а јас знам пак друго и доста повалидно од ова твоето барем за мене....Јас читав една книга каде пишуваше дека Исус е Македонец и дека всушност дошол на Земјата да го продолжи делото на Александар III Македонски.Разликата била тоа што Бог го пратил Александар да го обедини светот со војна а Исус со збор и љубов(озбилно).Затоа не верувајте на секое срање кое ќе го прочитате
А што, мислиш дека не е?Ајдеееееееееее ќе ислезе дека и господ бил Македонец.
А што, мислиш дека не е?
Па ако Македонија моментално не пресликува рај, не знам што пресликува.
И не сте докажале дали е вистина крстот на кој бил распнат Исус...
А што е тоа што треба да биде повеќе? Ако веќе се повикуваш на некој извор, тогаш или веруваш или не веруваш во кажаното.И јас тоа барам, баш некои слики, ај да почекаме може некои друг член на форумов знае баш повеќе за ова![]()
И три од карти.....А трн од венецот?
Гарант има некое крајно извртено толкување на некој сосема матен и небулозен стих од Библијата која го подржува и оправдува ова однесување.Бизнисот со реликвии е веќе 2 милениуми стар бизнис. Ова со парчето од крстот е класична маркетинг финта, со цел да привлече туристи (локални и странски), да привлече суеверни луѓе склони на реликвизам. Колку повеќе посетители има еден манастир, толку е поголема веројатноста дека некој ќе купи таму некое крстче, иконче, бројаница, света водичка, некоја друга реликвија, книга или сл. Бизнис си е бизнис, па и они мора од нешто да живеат.
ne be poteknuva od makedonijaАјдеееееееееее ќе ислезе дека и господ бил Македонец.
Да али од Битола, од Јени мале а не некаво скопјанчиштеИсус бил Македонец, не знам што е проблемот.