Докажете дека Господ (не) постои

MaryJane

It's alive!
Член од
11 јуни 2008
Мислења
369
Поени од реакции
33
:eek:ftopic: nov sum ovde mozda ima vakov post ama me mrzi da baram:eek:ftopic:
gospod go sozdal covekot od kal i mu dal zivot taka?
ami ostanatite 100000 i nesto zivotinski vidovi kako se sozdadeni?da ne slucajno gospod zel sloboden den od rabota,gu zasukal rakavite i mu sednal da praj,cavki,gulabi,lavoj,zirafi,kitoj i trista drugi raboti????
poentava mi e deka darvinovata teorija e mn poprifatliva,na pocetokot imalo 1 ednokletocen organizam(to bilo pred nekolku milijardi godini)i so tek na vreme fino lepo si se razvil vo site ovie denesni organizmi!
p.s.koga prvpat se spomnuva poimot 'Gospod'?
so bilo so prvobitnite luge pred 25000 godini?i tie veruvale vo gospod?
izvinite ako veke postoi vakov post!

MaryJane

It's alive!
Член од
11 јуни 2008
Мислења
369
Поени од реакции
33
Сакаш да кажеш дека ако погледнеш доволно назад во твоето семејно стебло ќе налеташ на примати..?!?!
a ti sakas da kazes deka ako poglednes dovolno nazad vo tvoeto semejno steblo ke naletas na adam i eva?

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
a ti sakas da kazes deka ako poglednes dovolno nazad vo tvoeto semejno steblo ke naletas na adam i eva?
Грешка брат грешка...на Ное ќе налеташ..тука се кине врската...под него се е истребено.

marcus

струмички модератор
Член од
5 јули 2006
Мислења
5.378
Поени од реакции
131
Грешка брат грешка...на Ное ќе налеташ..тука се кине врската...под него се е истребено.
Не бе само селекција е направена..добро семе(се мисли на една парабола од Библијата)...
На Господ..него го сметам за мој творец.. заедно со сите овде кои веруваат и неверуваат во тоа..

MaryJane

It's alive!
Член од
11 јуни 2008
Мислења
369
Поени од реакции
33
e pa kako na gospod,neli prvo gi sozdal adam i eva,i tie pocnale 'intimno da opstat'i taka sme nastanale site nie?znaci site nie sme rodnini?znaci ja ko ce i baram na nekoja zenska fakticki incest pram?ami za to ne se odi v zatvor?

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
hehehe
Da pojasnam!!!
Sigurno znaes za covekot deka maskiot pol ima XY hromozomi a zenskiot pol XX.
Na taa osnova se napravi experiment t.e se zemase krv od maski luge po celiot svet(zaradi toj Y kromozom) da se dokaze dali doagame od eden covek !!!
Na krajot izleze deka site maski luge imaat eden univerzalen del na Y hromozomot(m 168 Y)sto go dokazuvase nastanuvanjeto na covekot od samo eden covek(ADAM) .
Ova go citav vo spisanie od national geographic,ako ne mi veruvas pobaraj i ke najdes dokazi ,zborot mi e i naukata dokazuva deka sme sozdadeni od boga a za toa od darvin ,kolku pati samo se pobila so novo otkrienite fosili....(Covekoviot vid e samo eden no so tek na vreme se menuva za da prezivee bidejki se e relativno i covekot nikogas ne bil majmun).
Веќе е јасно дека генетиката и палеонтологијата ја имаат патосирано еволуцијата. Прашање е само кога тоа ќе биде објавено. Вака, во јавноста намерно се молчи за тој еволуциностички проаз, оти во спротивно, многу суети и докторати ќе станат неупотребливи и скрос погрешни-лажни, а сите оние кои веруваат во еволуцијата. ќе мораат да си побараат или да си скројат нова вера,само по нивна мерка и со нови „докази„.

marcus

струмички модератор
Член од
5 јули 2006
Мислења
5.378
Поени од реакции
131
e pa kako na gospod,neli prvo gi sozdal adam i eva,i tie pocnale 'intimno da opstat'i taka sme nastanale site nie?znaci site nie sme rodnini?znaci ja ko ce i baram na nekoja zenska fakticki incest pram?ami za to ne se odi v zatvor?
Па се има почеток ..било од што да си настанал(примати или Бог)..пак би збореле за инцест..барем онака како што ти размислуваш..Внимавај кога запознаваш женски прашај ја да не позанава некоја Ева...:smir:

MaryJane

It's alive!
Член од
11 јуни 2008
Мислења
369
Поени од реакции
33
Па се има почеток ..било од што да си настанал(примати или Бог)..пак би збореле за инцест..барем онака како што ти размислуваш..Внимавај кога запознаваш женски прашај ја да не позанва некоја Ева...
ehehehe vazi ke ja prasam,
muabetov mi bese,adam i eva bile samo tie dvajcata i nisto drugo,imalo nekoj jabolka,zmii tamu i to,
a so evolucijava nemalo samo dvajca majmuni na pocetok,tuku bile mn poveke i najvazno od se e so site tie bile razlicni megusebe,taka nastanale neandertalec,kromanjonec,krapinec,site se razlikuvale megusege a sepak poteknuvaat ot primatite

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Ако и „бараш„ на некоја „женска„, тоа не би било инцест, туку би било блуд или прељуба, против 7-мата Божја заповед.
За инцестот веќе е пишувано под насловот “религија„.
Точно е тоа дека целиот човечки род се, ретроспективно, браќа и сестри. Во нашево новозаветно време, луѓето се браќа и сестри во и по Христа а не толку по роднинска линија, која одамна е изгубена.

MaryJane

It's alive!
Член од
11 јуни 2008
Мислења
369
Поени од реакции
33
Ако и „бараш„ на некоја „женска„, тоа не би било инцест, туку би било блуд или прељуба, против 7-мата Божја заповед.
За инцестот веќе е пишувано под насловот “религија„.
Точно е тоа дека целиот човечки род се, ретроспективно, браќа и сестри. Во нашево новозаветно време, луѓето се браќа и сестри во и по Христа а не толку по роднинска линија, која одамна е изгубена.
aha,znaci da ne mu barame na zenskive i da ostanime na racno cel zivot?ili i to ne cini?

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Веќе е јасно дека генетиката и палеонтологијата ја имаат патосирано еволуцијата. Прашање е само кога тоа ќе биде објавено. Вака, во јавноста намерно се молчи за тој еволуциностички проаз, оти во спротивно, многу суети и докторати ќе станат неупотребливи и скрос погрешни-лажни, а сите оние кои веруваат во еволуцијата. ќе мораат да си побараат или да си скројат нова вера,само по нивна мерка и со нови „докази„.
Хе, хе...хе..ликуваш...полека смири живци..
А што ако тој универзален дел од тој хромозон го дефинира постоењето на баш оној универзален орган на машките што е сместен меѓу нозете.

Член од
31 јули 2006
Мислења
2.537
Поени од реакции
702
А што ако тој универзален дел од тој хромозон го дефинира постоењето на баш оној универзален орган на машките што е сместен меѓу нозете.
Според мене, тоа фактички ја докажа теоријата дека сме излегле од Африка. Едно племе решило да превземе риск и да замине од таму. Исто како што научниците и претпоставуваа дека се десило.

MaryJane

It's alive!
Член од
11 јуни 2008
Мислења
369
Поени од реакции
33
se raga dete so 2 glavi,ili penis na grb,ili sijamski bliznaci,ako to seto ne se nusprodukti na evolucijata kazete mi so se?gospod taka sakal?si igra majtap?

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
aha,znaci da ne mu barame na zenskive i da ostanime na racno cel zivot?ili i to ne cini?
Немораш „рачно„=ожени се и си го решил проблемот.

Смирен сум. Генетика го објасни следново: промената на генот не дава ниту мајмин (ретроактивно) ниту над-човек (футуртистички) туку дава ретардирано битие, и духовно и душевно и телесно.

Според мене, тоа фактички ја докажа теоријата дека сме излегле од Африка. Едно племе решило да превземе риск и да замине од таму. Исто како што научниците и претпоставуваа дека се десило.
А според мене, „до вчера„ , словените беа дојдени од „зад Карпатите„ а од денес, се повеќе научни откритија покажуваат дека сме домородно население-и во Македонија и во Србија.
Кога на научниците ќе им „зафали„ некој доказ, тогаш батките го применуваат принципот „ад хок„-„нешто кое трае додека ми треба„. Така е со сите тие нагаѓања дека човекот „дошол„ што од Африка, што од Сибир. За среќа, науките сами себе се побиваат па така е и со доаѓањето на словените од средна Азија.

Kajgana Shop

На врв Bottom