Докажете дека Господ (не) постои

Ag0rA

NEBO666
Член од
29 февруари 2008
Мислења
1.667
Поени од реакции
60
Toa brate,e dokaz deka premnogu ne trpi.I pazi malku,"Ne iskusuvajte go Gospoda,vasiot Bog"......ova so kolata neka ne ti bide predizvik.........
Toa со колата е само експеримент. Најверојатно нема докази на теории без експерименти...нели?
Agora,pentagram for u ,a?........
И авторот со ова сакал да каже дека...?

Член од
3 јуни 2008
Мислења
441
Поени од реакции
20
Toa со колата е само експеримент. Најверојатно нема докази на теории без експерименти...нели?

И авторот со ова сакал да каже дека...?

-Pa i Gospod Isus Hristos mozel da eksperimentira koga toa mu go predlozil demonot,odnosno da ripne od crkovnata strea,deka Bog ke prati angeli da go fatat,pa nema da zagine....No Toj mu rece"Receno e:"Ne iskusuvajte go Gospoda,svojot Bog"......
Pa taka,ako go poslusal,ke izvrsel samoubistvo....sto i bila celta na demonot.Toa sto Bog ne zapazuva,ne znaci da ja barame Negovata zastita,preku predizvikuvanje na smrtta.
-Ti si avtor na veke prilozenoto.A jas postavuvam prasanje do avtorot,sto saka so toa da kaze,dali toa znaci deka go napravil svojot izbor?

G

Gray Foxx

Гостин
Не знам за вас, ама јас го сметам за најпаметен човек во историјата на човештвото тој што му текнало да ја измисли религијата. Видете колку прости поданици имаат само на кој им ги цицаат парите безпрекорно.
Освестете се море тикви.....

[zEUs]

Go England!! GO!!
Член од
1 јули 2008
Мислења
4.398
Поени од реакции
535
Не може некој да докаже дека постои бог или дали не постои а и самите мие не треба да бараме докази за верата бидејќи е најважно е во што веруваме ние самите, како што е и самиот збор вера кој значи верување во нешто а не барање докази за тоа.

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
ne postoi gospod posto lugeto ne go sakaat a ne go sakaat zatoa sto se gresni i zatoa sto ne gi pazat negovi zapovedi, ustvari hrist. e samo edna religia megu bezbroj drugi,najveke ima sledbenici zaso ne bara niso od tebe, samo prifati go Jesus i kolku i da gresis, nema vrska, jesus ke ti prosti se, poso on umrel za nasite grevovi...

Kajgana Shop

На врв Bottom