Добивате 10 милиони евра, како ќе ги потрошите?

Anco

За солун ДА, ЗА срем НЕ
Член од
1 ноември 2011
Мислења
8.603
Поени од реакции
15.407
ќе им платам на сите(всс-дипломирани) менаџери да се дошколуваат во странство

marinium

Even Cops Dial 911 -S.W.A.T !
Член од
5 мај 2013
Мислења
994
Поени од реакции
506
па... би си купил така мн работи што би ми дошле на мерак :P дел од парите ставам у банка нека седат , обавезно од тие 10 милиони 1 па и поише би донирал , би го прошетал светов, на моите би дал ,исто и на брат ми ,кола би си купил некоја јака, би си купил емка :P и такви некој гаџети XD и незнам др шо... горе-доле отприлика тоа..

Член од
21 септември 2010
Мислења
349
Поени од реакции
181
8 od niv bi doniral na siromasni, deca bez roditeli, socijalni slucai....itn, so eden milion ke si go dosredam zivotot i ne bi se iseluval kako sto planiram sega tuku bi go prosetal svetot, i eden milion bi cuval za hitni donacii sto se javuvaat sekojdnevno dodeka ne se potrosi i toa milionce

Член од
23 февруари 2011
Мислења
1.320
Поени од реакции
1.277
1. Ќе идам да го посетам Стемфорд Бриџ и ќе ги гледам појаките утакмици на Челзи
2. Ќе купам некој добар кафич
3. Ќе отворам продавница за спортска опрема
4. Ќе си купам Ауди RS7, Шевролет Камаро и r6-ка
5. 1мил во хуманитарни цели
6. Едно подолго патување некој од поатрактивните острови
7. Останатите во swiss bank :P

Член од
12 април 2010
Мислења
10.058
Поени од реакции
15.027
Имаше на интернет еден сајт за аплицирање за возење со МиГ. Доколку има таква можност за летање со Сухои, тогаш би дал пари за тоа.

HellRaiser

Реметам кајганџии
Член од
1 јануари 2014
Мислења
815
Поени од реакции
855
Највероватно сите 10 милиони ќе ги поебам од еднаш за некој супер брз(читај НАСА) компјутер, така да боље да ги немам.

ilz

Член од
15 октомври 2013
Мислења
4.348
Поени од реакции
3.987
Ako imam 10milioni ke izgradam tram stanica barem vo 1grad vo MK,mislam 10milioni se dovolno za 1grad da ima tram soobrakaj:)

Sungerot Bob

Живеј го животот
Член од
7 август 2012
Мислења
32.391
Поени од реакции
36.507
Ќе купам еден поголем плац некаде на планина каде најпрво ќе изградам една убава куќа по мој вкус, а во иднина на плацот ќе градам уште куќи за да ги обезбедам сите мои деца.
Ќе си купам еден јак и голем џип.
Ќе изградам објект кој ќе го користам како кафана, дискотека или ординација.
Ќе градам цркви и манастири.
Ќе купам еден голем плац на кој ќе изградам една мини населба за луѓето кои немаат домови или пак се социјални случаи.
Ќе започнам музичка кариера.
И остатокот од парите ќе го чувам за понатаму, поточно за живеачка :)

V

viktora

Гостин
Би вработил 6-7000 руси платеници,на месец дена и би им наредил да покољат се живо и диво шипт.рско. А со кусурот, па нека попиат по едно пиво од мене за вложениот труд.

Член од
12 август 2014
Мислења
101
Поени од реакции
173
1/3 од парите ке ги намнам во културата на земјава, 1/3 ке ги поделам во државата( по разни основи и критериуми-финансирани проекти, бездомници, тогаш сигурно ке имам мн др идеи), со останатата 1/3 ке живам како принцот од Дубаи, но во Макдонија, со некој си македонски стандард..:giggle:

bokser_mk

Баксуз
Член од
29 јануари 2012
Мислења
1.363
Поени од реакции
1.831
прво би донирал пари една третина за да им помогнам на болните од потечките болести(леукемија рак дијализа ) и ред такви бидејки тие луге незнаат усште колку време им останува во зивотот и би им дал пари тие моменти кои им остануваат да ги поминат радосно не мислејки за болеста која ја имаат......

со другите 6 милиони 1 милион би вработил луге да седат пред кладилниците и казината во скопје и да делат прирацници или книги за одвикнуванје од коцка и би отворил центар за коцкари .....

милион би дал во хуманитарни цели и би згризил неколку семејства и бездомници би им овозмозил топол дом и услови за зивот

ова би го направил кога нема веке да бидам мегу зивите за да има некој нека рече нека ме памтат дека сум им направил нешто сум осигурал неколку семејства кои засузуваат да зивеат океј да ме памттат по добри работи

а со останатите 4 милиони евра мислам дека би водел скромен и нормален зивот тука во македонија......

А

Атомската мравка

Гостин
^

Од тие 10 милиона барем плати и за професор да те научи на правопис малце.

Kajgana Shop

На врв Bottom