l33tz
Macedonian Security Crew
- Член од
- 9 септември 2007
- Мислења
- 84
- Поени од реакции
- 34
Eпа вака, некој од прашањава ти се на место, но некој бараат толку сложен одговор што човековиот мозок неможе да го свати тоа... Од почеток да почнам, Зошто Бог постои ова ни Ангелитее не го знаат... Целта на бога не му е јасна на човекот, но можеме да претпоставуваме, мое мислење пред луцифер да биде избркан од рајот не ми иде никаква идеја за тоа која би била целта на Господ, но од протерувањето на луцифер и ангелите што му се придружиле Господ настојува да нема зло затоа до доаѓањето на Исус Христос(првото доаѓање) портите на рајот се затворени и сите што умреле до воскреснувањето Христово отишле во пеколот ...Бог е еден и единствен тој е господар на "сите космоси" све што е во времето и просторот и надвор од него... Главна преокупација хмм, пак истото ова неможе да го одговори никој осем самиот Бог, а улогата негова во животите наши е тоа преку нас да го победи сатаната (ова не го сваќај буквално не е објасливо зошто). Прочитај го новиот завет и посветиму внимание најмногу на откровението накрај кое зборува за второто доаѓање на Христа. . .Aбе, која е наводната цел на Бог?
Мислам, зошто постои? Постои ли и по некој бог другите планети за да регулира живи створења? Или го контролира целиот космос?
И луѓето му се главна преокупација? Врши некоја друга работа?
И, и, која би требало да биде неговата улога во животите на луѓето? Да им биде као role model, да претставува диктатор, да им даде преку молитва одговори и долгопосакуван внатрешен мир....?
Не се зезам, сакам некој да ми објасни од прост стерилен и РЕАЛЕН аспект, шо значи ако ви доаѓа инспирација за лигавења како 'Па знаеш Бог не создаде, тој е совршеното суштество, Бог не прави грешки', скролајте ме.
Поздрав:smir: