Не бе ...не направи долниот.Koga go priznavas sto togas mi trubis ne postoi-od kaj si dojden ti , toa ne mi e jasno,da ne te donesa strkot????????????
Не бе ...не направи долниот.Koga go priznavas sto togas mi trubis ne postoi-od kaj si dojden ti , toa ne mi e jasno,da ne te donesa strkot????????????
a ti sakas da kazes deka ako poglednes dovolno nazad vo tvoeto semejno steblo ke naletas na adam i eva?Сакаш да кажеш дека ако погледнеш доволно назад во твоето семејно стебло ќе налеташ на примати..?!?!
Грешка брат грешка...на Ное ќе налеташ..тука се кине врската...под него се е истребено.a ti sakas da kazes deka ako poglednes dovolno nazad vo tvoeto semejno steblo ke naletas na adam i eva?
Не бе само селекција е направена..добро семе(се мисли на една парабола од Библијата)...Грешка брат грешка...на Ное ќе налеташ..тука се кине врската...под него се е истребено.
На Господ..него го сметам за мој творец.. заедно со сите овде кои веруваат и неверуваат во тоа..a ti sakas da kazes deka ako poglednes dovolno nazad vo tvoeto semejno steblo ke naletas na adam i eva?
Веќе е јасно дека генетиката и палеонтологијата ја имаат патосирано еволуцијата. Прашање е само кога тоа ќе биде објавено. Вака, во јавноста намерно се молчи за тој еволуциностички проаз, оти во спротивно, многу суети и докторати ќе станат неупотребливи и скрос погрешни-лажни, а сите оние кои веруваат во еволуцијата. ќе мораат да си побараат или да си скројат нова вера,само по нивна мерка и со нови „докази„.hehehe
Da pojasnam!!!
Sigurno znaes za covekot deka maskiot pol ima XY hromozomi a zenskiot pol XX.
Na taa osnova se napravi experiment t.e se zemase krv od maski luge po celiot svet(zaradi toj Y kromozom) da se dokaze dali doagame od eden covek !!!
Na krajot izleze deka site maski luge imaat eden univerzalen del na Y hromozomot(m 168 Y)sto go dokazuvase nastanuvanjeto na covekot od samo eden covek(ADAM) .
Ova go citav vo spisanie od national geographic,ako ne mi veruvas pobaraj i ke najdes dokazi ,zborot mi e i naukata dokazuva deka sme sozdadeni od boga a za toa od darvin ,kolku pati samo se pobila so novo otkrienite fosili....(Covekoviot vid e samo eden no so tek na vreme se menuva za da prezivee bidejki se e relativno i covekot nikogas ne bil majmun).
Па се има почеток ..било од што да си настанал(примати или Бог)..пак би збореле за инцест..барем онака како што ти размислуваш..Внимавај кога запознаваш женски прашај ја да не позанава некоја Ева...:smir:e pa kako na gospod,neli prvo gi sozdal adam i eva,i tie pocnale 'intimno da opstat'i taka sme nastanale site nie?znaci site nie sme rodnini?znaci ja ko ce i baram na nekoja zenska fakticki incest pram?ami za to ne se odi v zatvor?
ehehehe vazi ke ja prasam,Па се има почеток ..било од што да си настанал(примати или Бог)..пак би збореле за инцест..барем онака како што ти размислуваш..Внимавај кога запознаваш женски прашај ја да не позанва некоја Ева...
Ако и „бараш„ на некоја „женска„, тоа не би било инцест, туку би било блуд или прељуба, против 7-мата Божја заповед.e pa kako na gospod,neli prvo gi sozdal adam i eva,i tie pocnale 'intimno da opstat'i taka sme nastanale site nie?znaci site nie sme rodnini?znaci ja ko ce i baram na nekoja zenska fakticki incest pram?ami za to ne se odi v zatvor?
aha,znaci da ne mu barame na zenskive i da ostanime na racno cel zivot?ili i to ne cini?Ако и „бараш„ на некоја „женска„, тоа не би било инцест, туку би било блуд или прељуба, против 7-мата Божја заповед.
За инцестот веќе е пишувано под насловот “религија„.
Точно е тоа дека целиот човечки род се, ретроспективно, браќа и сестри. Во нашево новозаветно време, луѓето се браќа и сестри во и по Христа а не толку по роднинска линија, која одамна е изгубена.
Хе, хе...хе..ликуваш...полека смири живци..Веќе е јасно дека генетиката и палеонтологијата ја имаат патосирано еволуцијата. Прашање е само кога тоа ќе биде објавено. Вака, во јавноста намерно се молчи за тој еволуциностички проаз, оти во спротивно, многу суети и докторати ќе станат неупотребливи и скрос погрешни-лажни, а сите оние кои веруваат во еволуцијата. ќе мораат да си побараат или да си скројат нова вера,само по нивна мерка и со нови „докази„.
Според мене, тоа фактички ја докажа теоријата дека сме излегле од Африка. Едно племе решило да превземе риск и да замине од таму. Исто како што научниците и претпоставуваа дека се десило.Хе, хе...хе..ликуваш...полека смири живци..
А што ако тој универзален дел од тој хромозон го дефинира постоењето на баш оној универзален орган на машките што е сместен меѓу нозете.
Немораш „рачно„=ожени се и си го решил проблемот.aha,znaci da ne mu barame na zenskive i da ostanime na racno cel zivot?ili i to ne cini?
Смирен сум. Генетика го објасни следново: промената на генот не дава ниту мајмин (ретроактивно) ниту над-човек (футуртистички) туку дава ретардирано битие, и духовно и душевно и телесно.Хе, хе...хе..ликуваш...полека смири живци..
А што ако тој универзален дел од тој хромозон го дефинира постоењето на баш оној универзален орган на машките што е сместен меѓу нозете.
А според мене, „до вчера„ , словените беа дојдени од „зад Карпатите„ а од денес, се повеќе научни откритија покажуваат дека сме домородно население-и во Македонија и во Србија.Според мене, тоа фактички ја докажа теоријата дека сме излегле од Африка. Едно племе решило да превземе риск и да замине од таму. Исто како што научниците и претпоставуваа дека се десило.