Добивате 10 милиони евра, како ќе ги потрошите?

Кирца

Монк
Член од
7 април 2008
Мислења
7.051
Поени од реакции
2.289
Купувам комбе/мини автобус собирам друштво и идам низ цела Европа.Кога ќе ја завршам Европа се префрлам на друг континент и се така натаму додека снемам пари.:D

Член од
23 август 2010
Мислења
39.342
Поени од реакции
113.577
Прво би прошетал низ Европа на места кои не сум бил, а и на местата кај што сум бил и ми се допаднало. Потоа би отишол на Блискиот Исток, едноставно зацртано ми е дека тие земји ми се следна дестинација за посетување. Потоа би следела Австралија, патем каде што имам и роднини ( а кој нема
), и на крај да ми останат Африка и Америките. Значи буквално сегде би прошетал, едноставно зависник сум од патувања и секогаш кога имам можност посетувам места кои не сум ги посетил. Секако на крај ќе ја заобиколам цела Македонија, и ќе отидам на секое ебано место на кое не сум бил и кое вреди да се посети, а ги има многу во нашава напатена земја! Секако, ова не би го остварил во месец дена, него во период од неколку години.

Потоа би ги средил финансиски сите мои блиски, одма плаќам у Систина да дојдат од дома да ја земат мајка ми и да ја оперираат од кила пошо сега не сака да оди, демек сме немале пари ова она.

Ќе направам се што е во моја можност да изгледам барем еден меч на Рафаел Надал, а и некако да се сликам со него, истово важи и за Коби Брајант, ќе изгледам еден меч на Интер на Џузепе Меаца, еден меч на Лејкерс во Стејплс Центарот, нема да се возам на ниеден ролеркоустер затоа што се плашам од такви работи (
) и нема да јадам у америчките срања од сендвичари!

По коли ич не сум мераклија така да би си обезбедил нешто пристојно, не сакам да се расфрлам со пари за такви работи затоа што ич не ме исполнува. Би си направил куќа на два спрата (доволно е), со еден голем двор во кој ќе биде најубавиот летниковец на светот со вградена скара внатре ( не сте свесни колку сум прегорен за летниковец и колку мразам што живеам во зграда).

Ех у пичку матер убаво е да се биде милионер, али да се вратиме во реалноста сега.

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
ЌЕ СИ ГО ДРВАМ ЦЕЛ ЖИВОТ

Толстој

екс Бомбастичен
Член од
28 септември 2012
Мислења
11.920
Поени од реакции
11.945
Најпрвин ги шетам сите места во светот на кои сум сакал да бидам, потоа се враќам и си почнувам бизнис со камиони. Купувам 2 камиони, најмувам 2 возачи и ги правам милијарди. Од оние 10 милиони што ќе ми останат (ако останат) ќе ги донирам во хуманитарни цели, а ако не останат ќе одвојуваме од месечниот приход од заработката од камионите.

Т

Триптико

Гостин
Градам 5 згради, секоја има 5 спрата со 3 станови по спрат. (1 зграда е горе долу 2мил) 75 станови х 200е кирија = 15 000е месечно. Не ми треба пензиско и слични трошоци, само персоналец од 10% Мераци :cool:

Член од
23 август 2010
Мислења
39.342
Поени од реакции
113.577
Најпрвин ги шетам сите места во светот на кои сум сакал да бидам, потоа се враќам и си почнувам бизнис со камиони. Купувам 2 камиони, најмувам 2 возачи и ги правам милијарди. Од оние 10 милиони што ќе ми останат (ако останат) ќе ги донирам во хуманитарни цели, а ако не останат ќе одвојуваме од месечниот приход од заработката од камионите.
Брат знам дека темава е за секој да си каже што би направил со 10 милиони, ама сериозно мислиш дека со 2 камиони би направил милијарди? :confused:

Zbo

Член од
12 јануари 2014
Мислења
107
Поени од реакции
277
Пола ќе се раздужам, другите ќе почекаат!

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Па ќе заврши и едно милионче работа.

Ќе купам 500... ај нека биде илјада Sony PS3/PS4, исто толку X-Box, упола Nintendo. Одам Битола. Се договарам со РЕК да ми снабдат прклучоци за сите.

19 век: Битола - градот на конзулите
21 век: Битола - градот на конзолите.

Влагаме у Гинис.

Фала.

Член од
10 август 2012
Мислења
915
Поени од реакции
780
Кого лажете бе дека со 10 милки ќе купувате станови у Охрид/Битола?:pos::pos:
Абе со 10 милки најубаво ке проживееш во македонија,сереме по неа пошто не се живее со 10 богородици :D

Член од
13 мај 2013
Мислења
150
Поени од реакции
38
10 000 000 евра ?
Да добијам волку пари ќе ми го растурат животот. Едино ќе им ги дадам на моите.

Mojso

uneducated knob
Член од
14 септември 2009
Мислења
4.710
Поени од реакции
12.707
Прво си ја средувам куќата, 3 спрата, 1 за мама, 1 за тато и 1 за мене :D

Им средувам студио на другариве со тип топ опрема да има кај да снимаат, исто така им плаќам едно спотче да направат.

Си купувам станче во строг центар на Штип, Охрид и Прилеп. Не мора да е многу големо до кај 120 квадрати :icon_lol:

Си порачувам едно Ферари Дејтона и Шелби 65 или 67 не е е битно, малку модифицирано. Си купувам еден Harley sports chopper, поважно од тоа, се учам да возам мотор :D

Правам едно барче во американски стил во центар на Прилеп, каде ќе свири строго класичен рок и нема да се служи ништо друго освен пиво.

Собирам 10 најиновативни програмери за нова софтвер компанија, со плата од 3500+ евра месечно.

Правам неколку викендици строго од камен и дрво на различни места низ Македонија ( Зрзе, Колешински, Маврово ) и влегувам во UN програмате за „ селски туризам и култура “.

Правам ресторан во центар на Охрид каде ќе ги соберам подобриве келнерчиња и кувари што црнчат во Црна Гора и Грција преку лето.

Правам студентски дом во Штип за 1000 студенти.

Сезонска карта за Арсенал. Собирам другарите правам еден Road Trip
.
.
.
.
.
.

и одам банкрот, пошо не знам да водам бизнис :icon_mrgr:

BiG_kIsS

You talk too much... Let me shut you up
Член од
4 септември 2007
Мислења
3.414
Поени од реакции
2.923
Прво и основно, има да се иселам од овде :D Ќе си ја купам куќата што си ја меркаме и ќе ја опремам тип топ :X3: После, ќе исплатам се` што имаме да исплатиме. И нигде више дугови и кредити :D
Ќе си купиме 2 мотори, зашто никој не сака да биде позади :D Колава сега за сега е ок. Може понатаму ќе земеме некоја друга, колку за кучињава кога треба да ги носиме со нас.
Има да им купам на кучињата едно чудо играчки. Убави кревети, не дека ќе спијат во нив ама ај :D И облека. Има да ги навикнам да ја носат :D
Ќе си купам апарат! :love: Па пошо нема да имам потреба да работам, веројатно само ќе волонтирам во шинтерници. Така да нема да ми треба нешто многу многу опрема, само апарат доста е :D
Облека за нас исто така.
После некоја година, може да си купиме RV и да идеме низ Америка на некое време. Па може и Канада. Па после Европа, јесда малку тешко со кучињава.
На мајка ми ќе и купам еден Смарт и една гарсоњера негде у центар. На брат ми мотор, иако мајка ми ќе ме убие :D Татко ми везе неам што сака. И нешто пари ќе отидат и на другата страна на семејството :D
Има и се` Apple да си купам :P
Од тоа што ќе остане, нешто ќе се инвестира, нешто во банка :D

Ај сеа назад во реалност :icon_lol:
Апдејт:
По вчерашната случка, и со оглед на тоа дека куќата се продала :)place::place::place:)... Ќе живеам негде, не е битно каде, додека да си најдам совршено место и си изградам совршена куќа, ко што викаат овде off the grid, со соларни панели и никако поврзана со ништо. Значи, наша струја, наша вода, наша септичка :D Што ги вртам после.

Член од
3 јуни 2014
Мислења
79
Поени од реакции
49
Сите пари би ги донирал за хуманитарни цели. Парите се зло, и тоа зло ќе ме уништи, не би се плеткал со толку многу пари, доволни ми се овие.

Kajgana Shop

На врв Bottom