Докажете дека постои вашиот бог!

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
некоја барем таква молитва да биде услишена, аман бе мики бог создал се живо од бактерија до ванземаљци, не можел некому да услиши молитва да не умре никогаш
Од кој дел од черепот ја извади болтуваната мисла?
Имаш нечиј запис за истата или е саде твое дело, „копирајтирано„?

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.350
Поени од реакции
21.743
Da ja napravam rabotava uste potragicna.
@Ipsissimus ti vikas ne ti ja priznavam titulata,diplomata po teologija.Tocno,jas go sporam tvoeto znaenje ama jas nikogas ne te narekov monstrum(seksualen manijak,zlostavuvac) a gledas deckovo vika deka teolozite se toa :D Sega sho praime ? Ke preckjutis na vakvata teska navreda ? Duri ni jas nikogas ne te navrediv so vakvi teski okvalifikuvanja..
Да ја направам работава уште потрагична, според тебе, само христијанин може да биде теолог. Исто така, според тебе, Ипсисимус е свештеник во сатанизмот, а не теолог. :D

Треба малку да намалиш со лижењето патоси, гледам дека негативно ти се одразува на меморијата. Ем немаш елементарно познавање од христијанство, ем со слаба меморија. Бруки.

Gledas kolku si intelegenten ? :D Ete za ova nikogas nemozes mene,ni ti ni bilo koj da me stginete.
Jas imam hrabrost site vas satanisti i ateisti na ovoj forum da ve predizvikam na fer i realna,vo zivo debata a vie nikoj nemate hrabrost da ja prifatite.Samo laete ovde.
Pa kaj kogo da proverime dali moite ili tvoite/vasite znaenja za Biblijata se tocni ? Kaj hemiski izninjeri ? pravnici?policajci ?piloti?pekari?farmacevti?snajderi ?????????????????????????????????
Нема потреба да се изложуваме на дополнителени ризици и да одиме кај свештеници, сè со цел да ти докажат дека твојата неписменост за Библијата е од библиски размери. :D

Доволно се овие твои цитати кои докажуваат дека:

- не знаеш кој го сочинува Светото Тројство
Pod NIE se misli na Sinot(Gospod Isus Hristos) i Svetiot Duh vo preden plan + duhovnite bitija kako Angelite.
- и од колку пациенти е составено
Jas pisav deka se odnesuva na Svetoto Trojstvo vo preden plan pa posle na Angelite bidejki i tie se sozdadeni spored Bog.

И дете од 5 години да прашаш, знае дека Светото Тројство се: Господ-Отецот, Исус Христос и Светиот Дух. :D

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
И дете од 5 години да прашаш, знае дека Светото Тројство се: Господ-Отецот, Исус Христос и Светиот Дух. :D
Ето, ти имаш, (ваљда...) нешто појќе од 5 г., ама пак не знаеш дека НЕ ПОСТОИ „Свето Тројство„, туку „Света Троица„.
Седи, „кец„.
Оди, научи и врати се на форумов.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Da,covekot so svojata slobodna volja vo maglata go trazi svetloto koe veke go ima na glava...
Sta ces..
затоа немаш право на друг да му кажуваш а самиот во маглата талкаш и бараш не знаејќи каде си

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Abe mnogu se nerviras za nekoj sto e vo pravo.Zasto vaka ? Aj po red..
Jas ne go osporiv cenovnikot deka ne postoi tuku tvrdenjeto AKO NEMAS PARI NE TE KRSTAT.Jas ponudiv paricna nagrada da mi donese eden covek sto ke rece JAS NE BEV KRSTEN ZOSTO NEMAV PARI,NE SAKAA OD MPC..
On sam rece DOBRO ZASTEDI 100 EVRA,NEMA TAKOV.
Баш би сакал да видам како ќе реагираш ти ако некој почне да пишува статии дека имаш оргии на гробишта или дека пиеш крв од мачки, или дека жртвуваш деца или дека правиш што ти е ќејф....
Што се однесува до тарифникот...Колку што ми е познато, кога една личност ќе ти каже нешто, а ти истото го користиш како фаличен аргумент но не на истата личност, туку на некоја трета, тогаш тоа се веќе знаци на шизофренија. Што имам јас со тој што ти тврдел дека нема луѓе што не се крстени без пари?! Мојот аргумент е јасен - тарифирањето на религиозните чинови е забрането, а МПЦ има тарифник! Дали некој ќе биде одбиен или не, е друг муабет, во евангелијата јасно стои - бесплатно добивте, бесплатно давајте! И тоа не важи селективно, па сега бесплатно ќе даваме само на оние што ќе побараат, а на другиве ќе им наплаќаме!
Za tolkuvanjeto,ne e toa samo za zborot ili nekoi drugi zborovi.Toa e za cela Biblija.Nisto od toa ti sto kazuvas za Biblijata ne se prifakja vo niedna od trite priznaeni Crkvi a najmalce vo dvete glavni.NISTO.
Jas za moite znaenja sum gi proveril so razgovori so svestenici.Ti toa nikogas ne si go napravil.Za sto se petlecis deka KE DOJDES ? Za da te opismenuvaat ? za se edno da ti recat NE,OVA E VAKA A NE KAKO TI STO MISLIS...
Ama kako moze kup lugje da lazat ne mi e jasno :D?
Наброј нешто од тоа "ништо" кое не било точно и не се прифаќало.
Втора работа, од кај знаеш ти дали или не сум дискутирал со свештеници? Уште едно лажно сведоштво, уште една клевета на твоја сметка.
Јас сеуште си стојам на мојот збор, повели каде сакаш и кога сакаш лично, очи во очи да видиме кој лаже, кој знае и слично. Или кукавица ќе си останеш?
Vas niedno cudo ne vi e od Bog a nemozete niedno da dokazete kako nastanuva niti da se soocite so dokazite,ete deka ima lugje sto se izlecile od najteski bolesti samo so molitva.Nemate hrabrost da otidete kaj nieden od niv i da vidite medicinski dokumenti deka bile bolni.Jas vi nudev takvi lugje vie ne sakavte.
Има луѓе што се излечиле и од муслиманска молитва, има што се излечиле и од хинду молитви, и тоа далеку повеќе одколку православни. И сега што правиме?
Istoto e i so ovie poranesni satanisti.Uuuuuuuuuuuu sto e jakoo ispisimusss... site tie imaat hrabrost da zborat javno za vasite satanisticki rabotenja a se plasat od ispisimus... uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu :( a cekaj zaso jas da baram ? Jas apsolutno im veruvam na tie lugje.Tie kako tebe i vas odamna se napisani vo Biblijata..
Jas koga bi bil satanist kako tebe,veruvaj mi deka bez ti da mi reces bi ti nasol da se soocis,vaka zasto ? Nemam jas problem so toa,ti imas.Ne ja kazuvaat vistinata za Pravoslavnata Crkva tuku za vas satanistite kakvi ste.Ti treba da si go belees obrazot jas ne..
Lazni svedostva ? Ne... jas davav primeri od svedostva.
Абе ајде што кажа! Ете јас имам сведоштво дека ти пред две недели си му го пушел на комшијата. Повели, обели го образот и ти докажи дека тоа не е вистина. Зошто јас да го барам комшијата? Јас апсолутно верувам во неговото сведоштво, јас немам проблем со тоа тврдење, ти имаш, ти најди го и докажи дека не си му го пушел! Обели го образот! И да....јас не сведочам лажно, само дадов пример од сведоштво на кое му верувам и кое доколку не го докажеш дека е погрешно, ќе значи дека е вистина.
Ako jas lazam za moite svedostva,ke ti nudev da se sretnes so lugje koi se izlecile od bolesti so molitvi i verba a ne od medicina ? Jas ti nudam dokazi,naucni i medicinski za toa sto go zboram... hahahahahahaha ama samo ti moze da tresnes vakva glupost !!!! :D tri VECNOSTI DA POMINES VO PEKOLOT hahahahahahahahahahahahahhahahahahahahaha :lolzz::lolzz::lolzz::lolzz::lolzz::lolzz:no dobro,nema jas so da idam u pekol.Toa e rezervirano isklucivo za telemiti,satanisti,homoseksualci,krmininalci i ostanato otpadnistvo... (biblijata toa vika ne jas) :D
Библијата исто така вели - "не суди за да не ти судат" а ти предвреме ме смести во пеколот, ме нарече одпадник и се исмеа со моето достоинство и углед, што според еден друг христијански принцип - прави им на другите тоа што сакаш другите да ти прават тебе", значи дека истото го посакуваш и за себе. Печен си за во огненото езеро.
Ne klevetam ispisimus.Drugi ve klevetat po dokumentarni programi.Po televizii,novini.. jas samo prenesuvam :D
Тоа се вика соучесништво, и подеднаква е одговорноста. Оној што краде и оној што му помага на крадецот, имаат иста вина.
Da,homoseksualnosta e vas proizvod.Prozivod na vaseto PRAVI STO TI E VOLJA-KEJF.Da e od Bog ke sozdal dve mazi i dve zeni da bidat homoseksualni pravo i ke mi sozdal deca.A On jasno se gadi od toa i so smrt gi kaznuvale takvite..
Zalam ispisimus ti mene me navreduvas za nesto sto go pisuva vo Biblijata.Zatoa pukas od histerija :D plus toj pogore rece deka teolozite(i ti so niv) ste zlostavuvaci hahah :D
NEMOJ SEGA PAK DA TE FATI TOA BESOT I DA MI PRAKJAS PORAKI PO INBOX... TE MOLAM.. :D
И повторно прави што ти е волја, се обиде да го прикажеш кало прави што ти е ќеф.... Со секој пост, се повеќе огнените јазици ти стануваат поблиски и поблиски. Готов си, ти нема спас.

Последно уредено:

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
Да ја направам работава уште потрагична, според тебе, само христијанин може да биде теолог. Исто така, според тебе, Ипсисимус е свештеник во сатанизмот, а не теолог. :D

Треба малку да намалиш со лижењето патоси, гледам дека негативно ти се одразува на меморијата. Ем немаш елементарно познавање од христијанство, ем со слаба меморија. Бруки.

Нема потреба да се изложуваме на дополнителени ризици и да одиме кај свештеници, сè со цел да ти докажат дека твојата неписменост за Библијата е од библиски размери. :D

Доволно се овие твои цитати кои докажуваат дека:

- не знаеш кој го сочинува Светото Тројство

- и од колку пациенти е составено

Kaj rekov deka samo hristijanin moze da bide ? Zasto lazes ??????????????????????? Ajde daj mi go citatot kaj sto go rekov toa! Ajde da vidime koj laze sega...
Pa on sam rece deka ima cin,a filozofijata koja on ja zastapuva e okultisticka,sektaska ili prosto satanisticka.Prasaj koj sakas svestenik ke vidis.Ne sum go sonil jas toa..
Zasto ti ne organiziras debata pa da izbrisam so tebe patos vo zivo ? Da se nafatis da mi odgovoris na prasanjeto koe ke ti go postavam i so tebe bi izbrisal patos ama ti ne sakas da vlezes vo taa grupa :D zatoa ete go drugar ti Subzero,kukaviclukot vi e zaednicka karakteristika.Druzite se.
Ne be ajde da se sretneme so svestenici i teolozi.Jas eve javno prifakjam oni da me isprasuvaat mene pa tebe,pa da vidime koj kolku znae.Jas koga znaev za Svetoto Trojstvo ti si bil spermatozoid.Ne si bil vo plan za sozdavanje.

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.350
Поени од реакции
21.743
Ето, ти имаш, (ваљда...) нешто појќе од 5 г., ама пак не знаеш дека НЕ ПОСТОИ „Свето Тројство„, туку „Света Троица„.
Седи, „кец„.
За терминологии и семантики мене не ми кажувај, туку викни го на предавање кај тебе другарчето твое неписмено GhostLeader, кој цело време го употребува поимот Свето Тројство. :D

За мене мање битно е, атеист сум. Јас ако сакам можам ги нарекувам и Дуо Трио, Трите Прасиња, Тројцата Мамојеби, Двајца-без-Тројца, Три-Пичке-Материне и тн. :D

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
затоа немаш право на друг да му кажуваш а самиот во маглата талкаш и бараш не знаејќи каде си
Logikava ti e......................................................................................................... frli se od avion na glava i raspukaj na zemja kako lubenca.......
Noviot Zavet e tokmu zatoa.Deka imam svetlina koja treba da ja prenesam na drugite.Normalno deka ti e tesko da razberes koga Biblijata ja koristis samo za osuda i kleveta a ne za razbiranje i proucuvanje.

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.350
Поени од реакции
21.743
Zasto ti ne organiziras debata pa da izbrisam so tebe patos vo zivo ? Da se nafatis da mi odgovoris na prasanjeto koe ke ti go postavam i so tebe bi izbrisal patos ama ti ne sakas da vlezes vo taa grupa
Во живо, ти можиш само да ми цицниш од грешниов, ништо друго. :kuracc:

Факт е дека си библиски неписмен.

Jas koga znaev za Svetoto Trojstvo ti si bil spermatozoid.Ne si bil vo plan za sozdavanje.
Свето Тројство НЕ ПОСТОИ, туку Света Троица!

Гледаш колку си неписмен? Поима немаш основни работи, а овде се фалиш дека си бришел патоси. Бришеш, но со јазик. :D

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Logikava ti e......................................................................................................... frli se od avion na glava i raspukaj na zemja kako lubenca.......
Noviot Zavet e tokmu zatoa.Deka imam svetlina koja treba da ja prenesam na drugite.Normalno deka ti e tesko da razberes koga Biblijata ja koristis samo za osuda i kleveta a ne za razbiranje i proucuvanje.
17. Немојте да мислите дека сум дошол да го поништам Законот или Пророците; не сум дошол да ги поништам, туку да ги исполнам.
18. Зашто, вистина, ви велам: дури постојат небото и земјата ниту една јота или црта од Законот нема да се измени, додека не се исполни сè.
19. И така, оној што ќе наруши една од тие најмали заповеди и така ги научи луѓето, најмал ќе се нарече во царството небесно; а оној што ќе ги исполни и поучи, тој голем ќе се нарече во царството небесно.

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
Баш би сакал да видам како ќе реагираш ти ако некој почне да пишува статии дека имаш оргии на гробишта или дека пиеш крв од мачки, или дека жртвуваш деца или дека правиш што ти е ќејф....
Што се однесува до тарифникот...Колку што ми е познато, кога една личност ќе ти каже нешто, а ти истото го користиш како фаличен аргумент но не на истата личност, туку на некоја трета, тогаш тоа се веќе знаци на шизофренија. Што имам јас со тој што ти тврдел дека нема луѓе што не се крстени без пари?! Мојот аргумент е јасен - тарифирањето на религиозните чинови е забрането, а МПЦ има тарифник! Дали некој ќе биде одбиен или не, е друг муабет, во евангелијата јасно стои - бесплатно добивте, бесплатно давајте! И тоа не важи селективно, па сега бесплатно ќе даваме само на оние што ќе побараат, а на другиве ќе им наплаќаме!

Наброј нешто од тоа "ништо" кое не било точно и не се прифаќало.
Втора работа, од кај знаеш ти дали или не сум дискутирал со свештеници? Уште едно лажно сведоштво, уште една клевета на твоја сметка.
Јас сеуште си стојам на мојот збор, повели каде сакаш и кога сакаш лично, очи во очи да видиме кој лаже, кој знае и слично. Или кукавица ќе си останеш?

Има луѓе што се излечиле и од муслиманска молитва, има што се излечиле и од хинду молитви, и тоа далеку повеќе одколку православни. И сега што правиме?

Абе ајде што кажа! Ете јас имам сведоштво дека ти пред две недели си му го пушел на комшијата. Повели, обели го образот и ти докажи дека тоа не е вистина. Зошто јас да го барам комшијата? Јас апсолутно верувам во неговото сведоштво, јас немам проблем со тоа тврдење, ти имаш, ти најди го и докажи дека не си му го пушел! Обели го образот! И да....јас не сведочам лажно, само дадов пример од сведоштво на кое му верувам и кое доколку не го докажеш дека е погрешно, ќе значи дека е вистина.

Библијата исто така вели - "не суди за да не ти судат" а ти предвреме ме смести во пеколот, ме нарече одпадник и се исмеа со моето достоинство и углед, што според еден друг христијански принцип - прави им на другите тоа што сакаш другите да ти прават тебе", значи дека истото го посакуваш и за себе. Печен си за во огненото езеро.

Тоа се вика соучесништво, и подеднаква е одговорноста. Оној што краде и оној што му помага на крадецот, имаат иста вина.

И повторно прави што ти е волја, се обиде да го прикажеш кало прави што ти е ќеф.... Со секој пост, се повеќе огнените јазици ти стануваат поблиски и поблиски. Готов си, ти нема спас.
Za MPC.Sega mene me pravis sizofrenicar samo zatoa sto ti nemozes da se kontroliras pa prakas poraki vo inbox so genv i omraza...
Ako ti plakjas struja,voda i plati za svestenstvoto na MPC jas ti garantiram deka oni od utre ke ukinat se toa.No fakt e deka sekoj koj nema pari moze da se krsti bezplatno.
Toj sto diskutiral nemoze da kaze ,,KE GORIS VO PEKOLOT ZA TRI VECNOSTI''.... toa go kazuva krajno verski neobrazovana licnost.Oooooooooooooooooooo pati krades moi fintiii... jas kukavica ako ne idam na debata so tebe ??? ZA STO DA IDAM ?????????? TI NEMAS POJMA STO ZBORUVAS ZA BIBLIJATA.NEMAS POJMA.IDI RAZGOVARAJ SO SVESTENICI I TEOLOZI,AKO TI RECAT DA, VO PRAVO SI UTRE DOAGJAM KAJ SAKAS.UTRE.UTRE.UTRE.
Za svedocenjeto lazno.Bi bil vo pravo koga za toa edno isto bi zborele poveke lugje a ne samo ti.A na youtube,po novini i ne znam sto imas stotici i stotici lugje.Ne e stotici i eden covek isto.
Da,otpadnik si.Otvori Biblijata i procitaj koj nema da vleze vo Nebesnoto Carstvo.Jas ne te sudam,jas ti pomagam da se spasis,ama ti si slep i ne go gledas toa.Satanizmot ti go opral mozokot kako fes masina.. jas ti nudam POMOS.Podadena raka.
Soucestvo ? hahahahaha :D DA ISPISIMUS,SOUCESNIK SUM VO SIRENJETO NA VISTINATA ZA VASETO SATANISTICKO DELUVANJE I CEST MI E DA SIRAM CISTINA!
Ostani ti Satanist ako imas hrabrost do smrt.Pa ke vidime koj ke bide gotov i za kogo ke go nema spasot.

Последно уредено:

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
туку викни го на предавање кај тебе другарчето твое неписмено GhostLeader, кој цело време го употребува поимот Свето Тројство. :D
„Свето Тројство„ се користи разговорно, а црковно постои само и само „Света Троица„.
Седи, „кец„.
Оди научи и врати се на форумов.[DOUBLEPOST=1437433074][/DOUBLEPOST]
За мене мање битно е, атеист сум. Јас ако сакам можам ги нарекувам и Дуо Трио, Трите Прасиња, Тројцата Мамојеби, Двајца-без-Тројца, Три-Пичке-Материне и тн. :D
...и со тоа да го наголемиш ионака големиот број од Богоборци, Богохулници, атеисти и слични „...исти„, кои сами на себе си пресудуваат.
Алал да ти е.[DOUBLEPOST=1437433175][/DOUBLEPOST]
Свето Тројство НЕ ПОСТОИ, туку Света Троица!
Почна да препишуваш?...:sneaky:
Седи, „кец„.
Оди научи па врати се на форумов.

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
17. Немојте да мислите дека сум дошол да го поништам Законот или Пророците; не сум дошол да ги поништам, туку да ги исполнам.
18. Зашто, вистина, ви велам: дури постојат небото и земјата ниту една јота или црта од Законот нема да се измени, додека не се исполни сè.
19. И така, оној што ќе наруши една од тие најмали заповеди и така ги научи луѓето, најмал ќе се нарече во царството небесно; а оној што ќе ги исполни и поучи, тој голем ќе се нарече во царството небесно.
Ej let,znaes sto.Vo Skopje vo Cair ke ides,i ke prasas kako moze da se zapises vo Skoloto na Zivotot.Samo tamu mozat institucionalno da te opismenat.Za mene ti si tezok slucaj...
Ne znaes sto e NOV a sto STAR ZAVET.I kako da debatiram za ova ti sto mi citiras ?[DOUBLEPOST=1437433365][/DOUBLEPOST]
се фалиш дека си бришел патоси.
Zasto be nemas hrabrost da se nafatis da mi odgovoris na edno prasanje ? Se plasis da te raspukam kako tikva ? Breeejjjjjjjj ova ateistive i satanistive ic nemale hrabrost...

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.350
Поени од реакции
21.743
„Свето Тројство„ се користи разговорно, а црковно постои само и само „Света Троица„.
Седи, „кец„.
Оди научи и врати се на форумов.
Не, не, ти рече дека Свето Тројство НЕ ПОСТОИ! Не спомна ни разговорно, ни црковно, ни нецрквено. Ти имаш ваљда нешто повеќе од 5 години...

Еве твој цитат:
Седи, „кец„.

Оди, научи и врати се на форум. :D

Kajgana Shop

На врв Bottom