bobipp
Let's cook!
- Член од
- 15 август 2008
- Мислења
- 11.894
- Поени од реакции
- 6.967
Знајте кој требаше да добие оскар? Видеото на официјалната
I agree......(haahahahah) јакоооооооооо..........i have a good nnews from the future....Microphones get smaller !!!Знајте кој требаше да добие оскар? Видеото на официјалната
Не знае... исто победи и на златен глбус, мене ме фаќаше срам кога ја гледав...Оваа од Данска не знае англиски или го имитира Фирт !?
ееееееТрето, аман бе што беше со музичките настапи?
Прилично.Дали сум единствениот кој не најде ништо посебно во Говороот на Кралот освен една досадна, англиска приказна која ништо не прави за да заинтересира?
Шерон Стоун, која царица човече...врв !Еве слики од секси цурите вчера Хејли Стајнфелд :nesvest:
Come on!!!БОНУС: Збор два за Миланка - Човекот наречен храброст. Многу беше непристрасна и воопшто не се забележуваше за кого навива. Браво. Друго мора помалку да збори, зашто уништува моменти, ама ај оваа година немаше нешто посебно да уништи тапа беше сценариото за оскариве.
Ми се исполни желбата за годинашниов Оскар и ептен ми е мило и драго за Натали ! :back:Моја желба е Натали Портман да ја земе за најдобра ж. улога .. Ааа зошто да не и Black Swan за најфилм.
Не знам го немам гледано ама со оглед на тоа какви се филмови имаат победено ќе ме зачуди да не е така, иако ја знам приказната околу абдицирањето на кралот, ништо посебно. Како и да е, Дарен Аронофски и Black Swan се најдоброто нешто кое им се случија на Оскарите оваа година. Можеби идејата не е оригинална но човекот си имаше доблест да каже дека е инспириран од Подстнарот на Полански, што значи укажување на чест на едно големо режисерско име, за разлика од Нолан кој не најде за сходно да направи такво нешто. И покрај се филмот е мало ремек дело, до сега го изгледав може пет пати и почетната сцена пак ме наежува. А за наредна година не ќе биде лошо Кирк Даглас да го викнат да ги води Оскарите, човекот на 100 години има повеќе смисла за хумор одколку годинешниве водители и организатори на шоуто, ко да гледаш доделување на нобелова награда не Оскари.
Треба да се палам на филм во кој англиски крал се откажува од тронот ради тоа што се затрескал у Американка и сега се спрема за говор? И тоа треба да ми каже дека е многу добар филмот? Не се замарам уопштеНе го имам гледано ама ја знам приказната, не го бива..
Абе ај читајте се што пишувате.
Не го имам гледано ама ја знам приказната, не го бива..
Абе ај читајте се што пишувате.
За малце помислив дека го имаш гледано филмот :smir:Прилично.
Треба да се палам на филм во кој англиски крал се откажува од тронот ради тоа што се затрескал у Американка и сега се спрема за говор? И тоа треба да ми каже дека е многу добар филмот? Не се замарам уопште
Да и тапа приказна
Во најмала рака си.. смешен. Плус како тие во Драга Кајгана си, маленките деца, ма не се замарам уопште.
Значи, никогаш не навлегувам во дискусија кога се работи за вкус, но ти воопшто го немаш ГЛЕДАНО филмот за да си комптентен да го дискутираш или оценуваш. Исто секој може да каже: Tреба да се палам на лезбејската сцена на Наталија која има кревка ментална состојба. Тапа е филмот!!!! и пази ова: ма не се замарам. Black Swan e недискутабилно одличен филм со одлична глума, феноменална режија и интересна сторија. Никој не го оспорува тоа. Но, да не беше лебетот, мојот глас ќе одеше кај King's Speech, како што и напишав пред оскарите. Но сепак субјективно, дека навивачки гласав за лебедот дека е ми е погоден жанрот. Кралот исто така има феноменална глума, солидна режија, костимографија, обрнато внимание на детали и слично. Значи сосема оправдано да е номиниран, сега за собирање награди толку незнам, ама филмот ни малку не е под просек. А да го немаш гледано и коментираш само затоа што ги знаеш the general lines.. е, смешно.