotici i stotici lugje.Ne e stotici i eden covek isto.
Ете немора стотици, најди ми еден што ќе има м×да да се соочи со мене, да ми каже во очи дека бил член и дека сме правеле оргии, жртвувања и слично! Еден најди!
П.С. Што бидна со твојот образ? Го обели? Или сепак си му го пушел?
Da,otpadnik si.Otvori Biblijata i procitaj koj nema da vleze vo Nebesnoto Carstvo.Jas ne te sudam,jas ti pomagam da se spasis,ama ti si slep i ne go gledas toa.Satanizmot ti go opral mozokot kako fes masina.. jas ti nudam POMOS.Podadena raka.
И ти отвори куран, и ќе видиш дека си одпадник. И муслиманите ќе ти кажат дека сакаат да те спасат.
Помош нуди на оние што ти бараат, за мене е доволно да престанеш да тресеш глупости, лаги и клевети!
Soucestvo ? hahahahaha :D DA ISPISIMUS,SOUCESNIK SUM VO SIRENJETO NA VISTINATA ZA VASETO SATANISTICKO DELUVANJE I CEST MI E DA SIRAM CISTINA!
Ostani ti Satanist ako imas hrabrost do smrt.Pa ke vidime koj ke bide gotov i za kogo ke go nema spasot.
Вистината е дека си страшно ограничен, неук, неспособен да разбереш основни работи.... Соодветниот збор, од некоја чудна причина на форумов се смета за навреда.....незнам зошто вистината би била навреда, но сега засега е така.

Последно уредено:

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.350
Поени од реакции
21.741
Синот=Слово.
Слово=разум, мисла, идеја.
Словото/мислата е единствена и неделива од/со човековиот ум, како што Синот Е неделив од Отецот.

Седи, „кец„.

Аман више, дај ој описмени се, стануеш понављач...
Светата Троица: Господ-Отецот, Синот и Светиот Дух.

Синот = Исус Христос = Слово = разум, мисла, идеја.

Значи, Исус Христос е само поетски начин на изразување, обична персонификација за разумот, мислата и идејата. Фактички, Исус како човек кој слегол на земјата, никогаш не постоел. :D

Kajgana Shop

На врв Bottom