Добро место за излегување со девојка/дечко

Clen 7

Од Форумот
Член од
5 јуни 2007
Мислења
2.843
Поени од реакции
360
Манго у кисела вода.Цело време ти влагаат средношколки од Борис и студентки од Пелагонија.Многу е романтично:pos2:

Serpico

Сковинистратор / I'm Batman
Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
Најдобро ти е некое место на кое ти го гледаш градот, а градот не те гледа тебе :)
Па , по описов, одбери си.

Член од
6 мај 2006
Мислења
611
Поени од реакции
50
New аge е вашето романтично место?? од цело Скопје??? озбилно или ова е некоја шала која не ја сфакам??? сепариња?? таму??? мора да сум идела јас во некое друго New аge кое инцидентно се наога исто како што објасни КиреМали 1911 позади студентски дом Кузман Јосифовски Питу, во центар...
енивеј, сум била таму на некое греано винце и табла дур бев средно.. коа врнело надвор и сум била ко избацена од поплава па местото ми било соодветно за тој изглед.. Бев еднаш со дечко ми.. лани есента... тоа таму е цигли.. троа малтер негде ѕид негде дупка... во ВИПОТ (ова е иронија поради употребата на сепариња претходно) има 2 душеци покриени со некоја бедна черга и некои метални чуда на земјата да да ставиш пијачката на нив... на ѕидовите испотпишани гребено црнила.. на килимот истурено пијачки восок кал... да ти е гад да се потпреш не па да седнеш.. мириса на мочуриште од дворчето надвор.. може и да се залепиш на некоја мастика ако ептен си баксуз.. карши нас таа вечер имаше еден пар кој малтене се .... па тоа јазици надвор па тоа раце сегде па тоа еден врз друг... и ти само чекаш побрзо да ти наплатат... а и да.. место прозор има најлон.. надвор е смрзнувачка сеа да се седи поштоа иако е нешто заградено тоа е толку бедно а внатре кај што се масите (кои не ги бришат) е преосветлено и наччкано и некако неудобно ко премногу crowded значи со девојче некое пристојно таму на дејт... ноу ноу.. освен ако она изјави дека го љуби местото, Јас би си заминала :nenene::nenene: старото блу кафе или сега мислам дека се вика бариста шо исто го спомнавте погоре е океј.. за преку недела или денско кафе.. има богато богато расновидно мени мени (мене тоа ми е битно пошто не пијам кафе ни газирани сокови) некад знае да се пренапуни ама ако сте на убаво масиче на страна немате гајле.. но тоа е муабет и држење за рака место.. не лигавење..

наредно беше Аја, што е многу попристојна варијанта на new age често е и многу пуно (значи јави се резервирај) ама не е за сите вкусови.. јас лично имам другарки на кои не им се свигаат такви ориентални мириси и пијачки и декориации им делувало старинско (значи зависи какво е девојчето).

Виторија... убаво местенце за вечера.. по некако мирно и приватно.. цените се набиени (и менито е без цени пази што нарачуваш) :smir: од јадењето јас лично бев разочарана и немаа се што беше понудено во менито..

п.с. Манго бе хахаххахахахахахахаа
п.п.с. Ако сте нју ејџ типови имате и нешто слично карши парк, кафичот се вика лудница.. и тука има и по некој кауч место тоа чергите :)

моите романтични места не ги кажувам.. ги напишав прво но се осетив ко да сум била во озбилна врска со сите вас отпосле некако пре се отворив :pos2: како и да е навистина има преубави романтични локации и за вечера и тивко за муабет и дршење рака.. па ако е пролет и сакаш малку да се повозиш во нашето ни скопје има и каде зајдисонце преубаво на летна тераса да гледаш со пијачка иливечера.. или зимно време да се храниш со овошки и заедничо топло чоколадо после вечерата и тоа за малку пари.. само треба да си креативен ;)

Акаша

Hydra
Член од
28 мај 2006
Мислења
1.684
Поени од реакции
128
Виторија... убаво местенце за вечера.. по некако мирно и приватно.. цените се набиени (и менито е без цени пази што нарачуваш) :smir: од јадењето јас лично бев разочарана и немаа се што беше понудено во менито..
Менито е со цени, а центе се повисоки од 100 до 200 денари, за храна ова зборувам, во однос на дал мет фу да речеме, имам одено само еднаш и бев презадоволна од односот, башка тоа шо го нарачав го донесоа пред да се зготви да го видам (до тогаш вакво нешто само на филм имав видено :)) има фина атмосфера и пријатна музика.

Член од
6 мај 2006
Мислења
611
Поени од реакции
50
Менито е со цени, а центе се повисоки од 100 до 200 денари, за храна ова зборувам, во однос на дал мет фу да речеме, имам одено само еднаш и бев презадоволна од односот, башка тоа шо го нарачав го донесоа пред да се зготви да го видам (до тогаш вакво нешто само на филм имав видено :)) има фина атмосфера и пријатна музика.
тоа мене што ми го донесоа беше без цени.. а кога праев муабет на темава со една другарка и она го кажа истото и дека баш направила скандал на таа тема (малку е специфично девојчето :) ) може поучени од тоа го смениле поодамна беше дешавкава хехех
од односот и јас бев презадоволна.. келнерот кој не служеше беше баш онака фин и гостопримлив а не нападен што е многу битно.. јас лично јадев таљанети фунги (немаа вргањ иако го имаат во менито) и беа живи недоварени.. дури малку подзамрзнати внатре а однадвор жешки.. ужас, десертот беше одличен!! (да не сум ептен лоша) армосферата е фина да.. а за односот на келнерот.. кога дојде сметката бидејки не плакавме во кеш па да му речеме да го задржи кусурот туку со картичка.. тој праша на колку да ја ' заокружи ' сметката и ни донесе две фискални сметки.. едната со тоа што го јадевме.. а другата со остатокот (башишот) за него.. и то:pipi:

Член од
5 август 2007
Мислења
3.586
Поени од реакции
2.608
:pos2::pos2::pos2:Стварно :pos2:
Иначе,ако планираш прв пат да излегуваш со девојката,и сакаш да добие добар (романтичен) впечаток,и јас би ти ја препорачал Виторија,поготово во Понеделник или Вторник на вечер. Услугата ти е топ,си имаш еден келнер само за твојата маса,и на секое ти притура од винцето:),долу ти свират на клавир и виолина музичина од типот на Yesterday,I just call to say i love you...,храната за разлика од Дејана,мене многу ми се бендиса,али како што кажа ПАЗИ нема цени!!:)И ОБАВЕЗНО да си нарачаш еден шток пред вечерата,не за друго,за тие лепчињата што ти ги носат со доматчина,босилек,и маслиново масло одозгора(уште не можи да ми излези вкусот од устава)

Член од
6 мај 2006
Мислења
611
Поени од реакции
50
:pos2::pos2::pos2:Стварно :pos2:
Иначе,ако планираш прв пат да излегуваш со девојката,и сакаш да добие добар (романтичен) впечаток,и јас би ти ја препорачал Виторија,поготово во Понеделник или Вторник на вечер. Услугата ти е топ,си имаш еден келнер само за твојата маса,и на секое ти притура од винцето:),долу ти свират на клавир и виолина музичина од типот на Yesterday,I just call to say i love you...,храната за разлика од Дејана,мене многу ми се бендиса,али како што кажа ПАЗИ нема цени!!:)И ОБАВЕЗНО да си нарачаш еден шток пред вечерата,не за друго,за тие лепчињата што ти ги носат со доматчина,босилек,и маслиново масло одозгора(уште не можи да ми излези вкусот од устава)

добро озбилно не сте добиле мени без ценовник или ???:toe:

Член од
5 август 2007
Мислења
3.586
Поени од реакции
2.608
добро озбилно не сте добиле мени без ценовник или ???:toe:
А бре еве ти кажувам дека и мене мени-то што ми го дадоја во Виторија беше без ценовник:smir:
Не знам како ме свати,али и јас истото го кажував,не кажав ништо метафорички.

Член од
6 мај 2006
Мислења
611
Поени од реакции
50
А бре еве ти кажувам дека и мене мени-то што ми го дадоја во Виторија беше без ценовник:smir:
Не знам како ме свати,али и јас истото го кажував,не кажав ништо метафорички.
аа океј, те сфатив иронично дека имаше 'стварно' и смеење ама ти во друг контекст си пишал така:smir::pipi:

Oblivion

Matt Akisson
Член од
12 септември 2007
Мислења
3.526
Поени од реакции
128
Струмица... паркот или Цареви Кули, ако имате сила да се качите до таму, после светот е ваш.:vozbud::pos2:

Член од
28 мај 2008
Мислења
318
Поени од реакции
8
Kafe Li
Lezet , Aja Kafe
Kafe Martini,
ima dosta dobri mesta pointimni kade sto moze da se pomine dobro!!!

Член од
19 јуни 2007
Мислења
3.422
Поени од реакции
116
Во Бисер ShowRoom cafe и карши него Press cafe (Press е подобро за ваков вид на излегувања).
Има уште неколку вакви во Аеродром ама Press е нај :)
:helou:

Kajgana Shop

На врв Bottom