И каква врска имам јас со тоа што ти некого си терал да ти донесе човек што бил или не бил крстен!! Факт е дека МПЦ има тарифник, исто така факт е дека тарифирањето на религиозни чинови е јасно и недвосмислено забрането во евангелијата. Се друго е млатење празна слама.
Каде виде толкување?! Јас ти го посочив оргиналното значење на зборовите за кој ти тврдеше дека значат нешто друго! Тоа не е толкување, ако на еврејски стои земја, а ти тврдиш дека е земјина кора, тогаш ти си тој што толкува, не јас! Ако во оргиналот стои зло, а некој го преведе како неволја, тогаш тој толкува, не јас! Еве ти уште еден пример, каде само во неколку реченици ги прекрши заповедите во евангелијата - "не суди за да не ти судат" и "не сведочи лажно"!
Кога сакаш и каде сакаш ќе дојдам лично! Никогаш не бегам кога знам дека вистината е на моја страна!
Дрска и подла лага е тврдењето дека имало поранешни членови што тврдат што и како сме делувале! Ги имам следено и читано речиси сите написи на таблоидите, сите се бљувотини, без трошка вистина, напишани за да предизвикаат сензационалност и читаност. Еве, најди ми еден единствен " поранешен" член, што ќе има храброст да се соочи со мене очи во очи!
Пропаста барај си ја кај оние што те натерале да веруваш во лагите за нас! Пропаста барај си кај себе, бидејќи иако религијата ти наложува да не сведочиш лажно, досега на овој форум имаш лажни сведоштва за три вечности во пеколот да поминеш. Иако ти се наложува да не судиш, безброј пати имаш изнесено обвинувања за завери, за вакцини, за жртвувања и што уште не! Со секоја реченица, се подалеку си од пораките без кој нема ништо од тоа на кое се надеваш.
Се чуди од каде бил дволичен и суетен, а повторно и повторно ме обвинува дека сум лажел...... Добро бе дрво неделкано! Кажи ми една единствена лага или клевета што сум ја кажал на форумов за вас! Ти нема пост да не истресеш некоја гадост и клевета и уште мене ми го припишуваш истото! Па ти си дефиниција за дволичност и подлост! За глупост па ич муабет и да не правиме! Невиден микс од особини....се која од која!
Еволуцијата и хомосексуалност биле придружни облици на сатанизмот...!?
![Пукам од смеа! :pos: :pos:](/styles/default/xenforo/emot/pos.gif)
![Возбуда :vozbud: :vozbud:](/styles/default/xenforo/emot/vozbud.gif)
Човече.....па могуќе ли е да си стварен?! Можно ли е земјава да ја газат вакви луѓе?!
Јас сум ја толкувал библијата и не сум ја кажувал вистината....иако со факти му укажувам кој збор што значи.... Како може да толкувам, кога ти го постирам оргиналот на еврејски, со објаснување како се изговара, што значи и како се пишува?! Знаеш воопшто што значи толкување?