Атеист
Дежурен Шаман
- Член од
- 2 февруари 2010
- Мислења
- 7.682
- Поени од реакции
- 4.921
Е шо де?знаеш што значи покорување????
.
и јас тоа прашувам, шо де.Е шо де?
Аааааа, види види. Еми оти и ти ги извади работите од контекст, ај читни малку поназад тоа мојов пост, па види што пишува одма после овие редови за мажот. И уште нешто, пишува дека мажот ќе ги остави таткото и мајката и ќе се придружи кон својата жена та обајцата да бидат едно тело. Хм мајката, што вели овде? Кој човек ќе се оддели од своите за да живее заедно со роб? Кој човек може да го сака робот како самиот себе? А ете таму има напишано дека мажот треба да си ја сака својата жена како самиот себе. Дека мажите не треба да им грешат на жените, да не ги огорчуваат, него да ги сакаат, почитуваат и угодуваат.Со сила слеп се правиш, или?
знаеш што значи покорување????
јао...............сам себе убијал.........
Кажи ми кај пишува дека мажот ќе се покорува на жената? Ај да го видам тој цитат?Аааааа, види види. Еми оти и ти ги извади работите од контекст, ај читни малку поназад тоа мојов пост, па види што пишува одма после овие редови за мажот. И уште нешто, пишува дека мажот ќе ги остави таткото и мајката и ќе се придружи кон својата жена та обајцата да бидат едно тело. Хм мајката, што вели овде? Кој човек ќе се оддели од своите за да живее заедно со роб? Кој човек може да го сака робот како самиот себе? А ете таму има напишано дека мажот треба да си ја сака својата жена како самиот себе. Дека мажите не треба да им грешат на жените, да не ги огорчуваат, него да ги сакаат, почитуваат и угодуваат.
А јас реков дека има таков цитат? What's the point атеист? Вадите зборови надвор од контекст, ни вметнувате зборови во уста кои никогаш не сме кажале, се што е напишано во Библијата буквално го сфаќате, читате како мали деца....Кажи ми кај пишува дека мажот ќе се покорува на жената? Ај да го видам тој цитат?
Поенатата е таа што не ја разбираш. Жената треба да е потчинета на мажот според библијата. Тука нема еднаквост ни рамноправност штом едниот е потчинет на другиотА јас реков дека има таков цитат? What's the point атеист? Вадите зборови надвор од контекст, ни вметнувате зборови во уста кои никогаш не сме кажале, се што е напишано во Библијата буквално го сфаќате, читате како мали деца....
Делот каде што се зборува за односот на мажот кон жената и обратно ти е постиран. Прочитај си го па види си.
Е ми, ако жената треба да му се покорува на можтот, е ми мажот, на Кого треба да Му се покорува?и јас тоа прашувам, шо де.
Никаде не пишува дека мажот треба да се покорува на жената.
Читајте бре луѓе. Освен тоа јас што го постирав, а не си го прочитал (можеби од мене не сакаш да читаш) ете Мики кој цитат ви го даде,Поенатата е таа што не ја разбираш. Жената треба да е потчинета на мажот според библијата. Тука нема еднаквост ни рамноправност штом едниот е потчинет на другиот
Остави ти тие срања, едно тело, сакање, љубењеЧитајте бре луѓе. Освен тоа јас што го постирав, а не си го прочитал (можеби од мене не сакаш да читаш) ете Мики кој цитат ви го даде,
3 Мажот ја има спрема жената својата должна љубов, а исто така и жената - спрема мажот.
4 Жената не е господарка на телото свое, туку мажот; исто така и мажот не е господар на телото свое, туку жената.
4 А Тој одговори и рече: „Зар не сте читале дека Оној, Кој ги создаде во почеток, ги создаде машко и женско,
5 и рече: ‘Затоа мажот ќе ги остави таткото и мајката и ќе се прилепи до својата жена, и обата ќе бидат едно тело?’
6 Така што не се веќе двајца, туку едно тело. И така што Бог соединил, човекот да не разделува!”
Пак ќе ми кажеш дека не се рамноправни?
Ти така деспотски да се однесуваш со твојата жена (девојка, ако не си женет) ќе те напушти за 24 часаЕ ми, ако жената треба да му се покорува на можтот, е ми мажот, на Кого треба да Му се покорува?
Later dude.... Што да ти правам кога не ти се чита, и кога не сакаш да разбереш. Јасно ми е дека ти твојот атеизам можеш да си го одржиш само со слепо напаѓање на Христијанството, а и на другите религии (ама нешто Христијанството најмногу го мразиш изгледа). Оти се плашиш ако прифатиш нешто од некој Христијанин или воопшто ако прифатиш нешто од Библијата, да не ти се разниша атеизмот.Остави ти тие срања, едно тело, сакање, љубење
Стриктно е наведено жената треба да е потчинета на мажот
Каков дух, бре, зелен!? Тоа се букви сложени во епски стихови. Не е тоа лирика или еротика, па да се мислиш!1. Сакам контекст!
2. Сакам дух во напишаното!
Дуд, ти твојата религија не си ја разбираш. Убаво стои покорност не измислувај топла вода.Later dude.... Што да ти правам кога не ти се чита, и кога не сакаш да разбереш. Јасно ми е дека ти твојот атеизам можеш да си го одржиш само со слепо напаѓање на Христијанството, а и на другите религии (ама нешто Христијанството најмногу го мразиш изгледа). Оти се плашиш ако прифатиш нешто од некој Христијанин или воопшто ако прифатиш нешто од Библијата, да не ти се разниша атеизмот.
Коринтјаните 14:Не дибек, цитираш работи извадени од контекст, најверојатно извадени од некој антихристијански сајт. Читни претходно ти ги склопив твоите цитати како се во контекстот па ќе си видиш. Та да не ти го перат мозокот некои сајтови.