Добивате 10 милиони евра, како ќе ги потрошите?

Член од
6 февруари 2010
Мислења
882
Поени од реакции
923
7 милиона ќе орочам во швајцарска банка и ќе трошам од каматата. 1 милион би донирал за ризични операции кој би можеле живот да спасат, 1 милион за фамилијата ќе потрошам и со останатиот милион ќе си го ладам.
Планот е тука, ми фалат само 10 милиона :(

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

Член од
14 јуни 2008
Мислења
1.369
Поени од реакции
1.075
Ќе си купам 616.370.880,00 денари

Член од
13 февруари 2012
Мислења
90
Поени од реакции
26
Па појма неам. ќе си купам станче у охрид у битола ваму таму.. Ќе донирам за сиромај деца и нешто тако. ќе ставам на сметка на ФК Пелистер, ќе му направам нова куќа на фамилијата, ќе го ладам со другарите на шетња, нешто ќе ставам у банка, ќе направам неколку бизниси да се инвестира чат пат, ФЕШН најк аир макс едно друго, некој шлепер такоџе.. И ред други работи

GavolRulz

hippopotomonstrosesquipedaliophobia
Член од
23 март 2008
Мислења
12.715
Поени од реакции
11.554

Како за почеток еден Aventador. Со другите пари други луксузни коли, куќи, станови, нови бизниси, шетања по светот..

Член од
19 октомври 2013
Мислења
49
Поени од реакции
37
Немате 10 милиона евра токму поради ова.
Купувате коли, авиони и куќи како да се 10 милијарди ,а не 10 милиона. Ако некогаш макотрпно ѓи заработите тие 10 милиона или пак континуирано да заработувате по 10, по 10, пак нема да го правите тоа што мислите дека ќе го правите, знам и познавам луѓе што имаат многу многу повеќе од 10 милиона на сметка и никој не поклонува на клубови(фудбалски и т.н.), не шета по стадиони и незнам што, нивните деца го прават тоа.
Знаете ли зошто? Бидејки тие ја знаат темната страна на парите, тие виделе многу работи, доживеале многу работи додека ги заработиле/заработуваат тие пари ,а многу од нив душата на ѓаволот си ја продале(фигуративно кажано) ете затоа така се однесуваат кон парите, и кога и да помислите да кажете дека тие незнаат животот да го живеат, стајте се на нивно место, да ве видам.

Прво ниту еден што добил пари одеднаш не успеал да ѓи задржи, размислете еве добивате 10 милиона евра на лотарија(да претпоставиме дека вашиот идентитет не е објавен во јавност, бидејќи ако е сметајте дека ќе треба да се селите во Уганда), и вие следниот ден купувате Ламборџини, и мислите дека така ќе ве остават? Да се возите со вашето ламборџини? Има и колата и вас да ве „украдат“ наредниот ден. Има да ви излезат 1001 роднина што не сте ни знаеле дека постојат со 1001 проект „погоден“ за инвестиција. И да не ве знаеле јавноста ќе ве дознаат и пак Уганда, ете овој имаше плата од 300 евра и сега има 10 милиона у банка, ајдеее, од тиа 10 има 5 да дадете за обезбедување, адвокати, судови и ПР консултанти. А ако прашате зошто богатите ѓи немаат овие проблеми, сега ќе ви кажам, бидејќи тие не го стекнале богатството наеднаш со тоа и како го стекнувале паралелно се одвојувале од светот во кој живееле односно луѓето со кој интерактирале(класна распределеност во општеството) и стекнале многу моќни пријатели.

Член од
7 април 2012
Мислења
961
Поени од реакции
703
Се ќе изедам, се ќе испијам...секој ден додека не ги потрошам или додека не пукнам од јадење...[DOUBLEPOST=1400976209][/DOUBLEPOST]Се ќе изедам, се ќе испијам...секој ден додека не ги потрошам или додека не пукнам од јадење...

Член од
8 јануари 2012
Мислења
14.028
Поени од реакции
36.813
Па појма неам. ќе си купам станче у охрид у битола ваму таму.. Ќе донирам за сиромај деца и нешто тако. ќе ставам на сметка на ФК Пелистер, ќе му направам нова куќа на фамилијата, ќе го ладам со другарите на шетња, нешто ќе ставам у банка, ќе направам неколку бизниси да се инвестира чат пат, ФЕШН најк аир макс едно друго, некој шлепер такоџе.. И ред други работи
Кого лажете бе дека со 10 милки ќе купувате станови у Охрид/Битола?:pos::pos:

GavolRulz

hippopotomonstrosesquipedaliophobia
Член од
23 март 2008
Мислења
12.715
Поени од реакции
11.554
Немате 10 милиона евра токму поради ова.
Купувате коли, авиони и куќи како да се 10 милијарди ,а не 10 милиона. Ако некогаш макотрпно ѓи заработите тие 10 милиона или пак континуирано да заработувате по 10, по 10, пак нема да го правите тоа што мислите дека ќе го правите, знам и познавам луѓе што имаат многу многу повеќе од 10 милиона на сметка и никој не поклонува на клубови(фудбалски и т.н.), не шета по стадиони и незнам што, нивните деца го прават тоа.
Знаете ли зошто? Бидејки тие ја знаат темната страна на парите, тие виделе многу работи, доживеале многу работи додека ги заработиле/заработуваат тие пари ,а многу од нив душата на ѓаволот си ја продале(фигуративно кажано) ете затоа така се однесуваат кон парите, и кога и да помислите да кажете дека тие незнаат животот да го живеат, стајте се на нивно место, да ве видам.

Прво ниту еден што добил пари одеднаш не успеал да ѓи задржи, размислете еве добивате 10 милиона евра на лотарија(да претпоставиме дека вашиот идентитет не е објавен во јавност, бидејќи ако е сметајте дека ќе треба да се селите во Уганда), и вие следниот ден купувате Ламборџини, и мислите дека така ќе ве остават? Да се возите со вашето ламборџини? Има и колата и вас да ве „украдат“ наредниот ден. Има да ви излезат 1001 роднина што не сте ни знаеле дека постојат со 1001 проект „погоден“ за инвестиција. И да не ве знаеле јавноста ќе ве дознаат и пак Уганда, ете овој имаше плата од 300 евра и сега има 10 милиона у банка, ајдеее, од тиа 10 има 5 да дадете за обезбедување, адвокати, судови и ПР консултанти. А ако прашате зошто богатите ѓи немаат овие проблеми, сега ќе ви кажам, бидејќи тие не го стекнале богатството наеднаш со тоа и како го стекнувале паралелно се одвојувале од светот во кој живееле односно луѓето со кој интерактирале(класна распределеност во општеството) и стекнале многу моќни пријатели.
Абе битно јас одма ќе го купам ламборџинито, после ако сакат нека го украдат :icon_lol:

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.988
Поени од реакции
74.071
Со едно 10 000 евра ќе ја прошетам Европа прво или барем тие места што сакам да ги посетам :icon_mrgr:
Особено пределите со замоци во Шкотска, зелените површини во Ирска како и оние селцата во Англија што се најубави на светот :love:
Нормално би тркнал и до Шпанија за да гледам некој меч на Депортиво :)
Греота е да ја прошетам Европа, а Македонија да не ја свртам. Би го посетувал секое место во државава и би гледал да успеам да начекам што е можно повеќе утакмици од селските фудбалски лиги :icon_mrgr:
Би си ја остварил една од поголемите мои желби, да си направам кошаркарски тим кој ќе игра во трета лига, составен исклучиво од играчи од маало. Не би требало многу средства да се потрошат, доволни би биле околу 2-3000 евра за една сезона. Да си го испукам меракот еднаш, без некој да ми сере од страна, вака треба, онака треба :X3:
Ќе си ја надоградам куќата, плус дворот да се среди од темел :нинџ:
Кола не сакам, ќе си купам некоја појака верзија од пониво кое го имам :icon_mrgr:
Пола од парите ги ставам во банка, за црни дни :нинџ:
Едно милион евра би поделил по другари и роднини за да си ги исполнат нивните желби, а уште едно милионче би дал на рандом сиромашни лица, ама по мој избор, а не донирано, па којзнае каде да отидат парите.

Многу пари би трошел на јадење сигурно. И онака 80% од парите ги трошам за тоа :pos:

Абе 10 милиони многу се, 10000 евра да ми дадат доста ми е мене :вонзем:

BiG_kIsS

You talk too much... Let me shut you up
Член од
4 септември 2007
Мислења
3.414
Поени од реакции
2.923
Прво и основно, има да се иселам од овде :D Ќе си ја купам куќата што си ја меркаме и ќе ја опремам тип топ :X3: После, ќе исплатам се` што имаме да исплатиме. И нигде више дугови и кредити :D
Ќе си купиме 2 мотори, зашто никој не сака да биде позади :D Колава сега за сега е ок. Може понатаму ќе земеме некоја друга, колку за кучињава кога треба да ги носиме со нас.
Има да им купам на кучињата едно чудо играчки. Убави кревети, не дека ќе спијат во нив ама ај :D И облека. Има да ги навикнам да ја носат :D
Ќе си купам апарат! :love: Па пошо нема да имам потреба да работам, веројатно само ќе волонтирам во шинтерници. Така да нема да ми треба нешто многу многу опрема, само апарат доста е :D
Облека за нас исто така.
После некоја година, може да си купиме RV и да идеме низ Америка на некое време. Па може и Канада. Па после Европа, јесда малку тешко со кучињава.
На мајка ми ќе и купам еден Смарт и една гарсоњера негде у центар. На брат ми мотор, иако мајка ми ќе ме убие :D Татко ми везе неам што сака. И нешто пари ќе отидат и на другата страна на семејството :D
Има и се` Apple да си купам :P
Од тоа што ќе остане, нешто ќе се инвестира, нешто во банка :D

Ај сеа назад во реалност :icon_lol:

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.382
Поени од реакции
38.796
Го знаете она чувство кога сакате да се покажете колку сте заработиле , и колку сте имотни? - Исчезнува кога имате многу пари , баш напротив нема да сакате да се експонирате.

Голем дел од парите ќе ги ставам во повеќе странски банки , а милион ќе инвестирам во високо образование на некој престижен европски факултет. Евентуално некоја кола до кај 15-20 илади евра , му го имам фрлено окото на новиот Шевролет круз.

Kajgana Shop

На врв Bottom