Докажете дека Господ (не) постои

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Нема потреба да се докажува очебијното, а тоа е дека господ е измислица.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Ме опули ре :)!

Ни самиот Тома Аквински не успеал да докаже дека постои Бог.

Serpico

Сковинистратор / I'm Batman
Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
Доказ е песна од Цеца.
Бираме дали ќе веруваме во нешто, или нема да веруваме.
Притоа пак бираме дали ќе сме неверници кои ќе пропагираат атеизам или ќе бркаме бизнисчиња и шлеперчиња.

Се е до изборот, нели?

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Изборот, кој верата го ограничува, е суштинскиот доказ за непостоењето.

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585

Serpico

Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
Изборот, кој верата го ограничува, е суштинскиот доказ за непостоењето.
Изборот кој Бог го овозможил, со продукција на сетила и екстремитети, е суштински доказ за постоењето. Сите сме ние Бог. И изборот е само наш.

Црквата догматизирала многу, и потребно и непотребно. Затоа денес не живееме по правилата.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
The Force is! May it be with us always!

The choice is yours and yours only! To walk in the middle is dangerous and often leads astray. Choose, wisely, which path your going to take. One leads to the Light (may it illumine us all), the other leads to the Dark (may it never falls unless at night, when the sky is lit and the stars are bright ).

Choose, the choice is yours and yours alone!

Грешна интерпретација води кон догма и теорија за постоење на бог.

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Црквата догматизирала многу, и потребно и непотребно. Затоа денес не живееме по правилата.
Никогаш не сме живееле по правилата.... ако живеевме по правила сега немаше да дремеме пред монитор.... нашава преписка ќе беше со гулабчиња

Serpico

Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
The Force is! May it be with us always!

The choice is yours and yours only! To walk in the middle is dangerous and often leads astray. Choose, wisely, which path your going to take. One leads to the Light (may it illumine us all), the other leads to the Dark (may it never falls unless at night, when the sky is lit and the stars are bright ).

Choose, the choice is yours and yours alone!

Грешна интерпретација води кон догма и теорија за постоење на бог.
Глеаш дека без да знам сум Џедај потеншл? :vozbud:
Можда ко Анакин имам од тие *како се викаа, демек клетки посебни* :pipi:

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
А бе, не ме јеби со филмови.

Корените со во почетоците на човековата мисла. најдени се слични учења на сите страни на светот, а потоа, како напреднува мислата и можностите сето тоа да се сублимира и согледа се прави обид за унапредување на мислата на човекот и напуштање на слепата догма.

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Корените со во почетоците на човековата мисла. најдени се слични учења на сите страни на светот, а потоа, како напреднува мислата и можностите сето тоа да се сублимира и согледа се прави обид за унапредување на мислата на човекот и напуштање на слепата догма.
Да да ама за тие што први ја напуштиле измислиле инквизиција.... тоа се минус 500 години за човештовото..... таа идиотска измишљотина на црковните чичковци.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Да да ама за тие што први ја напуштиле измислиле инквизиција.... тоа се минус 500 години за човештовото..... таа идиотска измишљотина на црковните чичковци.
Зборев за филосифијата на џедаизмот, позната под многу различни имиња, а ниедно не е религија, а не за црквата, а бе детуле, детуле.

Има историја и пред Јешуа Ристов

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Зборев за филосифијата на џедаизмот, позната под многу различни имиња, а ниедно не е религија, а не за црквата, а бе детуле, детуле.

Има историја и пред Јешуа Ристов
ха ха ха ха ондак скузи:smir:
го чекам јас Мак.Корен да ми се искаже за ГИ. Христос што му значи

R

reactive89

Гостин
Луѓе што само наоѓате било кои причини само да кажете дека Бог непостои?! Ако Тој непостоел кој ќе го создал светов, кој ќе не создал нас?! Кој умрел за нас?! Кој не засакал нас?! Кој страдал за нас?! Кој не возљуби?! Не наоѓајте само глупи причини да докажете дека Бог непостои, тоа е апсурд!!!
Претпоставувам тоа само го викаме зашто се плашиме да утврдиме и да кажеме дека Бог стварно постои?! :smir:

Kajgana Shop

На врв Bottom