Докажете дека Господ (не) постои

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Детска приказна е, на пример, „Снежана и седумте џуџиња„ а веоучението е прашање на живот и смрт. Кој го прифаќа тоа учење, може да се надева на вечен живот. Кој не, и понатаму нека го чита Стивен Хокинг и неговите „набадања„ кој сигурно никого нема да го одведе во Царството Небесно.
Кој вечен живот..прво умри па ќе живееш вечно...нешто слично има и во приказните за грофот Дракула..до вечен живот преку смртта.
Друго, приказната за небесното царство (види ти тоа...и горе било монархија) за мене е иста со таа за Снежана.

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
За кого како, разбира се. А кој може да ги раздвои приказните од Вистината, веќе е на добар-тесен пат.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
..Оти, фала и слава Богу, барајќи Го, сме поверувале во Него. А „...кој верува во Мене, и да умре, ќе живее...„ вели Он. Цитатите, разбира се, за тебе не се битни...

SHANE

Др.Акула
Член од
30 април 2008
Мислења
1.453
Поени од реакции
853
Пријател тупење со вакви стручни булшит работи нема ништо да постигнеш..... вакви работи на тема хемија анатомија итн итн ова нзс со дали господ постои или не некако нема...дај кажи некој конретен доказ ако имаш или знаете се (утре може туториал за нуклеарка ке постирате) само факт и доказ за господ нема....

Trickster ,poveke dokazi od toa sto go kazav zdravje.
Neznam kako ocekuvate da go vidite gospod za da veruvate deka postoi.
Sporedba za negovoto postoenje mozes da si najdes vo gravitacijata" NIKOJ NE JA GLEDA NO GI GLEDA NEJZINITE POSLEDICI" a dokazi za postoenjeto na bog se eden kup samo treba da pogledas okolu sebe .

Vone
A za toa sto namena imaat macinjata i kucinjata nikoj ne znae(znae samo sozdavatelot na ovoj sistem) no mozam da kazam macinjata i kucinjata se eden oblik na zivot i bespotreba ne se tuka(za se postoi zosto i za se postoi zatoa).
Se cudam kako go gledas ovoj svet taka ramnodusno.(Semokniot ne napravil greski nego nie sme ja zeznale rabotata so jabolkoto)

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Да дополнам: кучињата, мачињата како и целиот животински род, создадени се од две причини:
- украс во Едемската градина
- еден вид „друштво„ за Адам, до Евиното одвојување од човекот.

Член од
14 јули 2005
Мислења
1.428
Поени од реакции
43
Пријател тупење со вакви стручни булшит работи нема ништо да постигнеш..... вакви работи на тема хемија анатомија итн итн ова нзс со дали господ постои или не некако нема...дај кажи некој конретен доказ ако имаш или знаете се (утре може туториал за нуклеарка ке постирате) само факт и доказ за господ нема....
Па ни ти со тупење и булшит работи нема ништо да постигнеш..... дај кажи некој конретен доказ ако имаш или знаете се само факт и доказ дека Господ не постои нема...

MaryJane

It's alive!
Член од
11 јуни 2008
Мислења
369
Поени од реакции
33
abeeeeeeee alooooooooo,vi pisuva vo biblijata jasno i glasno deka bog postoi i so sakate pojce(p.s.mozda bilo postirano istoto,ako bilo samo ignore me)
abe kakov bog kakvi gluposti,ja ne znam kako mozi nekoj da veruva vo babini devetini,demek ako prajs arno ce odis vo rajo,ako prajs loso pekolo ne ti bega,

TheBestTipster

Избраниот
Член од
8 март 2008
Мислења
2.387
Поени од реакции
97
Да дополнам: кучињата, мачињата како и целиот животински род, создадени се од две причини:
- украс во Едемската градина
- еден вид „друштво„ за Адам, до Евиното одвојување од човекот.

:nesvest: :nesvest:

Господ изгледа има одличен смисол за хумор.. и талент за уредување ..

Ова го кажа за животните како да се лампиони , и испаѓа дека Бог само сакал а си ја кити елката ..

Иначу секој пат ме имресионираш со новите постови ..:smir:

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
(Semokniot ne napravil greski nego nie sme ja zeznale rabotata so jabolkoto)
Ние сме ја зезнале работата???
Вака сега..ако ја направам нешто тоа има да се однесува како што јас сум предвидел, ако почне да заебава тоа ќе биде последица на тоа дека нешто јас сум ја утнал работата а не самоволие на креираното.
За јаболкото (офф-топиц) јбг тешко се одолева на едно од најубавите и најкорисните овошја.

MaryJane

It's alive!
Член од
11 јуни 2008
Мислења
369
Поени од реакции
33
ami ko bil tolku semoken,so ne naprael nesto vo vrska so to jabolkoto,so ne mu go zel od raka?????????????

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
:nesvest: :nesvest:

Господ изгледа има одличен смисол за хумор.. и талент за уредување ..

Ова го кажа за животните како да се лампиони , и испаѓа дека Бог само сакал а си ја кити елката ..

Иначу секој пат ме имресионираш со новите постови ..:smir:
Само за потсетување: поимот „Космос„ (Вселена) има повеќеслојно значење: ред , поредок, украс, накитеност...Ти текнува!? А поимот Космос не го измислија христијаните, туку античките грци. А и тие да не згрешиле нешто?....:vozbud:

ami ko bil tolku semoken,so ne naprael nesto vo vrska so to jabolkoto,so ne mu go zel od raka?????????????
Доцниш....одговорите побарај ги низ темата „религија„.

SHANE

Др.Акула
Член од
30 април 2008
Мислења
1.453
Поени од реакции
853
HEHEH se gleda mnogu razmisluvate-nemozi be tebe isus da ti kazuva za avioni koga poima nemal togas sto se avioni,TOA E SIMBOLIKA ALOOOO
EDEN BOG ZNAE STO VSUSNOST SE SLUCILO!!!!!!(taa sibolika e upotrebena so cel da se uprosti so cel podobro da se razbere verata) drugo ,veruvaj vo sto sakas no te molam daj mi dokaz deka bog ne postoi-togas od kaj sme dosle nie, zosto sme stvoreni
SLUCAJNO OD NA MARS DA NE PADNAVME????????

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
SLUCAJNO OD NA MARS DA NE PADNAVME????????
:vozbud: Се во свое време, може стварно и од таму да сме:pos2:
Епа за разлика од библијата науката нигде не тврди дека сега засега ги има сите одговори и дека има инстант универзален одговор за се и сешто. Тоа е главната разлика помеѓу верските тврдења и научните, односно се има доблест да се признае дека се нема прецизен одговор за се во сегашниов момент на развој, инаку ако и науката би давала воопштени одговори на сите прашања тогаш со ништо не би се разликувала од религијата.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Ако науките немаат прецизен одговор на одредени прашања, тогаш, каков одговори ни даваат науките-непрецизни? Можеби? Највероватно?
Ова ме потсетува на една максима од славниот Ленин, кој има кажано дека „...колку повеќе знаеме, толку сме (биле!!!) поблиску до вистината...„ А која е вистината и која вистина, всушпност, треба да ја откриеме, кога немаме поим како таа „изгледа„?

Патем кажано, Вистината беше, овде, на Земјава, пред 2000 г.

Kajgana Shop

На врв Bottom