Дијанетика и Скиентологија

Член од
9 ноември 2007
Мислења
395
Поени од реакции
6
Не, туку работам во државната администрација. На журките на САЕМ често се случува организаторот да дојде и да ми каже добредојде Тончи, имам весела дружина за футбал.
Живеам сосема реално, не трипам, не се дрогирам, ретко конзумирам алкохол. Не седам пред коперација со пиво и не бистрам политика и бош теми со полуобразовани локални. Не се правам дека не слушам српско а после дома да опичувам пинк.

Игор, ми се спие и нема да ти одговорам на прашањето. Башка што откако станав модератор на Ноќен Живот на форумов претпочитам раат муабет без задлабочување во длабоко философски теми.
И како фотограф мразам макро фотографии :wink:
Колку што сум запознаен нема други скиентолози на форумов, така да, се сомневам дека ќе најдеш одговор на ова прашање.

А за сето ова што го напиша тука, неможеше сам без нечија помош да го реализираш?

Незнам што е толку срам барем според мене да седиш пред коперација или да живееш на село?

Со ова ги потценуваш сите во буквална смисла на зборот СИТЕ што не се саентолози, а најмногу тие што живеат на село.

Сакаш да ми кажеш дека тие што живеат на село, што не работат во државната администрација и ред други работи не се луѓе и не заслужуваат да живеат?

Те прашав нешто со причина и од нешто што сум слушал и читал во врска со саентологијата, од една страна самите вие викате дека сте добрите поради тоа што знаете како треба со целото општество а ти сето тоа го погази, им удри шамар и на добрите и на другите оние лошите.

Сепак ти благодарам за одговорот, во кој имаше неколку грешки!

igor108367

Dark Lord Sauron
Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.516
Поени од реакции
113
Игор, ми се спие и нема да ти одговорам на прашањето. Башка што откако станав модератор на Ноќен Живот на форумов претпочитам раат муабет без задлабочување во длабоко философски теми.
И како фотограф мразам макро фотографии :wink:
Колку што сум запознаен нема други скиентолози на форумов, така да, се сомневам дека ќе најдеш одговор на ова прашање.
Ок е нема проблем. Според тоа што го чув се плаќало за да дознаеш вакви работи па зошто јас да ги добијам бесплатно.

Macedonia>>Europe

Faster Than Light
Член од
6 јуни 2007
Мислења
2.582
Поени од реакции
836
Lol глуп народ. Purificatiot 600 евра, ајдеее се најде новата мека на идиотштината-Македонија. За тие пари еден одмор на море ко ќе му мавнам, тоа така прочистува да не ви се верува. Истиот ефект сум слушнал дека се постигнува со зјапање во Брацо легендата(така мислам дека се викаше Хрватот) а чини само 250 денари. :)

G

GirlSk

Гостин
:helou: Zdravo na site!

Super sto ima mnogu lugje sto diskutiraat na ovaa tema. Jas so godini bev del od Skientologijata, veren podanik, potocno na Habardoviot Centar vo Skopje, se dodeka ne otkriv deka toa sto se propoveda tamu nema vrska so toa sto se praktikuva.

Vo slednite postovi ke pisam povekje za da ja obelodenam vistinata za Habard i Skientologijata, a vo megjjuvreme moze da mi postavuvate prasanja na koi ke odgovoram najbrzo sto mozam.

Pozdrav za sega! :wink:
Тврдиш дека со години си бил “верен поданик“(што и да ти значи ова) на Хабардовиот Центар се додека не откри дека тоа таму не било баш така како што се “проповеда“. Ме интересира што точно откри што те разубеди во спротивното?
Исто тврдиш дека си ExScientologist - сигурен си дека воопшто некогаш и си бил Скиентолог па за да станеш Ех? Ако си изучил само два три курсеви и си бил на неке предавање тоа ни од далеку не те прави Скиентолог, ама сепак само нагаѓам, незнам што точно си прошол.
А тоа глупостите од Anonymous што ги извади се “МНОГУ јак“ аргумент против Скиентологија, 100% измислени лаги, смешни обвинувања кои никако неможат да ги докажат(на пример на суд нели).
Факт е дека има луѓе(читај: психијатри, психолози и слична багра која заработува со тоа што непотребно дрогира здрави луѓе со апчиња) на кои им смета тоа што Скиентолозите ги разоткриваат, па нормално е да напаѓаат.

igor108367

Dark Lord Sauron
Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.516
Поени од реакции
113
Факт е дека има луѓе(читај: психијатри, психолози и слична багра која заработува со тоа што непотребно дрогира здрави луѓе со апчиња) на кои им смета тоа што Скиентолозите ги разоткриваат, па нормално е да напаѓаат.
Јас не знам многу за скијентологија но знам дека ако неко беше вмешан о афери тоа беа они. Ги имаше на телеизија како беа разоткриени како уценуваа и подметнуваа лажни докази за луѓе кои ја напуштиле религијата и кои сакаа да зборуваат за тоа што го виделе таму. Значи цела религија е заснована на уцени.

Инаку јас скиентологија ја сфаќам вака. Пред 60сетина години еден познат СФ писател си решил да си напише книга и он заедно со неговите фанови си оформиле религија. Е сега денес за тој кој сака да ја прочита книгата мора верниците да платат многу пари и да се молат многу.

Јас само се надевам дека книгата е многу добра.

Член од
9 ноември 2007
Мислења
395
Поени од реакции
6
Тврдиш дека со години си бил “верен поданик“(што и да ти значи ова) на Хабардовиот Центар се додека не откри дека тоа таму не било баш така како што се “проповеда“. Ме интересира што точно откри што те разубеди во спротивното?
Исто тврдиш дека си ExScientologist - сигурен си дека воопшто некогаш и си бил Скиентолог па за да станеш Ех? Ако си изучил само два три курсеви и си бил на неке предавање тоа ни од далеку не те прави Скиентолог, ама сепак само нагаѓам, незнам што точно си прошол.
А тоа глупостите од Anonymous што ги извади се “МНОГУ јак“ аргумент против Скиентологија, 100% измислени лаги, смешни обвинувања кои никако неможат да ги докажат(на пример на суд нели).

Јас ке те прашам само едно, пошто ти го тврдиш спротивното дека саентологијата е нешто највозвишено зошто тогаш не биде прифатена како сите останати науки и да се применува во секојдневниот живот?

Јас не знам многу за скијентологија но знам дека ако неко беше вмешан о афери тоа беа они. Ги имаше на телеизија како беа разоткриени како уценуваа и подметнуваа лажни докази за луѓе кои ја напуштиле религијата и кои сакаа да зборуваат за тоа што го виделе таму. Значи цела религија е заснована на уцени.

Инаку јас скиентологија ја сфаќам вака. Пред 60сетина години еден познат СФ писател си решил да си напише книга и он заедно со неговите фанови си оформиле религија. Е сега денес за тој кој сака да ја прочита книгата мора верниците да платат многу пари и да се молат многу.

Јас само се надевам дека книгата е многу добра.

Тоа е факт дека сето тоа се сведува само на уцени, за на крај многумина од нив кои пробале да се откажат заврзуваат трагично од типот на сите се самоубиваат.

И уште нешто што е добро за саентологијата да го знаеш дека медицина за нив не постои, тие можат да те ослободат од секаква болест, пошто тие не лечат туку ослободуваат.

G

GirlSk

Гостин
Linux кај виде дека тврдам за Скиентологијата дека е највозвишено нешто?
Секој што бар малку почнал да ја изучува си има свое искуство и затоа и го прашав ExScientologist што него лично го разочарало за да сега се сврти против.

„И уште нешто што е добро за саентологијата да го знаеш дека медицина за нив не постои.“- Од кај ти е овој податок жити се.Со ова само потврдуваш дека ништо незнаеш за темава, тотална дезинформација ти е ова тврдење. Тоа што Скиентолозите имаат проблем со психијатрите не значи дека се против медицината генерално.
Факт е дека има многу да се учи за да разбереш што е Скиентологија, кој си сака нека го прави тоа.

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Факт е дека има многу да се учи за да разбереш што е Скиентологија, кој си сака нека го прави тоа.
Кажи ми/ни кои се тие факти и просветли ме/не...

Xak

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.610
Поени од реакции
464
Еве неколку интересни клипчиња, вреди да се погледаат:

и најбитниот клип:

Член од
9 ноември 2007
Мислења
395
Поени од реакции
6
Linux кај виде дека тврдам за Скиентологијата дека е највозвишено нешто?
Секој што бар малку почнал да ја изучува си има свое искуство и затоа и го прашав ExScientologist што него лично го разочарало за да сега се сврти против.

„И уште нешто што е добро за саентологијата да го знаеш дека медицина за нив не постои.“- Од кај ти е овој податок жити се.Со ова само потврдуваш дека ништо незнаеш за темава, тотална дезинформација ти е ова тврдење. Тоа што Скиентолозите имаат проблем со психијатрите не значи дека се против медицината генерално.
По се изгледа треба стварно доста да учиш за саентологијата, или пак ногу добро ја знаеш ама смислено така пишуваш да привлечеш повеке луге.

A

ateist

Гостин
Пизду матер, Мони Дамевски да ти кажува кога смееш да се ожениш...и ти да го слушаш, треба да си ретардињо.

А анализирајте им го пристапот и ловот на новите регрути. Колку преварантски, анкети, стрес тест, тест за интелегенција, тест кур се тресе...

И нормално, има и луѓе кои се толку очајни, луѓе кои се на патот кон дното и кои бараат излез во секоја јадица и наседнуваат.

И во самата биографија, Мони си признава дека бил толку депресивен и со психички проблеми, се мкнел по психијатри, кркал таблетки...и тогаш...тантарататааа...ја открил Скиентологијата.
па да ..........

тоа и сам го кажа на една емисија.........

бил толку депресивен што не успеал во кариерата што киснел по психијатри ....
( не успеал како татко му во кариерата така нешто рече )

и такаааа................

сретнал некој во америка кој го убедил дека нее до него ...........

дека сите други се болни ............џабе пие лекови...он е здравиот ..

и ете неговата животна мисија била ............ДА ГИ ИЗЛЕЧИ ...........

за пари .......нормалски

кажуваше нешто у стил дека првин биле класична компанија

ама кога виделе дека можеда се ескивира плаќање данок решиле

да се пререгистрираат во религија ................

колку го разбрав ....не им наметнуваат на членовите верување во богови

едноставно да си плаќаат членарина и да ги проучуваат нивни видувања кој биле

преработена ( за да небидат тужени за авторски права ...плагирана ) психологија

Член од
9 март 2009
Мислења
53
Поени од реакции
5
Leleeeeeeee........ :vozbud:
minaa nekolku denovi i gledam mnogu postovi ovde....
Treba da odgovoram na mnogu prasanja i da rasvetlam mnogu misteriii, koi sigurno na doticniot GirlSk nema da mu se dopadnat.... :pos2: Skoro i da moze da se kladam koj stoi zad ovoj identitet.:kesa:

Aj so red da pocnam....

Член од
9 ноември 2007
Мислења
395
Поени од реакции
6
Zabavata samo sto ne pocnala, ima vreme ke dojde i GirlSK ! ! !

G

GirlSk

Гостин
Повели друже, тука сум! Сигурен си дека знаеш кој е GirlSk?

Kajgana Shop

На врв Bottom