Докажете дека Господ (не) постои

Fabullous_178

Psychonautics:.
Член од
21 февруари 2007
Мислења
2.987
Поени од реакции
190
1. Не постои совршенство меѓу ЛУЃЕТО!!!
2. Бог Постои, Тој самиот се симнал на земјата да ги исполни законот и пророците!!! Не направил никаква грешка на земјата, односно Тој никогаш не прави грешки, зашто Тој е Бог!!!
3. Јас сеуште стојам на тоа дека науката само ни става црно парче материјал на нашите очи, зборувам во тој поглед кога се работи за Бога! Јас, да ја оправдувам науката, но не во овој поглед кога се работи за Бога!!!
4. Кажи ми кој ги создал твоите родители?! Нивните родители така?! А нив?! Ако продолжиме вака ќе стигнеме до Адам и Ева, верувај! А во Библијата што пишува, како се создадени Адам и Ева?!

п.с. има доста извори и докази во Библијата за сите прашања... и едно да расчистиме, Бог и Библијата се ВИСТИНСКИ работи!!! докажано е уште одамна...

Цврсто стојам на мојот став и никад нема да го сменам! Така да, ќе видиме на крај кој ќе е точниот одговор. :smir: Еден од нас ќе падне со грешен одговор, а кој ќе видиме накнадно :smir:
-А како понатаму од Адам и Ева,тоа ме интересира?Имале две деца,и двете биле машки...како се размножило човештвото?Имале секс со мајка им?
-Јас знам кој ја докажал еволуцијата.А кој докажал дека Бог и Библијата се вистински?Само викаш дека е докажано,а не посочуваш од кој е докажано.
-Која е причината на науката за прикривање на вистината?Мора да има некаков мотив,нели...

Fabullous_178

Член од
21 февруари 2007
Мислења
2.987
Поени од реакции
190
ВКУПНИОТ човечки род ќе одговара пред Христа, тоа е недвосмислено: и оние кои слушале и оние кои не слушнале за Него. Првото Христово пришествие, меѓу другото, ја имаше и таа улога: Христос ги повика не само евреите, туку и СИТЕ други народи на покајание и спасение. Се разбира, Христос проповедаше на Земјава некои 3 години, а по Неговото вознесение, таа улога ја превзедоа Апостолите. Секој од нив, до каде успеал да стигне, го проповедал Христа и неговото учење а воедно формирал и Цркви во местата во кои проповедал.Преку Црквите, словото Христово е проповедано и кај тогашните пагани и идлопоклоници, кои имале прилика да ја (не)прифатат новата вера. Значи, сите се повикани на покајание и спасение, изборот за тоа секогаш е ЛИЧЕН.
Хахахахахаха....
Дај бе не ме смеј...
Знаеш ли ти колку "судни денови" и идиоти кои ги пропагирале имало од појавувањето на Исус,па досега...Па еве,Земјата сеуште стои на старото место,не се случил ни Армагедон,ни Страшниот Суд,ништо...
Лугето сеуште си прават злодела,хуманоста се губи со секој нов ден,единствено што цвета е желбата кон материјалното...
Ако Исус планира да се појавува,нека го направи тоа во блиска иднина,оти како шо оди работава,нема да ни треба Армагедон за да ни ја уништи планетава,самите ке го направиме тоа...
Не создавај некакви непостоечки небесни хиерархии,никој нема да ни помогне,никој нема да не суди,освен ние самите....

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Живо ме интересира КОЈ е тој кој ја докажал еволуцијата? Таа теорија, сама по себе е еден вид НОВА религија, каде “верниците“ веруваат во таа чисто рационална конструкција, заснована на “парчиња“, вешто и убедливо склопени и прифатливи за умови кои работат само рационално, т.е. не веруваат во словот Божјо.
По Адам и Ева, родени се Каин и Авел, општо познато. Понатаму, родот човечки се множи преку “она“ кое денес го наркуваме инцест, но кој во тоа време, додека родот човечки не бил премногу “расипан“, не се сметало за грешка па според тоа и потомците немале телесно-душевни маани.
Науката/науките не прикриваат никава вистина; тие, секоја засебно, имаат свој “објект“ на интерес кон кој се насочени научните истражувања, но то “објект“ секако дека не е Творецот.

marcus

струмички модератор
Член од
5 јули 2006
Мислења
5.378
Поени од реакции
131
-А како понатаму од Адам и Ева,тоа ме интересира?Имале две деца,и двете биле машки...како се размножило човештвото?Имале секс со мајка им?
-Јас знам кој ја докажал еволуцијата.А кој докажал дека Бог и Библијата се вистински?Само викаш дека е докажано,а не посочуваш од кој е докажано.
-Која е причината на науката за прикривање на вистината?Мора да има некаков мотив,нели...
Чисто информативно..Адам и Ева немале две деца..Аадм живеел 900 и кусур години...знаеш ли колку деца се добиваат за толку време..контрацепцијата не била во употреба...:)

Fabullous_178

Член од
21 февруари 2007
Мислења
2.987
Поени од реакции
190
Ај да почнеме.
Православниот став кон спасението на човечкиот род е следен:
- човекот, т.е. единката се спасува пред се, поради големата МИЛОСТ Божја, а не поради некои лични заслуги;
- православните верници треба да веруваат дека најголемата веројатност за спасение е преку членувањето во Црквата, а не надвор од неа;
Што се случува со паганските и идолопоклоничките народи? Или припадниците на другите религии кои за Христа никогаш не слушнале, а може никогаш и нема да слушнат? Па и за нив постои истата “процедура“ како и за сите останати: ќе одговараат пред Христа. Разликата е во тоа што на православните, Христос ќе им суди по Новиот Завет; на старозаветните евреи, Христос ќе им суди според Стариот Завет, а на сите кои се надвор од Црквата: идолопоклоници, пагани, припадниц на оваа или онаа конфесија, судот Христов ќе биде според Законот на совеста и Законот на природната креација. Значи, на своето второ пришествие, Христос ќе им суди на сите, според претходно наведените 4 Закони.
Чек малце...
Ти воа го зборуеш како да си го видел тој Небесен суд...Го виде?Те судеа?
Н

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Никаде не пишувам за никакви докази; на верниците не им се потребни докази-нивната вера во секој збор Божји е доволна да сметаат дека целтото вероучение е вистинито. Од друга страна, ЛИЧНИОТ опит, личните искуства во живеењето според вероучението, им даваат ДОВОЛНО докази за исправноста на патот кој го одбрале.

Fabullous_178

Член од
21 февруари 2007
Мислења
2.987
Поени од реакции
190
Чисто информативно..Адам и Ева немале две деца..Аадм живеел 900 и кусур години...знаеш ли колку деца се добиваат за толку време..контрацепцијата не била во употреба...:)
Епа добро де...
И да имале 100 деца,сепак сите тие деца се брака и сестри...Значи се случува инцест во секој случај...

Fabullous_178

Член од
21 февруари 2007
Мислења
2.987
Поени од реакции
190
Живо ме интересира КОЈ е тој кој ја докажал еволуцијата? Таа теорија, сама по себе е еден вид НОВА религија, каде “верниците“ веруваат во таа чисто рационална конструкција, заснована на “парчиња“, вешто и убедливо склопени и прифатливи за умови кои работат само рационално, т.е. не веруваат во словот Божјо.
По Адам и Ева, родени се Каин и Авел, општо познато. Понатаму, родот човечки се множи преку “она“ кое денес го наркуваме инцест, но кој во тоа време, додека родот човечки не бил премногу “расипан“, не се сметало за грешка па според тоа и потомците немале телесно-душевни маани.
Науката/науките не прикриваат никава вистина; тие, секоја засебно, имаат свој “објект“ на интерес кон кој се насочени научните истражувања, но то “објект“ секако дека не е Творецот.
1.Си слушнал за Чарлс Дарвин?
2.Значи човештвото се множи преку инцест.Епа како може начинот на кој се создало целокупното човештво,сега да се смета за најголемо богохулење.Инцест е инцест,однос мегу две крвно поврзани индивидуи.Не е битно дали тие се грешни или не,зборуваме за сексуалниот чин мегу нив.Тој е грешен.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Постои суд ПОЕДНИЕЧЕН, каде на духот/душата и се суди, после телесната смрт, кога душата ќе добие привремено одредиште. Постои и суд КОНЕЧЕН, по општото воскресение, во времето од второто Христово пришествие, каде Христос ќе и суди и на душата и на телото и тој суд е последен.
Лично, НЕ СУМ ГО ВИДЕЛ судот Христов, но бидејќи ЗНАМ дека тоа ми предстои, морам и да се подготвам за него, да подготвам “материјал“ со кој ќе покажам како и за што сум го потрошил времето од ОВОЈ привремен живот.

Fabullous_178

Член од
21 февруари 2007
Мислења
2.987
Поени од реакции
190
Никаде не пишувам за никакви докази; на верниците не им се потребни докази-нивната вера во секој збор Божји е доволна да сметаат дека целтото вероучение е вистинито. Од друга страна, ЛИЧНИОТ опит, личните искуства во живеењето според вероучението, им даваат ДОВОЛНО докази за исправноста на патот кој го одбрале.
Како можеш слепо да веруваш во нешто и да не поставуваш прашања?
Во човековата природа е да се биде љубопитен,а со ова,ти си одиш против твојата суштина...
Ако сите беа како тебе и не поставуваа прашања,сеуште ке бевме во средниот век...

marcus

струмички модератор
Член од
5 јули 2006
Мислења
5.378
Поени од реакции
131
Епа добро де...
И да имале 100 деца,сепак сите тие деца се брака и сестри...Значи се случува инцест во секој случај...
Ова е цитат од четвртата глава од Битие од Стариот завет....Каин отиде од пред Господовото лице во земјата Нод, источно од Еден, и таму се насели.
Каин ја позна својата жена, па таа зачна и го роди Еноха....(Каин е син на Адам и Ева)
Значи жена му на Каин не му е сестра ја запознал во Нод....
Прво содадени се Адам и Ева но има и други.....

Fabullous_178

Член од
21 февруари 2007
Мислења
2.987
Поени од реакции
190
Постои суд ПОЕДНИЕЧЕН, каде на духот/душата и се суди, после телесната смрт, кога душата ќе добие привремено одредиште. Постои и суд КОНЕЧЕН, по општото воскресение, во времето од второто Христово пришествие, каде Христос ќе и суди и на душата и на телото и тој суд е последен.
Лично, НЕ СУМ ГО ВИДЕЛ судот Христов, но бидејќи ЗНАМ дека тоа ми предстои, морам и да се подготвам за него, да подготвам “материјал“ со кој ќе покажам како и за што сум го потрошил времето од ОВОЈ привремен живот.
Сето ова се заснова на слепа верба и надеж дека не си грешка.
Замисли,цел живот ке се подготвуваш за тој Суд,а кога на крај ке видиш дека сето тоа е само лага,ке сватиш дека животот требало да се живее за моментот,а не во исчекување на нешто.
Не сакам да те убедам во ништо,твое право е во што ке веруваш.

Fabullous_178

Член од
21 февруари 2007
Мислења
2.987
Поени од реакции
190
Ова е цитат од четвртата глава од Битие од Стариот завет....Каин отиде од пред Господовото лице во земјата Нод, источно од Еден, и таму се насели.
Каин ја позна својата жена, па таа зачна и го роди Еноха....
Значи жена му на Каин не му е сестра ја запознал во Нод....
Прво содадени се Адам и Ева но има и други.....
Ајдеее...
Сеа прво биле Адам и Ева,а коа запнавме таму,одма се измислуваат и други....
Добро,нека биде така...
Каин ја познал жена му.Имале деца.Понатаму?Одново инцест?

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Да, сум слушнал за Дарвин, но сум читал и тоа дека “типот“ бил побожен. Неговото дело “Потеклото на видовите“ е основа за еволуционистичкото учење. Арно ама! Секогаш постои едно “арно ама“. ЦЕлата таа книга е полна со несигурни ставови и шпекулации од авторот, кои, по принципот “расипан телефон“, НЕКОЈ ги издигнал во НОВА вера, т.е. теорија која НИКОЈ не ја докажал, а како одат работиве, нема ни да ја докаже. Да ја споменам само лакрдијата со т.н. “пилтдаунски човек“, а тоа рачно изработен и “подметнат“ череп од некое, наводно човеколико творение, кое требало да ја глуми “аклата која недостасува“ помеѓу мајмунот и човекот. Обиди се да го замислиш разочарувањето по откритието дека черепот во кој “верувале“ еволуционистичките научници е една обична измама. Е па, толку за доказите во еволуцијата.

Јован

дежурен сеирџија
Член од
16 октомври 2005
Мислења
4.892
Поени од реакции
265
Да, сум слушнал за Дарвин, но сум читал и тоа дека “типот“ бил побожен. Неговото дело “Потеклото на видовите“ е основа за еволуционистичкото учење. Арно ама! Секогаш постои едно “арно ама“. ЦЕлата таа книга е полна со несигурни ставови и шпекулации од авторот, кои, по принципот “расипан телефон“, НЕКОЈ ги издигнал во НОВА вера, т.е. теорија која НИКОЈ не ја докажал, а како одат работиве, нема ни да ја докаже. Да ја споменам само лакрдијата со т.н. “пилтдаунски човек“, а тоа рачно изработен и “подметнат“ череп од некое, наводно човеколико творение, кое требало да ја глуми “аклата која недостасува“ помеѓу мајмунот и човекот. Обиди се да го замислиш разочарувањрто по откритието дека черепот во кој “верувале“ еволуционистичките научници е едена обичан измама. Е па, толку за доказите во еволуцијата.
ако теоријата на црквата е докажана повеќе од дарвиновата тогаш...:nesvest:

Kajgana Shop

На врв Bottom