Доделување на Оскарите за 2010 Година

Кој филм оваа година ќе го освои Оскарот?

• Вкупно гласачи
    133

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.643
Поени од реакции
34.057
Да и тапа приказна
Не е битна приказната, туку како ќе ја пренесеш. Лебетот е обработувана приказна 100000 пати.
А не ми се верува те читав и ти ценев мислењето. Ама да хејташ филм без да го гледаш, онака хардкор.. :icon_conf

Смешно.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Па подобро Говорот на Кралот, отколку Фејсбук. Е*ате филмот, е*бате. Мило ми е, јас си навивав за Inception, ама пошто знаев дека тоа just won't happen, втор избр ми беше Говорот на кралот, пред се заради тоа што Колин Фирт ми е еден од поомилените актери, го обожавам едноставно.... он е Marc Darcy, man of my dreams...:pipi:

За другите не се замарам што добиле, мило ми е за Колин ЕПТЕН! Ептен сум среќна за него! :)

И уште нешто, ако некогаш пак гледам Оскари (ова годинешново беше случајно гледање, после Евровизија остана на тоа и се загледав, а претходно немав гледано Оскари едно добри 4 години), тоа сигурно нема да биде на МТВ! Миланка значи ме уби у поим!!!

П.С Се заљубив во фустанот на Скарлет Јохансон!

Член од
18 октомври 2010
Мислења
523
Поени од реакции
164
Па подобро Говорот на Кралот, отколку Фејсбук. Е*ате филмот, е*бате. Мило ми е, јас си навивав за Inception, ама пошто знаев дека тоа just won't happen, втор избр ми беше Говорот на кралот, пред се заради тоа што Колин Фирт ми е еден од поомилените актери, го обожавам едноставно.... он е Marc Darcy, man of my dreams...:pipi:

За другите не се замарам што добиле, мило ми е за Колин ЕПТЕН! Ептен сум среќна за него! :)

И уште нешто, ако некогаш пак гледам Оскари (ова годинешново беше случајно гледање, после Евровизија остана на тоа и се загледав, а претходно немав гледано Оскари едно добри 4 години), тоа сигурно нема да биде на МТВ! Миланка значи ме уби у поим!!!

П.С Се заљубив во фустанот на Скарлет Јохансон!
!

Нешто не сум во тек, дајте ми информации :D

Песимист

Добро информиран оптимист
Член од
11 ноември 2008
Мислења
1.676
Поени од реакции
181
Дали сум единствениот кој не најде ништо посебно во Говороот на Кралот освен една досадна, англиска приказна која ништо не прави за да заинтересира?
Ако веке гледаме од таа гледна точка,социјлната мрежа беше едно 1545625355462456687546254 пати по досаден филм.За мене не само во споредба туку и генерално досаден филм,досега можеби н сум пишал за него ама стварно не ми е јасно како се најде во оваа бранша.

Crazy in Love

Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Нешто не сум во тек, дајте ми информации :D
Не е за не во тек, едноставно јасно беше дека Инсепшн (на моја голема жал:)) немаше шанси покрај Говорот и Лебедот (и нажалост Фејсбук). Според мене правдата е задоволена, барем онаа правда која го задоволува мојот вкус. :) Особено пак ќе кажам за Колин Фирт, најсреќна сум, пресреќна сум што он доби! Сонце е, го обожаваааам! :)

Инаку, еве ви два линка:
http://www.hollywoodreporter.com/review/franco-bombs-at-oscars-makes-162234
http://oscars.movies.yahoo.com/blog/111-franco-hathaway-pairing-disappoints-at-oscars;_ylt=AttQj.h8YpeD8CT3jBTZ0BA_PKJ4

Премногу лоши критики за водењето на Хатавеј и Франко, особено за Франко. И делумно се согласувам. Ен колку толку се обидуваше, ама Франко изгледаше како да го мрзи што е тука...

А Кирк Даглас е легенда. Има 90 и кусур, имаше мозочен удар и пак се држи. Ѕвер, ходајуча легенда! Оф топик, он и син му, Мајкл се легенди, вистински актери!

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.530
Поени од реакции
29.057
Па и јас го имам истото мислење го напишав тука. Искрено да збориме, што добро имаше кај нив? Ем не се искусни ем зборат 300 на саат...

Crazy in Love

Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
“Само Миланка и Дедо Мраз работат една ноќ годишно’’ :icon_lol:
Ама Дедо Мраз носи среќа и насмевки, а Миланка само иритација на ушно тапанче може да ми донесе и ништо повеќе! :icon_lol:

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.643
Поени од реакции
34.057
Уште на интервјуто со Франко напишав дека ми делува страмежливо.. Ама после некако зрачеше со coolness. Обратно беше кај мене, Хатавеј иако беше преубава повеќе се форсираше и напињаше.

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Уште на интервјуто со Франко напишав дека ми делува страмежливо.. Ама после некако зрачеше со coolness. Обратно беше кај мене, Хатавеј иако беше преубава повеќе се форсираше и напињаше.
Тапа беа и двајцата.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.620
Поени од реакции
59.444
Треба да се палам на филм во кој англиски крал се откажува од тронот ради тоа што се затрескал у Американка и сега се спрема за говор? И тоа треба да ми каже дека е многу добар филмот? Не се замарам уопште
Нема врска со тоа филмот, патем, брат му се откажа од тронот не тој. Горе долу по она што го пишуваш, не е за тебе филмот не гледај го. Ама немој ни да го анализираш на невидено :)

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Toa да. Ама сега ги споредуваме.. :icon_lol:
Искрено, ги заслужуваат сите лоши критики, баш сега се смеев читав критика на целиот настан на еден странски сајт и имаше една реченица во смисла, кога се појавил Били Кристал на бина, од публиката некој викал "Спаси не"!
Очајно, очајно. Ајде па може академијана ќе се опамети и наредната година нема да не испозаспие. Јас тврдам Чарли Шин да речат дека ќе биде водител тоа ќе биде општ интерес, мада требаше Болдвин и Стив Мартин да ги остават и годинава. Цареви се. Демек млад пар ставиле за да привлечат помлада публика. Мисијата не е успешна.

Kajgana Shop

На врв Bottom