Шефе, грешно мислиш!!! :smir:Нема потреба да се докажува очебијното, а тоа е дека господ е измислица.
aj вака кратко ГИ ХРИСТОС што ти значи..?????????
Корен ајде те молам одговори ..... немој да е то што мисламОва прашање ти е сарказам или навистина си озбилен??:uvo:
Изборот кој Бог го овозможил, со продукција на сетила и екстремитети, е суштински доказ за постоењето. Сите сме ние Бог. И изборот е само наш.Изборот, кој верата го ограничува, е суштинскиот доказ за непостоењето.
Никогаш не сме живееле по правилата.... ако живеевме по правила сега немаше да дремеме пред монитор.... нашава преписка ќе беше со гулабчињаЦрквата догматизирала многу, и потребно и непотребно. Затоа денес не живееме по правилата.
Глеаш дека без да знам сум Џедај потеншл?The Force is! May it be with us always!
The choice is yours and yours only! To walk in the middle is dangerous and often leads astray. Choose, wisely, which path your going to take. One leads to the Light (may it illumine us all), the other leads to the Dark (may it never falls unless at night, when the sky is lit and the stars are bright ).
Choose, the choice is yours and yours alone!
Грешна интерпретација води кон догма и теорија за постоење на бог.
Да да ама за тие што први ја напуштиле измислиле инквизиција.... тоа се минус 500 години за човештовото..... таа идиотска измишљотина на црковните чичковци.Корените со во почетоците на човековата мисла. најдени се слични учења на сите страни на светот, а потоа, како напреднува мислата и можностите сето тоа да се сублимира и согледа се прави обид за унапредување на мислата на човекот и напуштање на слепата догма.
Зборев за филосифијата на џедаизмот, позната под многу различни имиња, а ниедно не е религија, а не за црквата, а бе детуле, детуле.Да да ама за тие што први ја напуштиле измислиле инквизиција.... тоа се минус 500 години за човештовото..... таа идиотска измишљотина на црковните чичковци.
ха ха ха ха ондак скузи:smir:Зборев за филосифијата на џедаизмот, позната под многу различни имиња, а ниедно не е религија, а не за црквата, а бе детуле, детуле.
Има историја и пред Јешуа Ристов