D
dARK_ElementaL
Гостин
Како не ме повика, па почна да зборуваш дека ,,неверните’’ барале утеха во алкохол, дрога и самоубиства. Нормално дека тука ќе се умешам. Зборуваш лжги за ,,неверниците’’. Да, има одредени што го прават тоа, но не сите. Не можеш сите да ги ставаш во иста група како тебе ќе ти текне.ем не те повикав
Јас убаво во постот ти напишав зошто и колку пијам, еве да те потсетам:ем во постот изнапиша рабоќе кои имаат везе со твоето однесување по напиена состојба
Da, i jas koristam alkohol, no samo koga e vo prašanje zabava i sekako NE do stepen da se vlečam po zemja ili da crknam
Па јас не измислувам, тие луѓе слават божиќ, велигден, бадник и останати христијански празници, посетуваат цркви итн. Да славеа бајрам, да одеа во џамии... ќе пишев дека се муслимани.ем пишуваш за рисјани кои се пијанчат и дрогираат (тие ликови не се рисјани, но според твоето чудно предубедување се чини дека се...)
Па не ти одговара, штом почнуваш одма со ,,монолози’’ итн нормално не ти одговара. Дека ти дадов пример од мојот личен Живот и ти ги плеснав безобразните лжги што ги изнакажа дека ,,неверните’’ барале утеха во алкохол, дрога и самоубиство. Како демек христијани не барале утеха во алкохол, дрога и самоубиство. Секогаш зависи од личноста каква е, колку цврст карактер си има, без разлика дали е религиозна или не.ем ми велиш дека од тебе напишаното не ми одговарало?...
Што ти припишувам тебе како грешка. Па не сум јас тој што го возвишува своето убедување тука како да е најдобро од сите останати. Ти го правиш постојано тоа. Ги правиш православните како да се најдобри, а се останато на помало нивоИ сето свое убедување мене ми го припишуваш, како моја грешка?..