Fringe
Скитник низ паралелни светови
- Член од
- 24 септември 2011
- Мислења
- 7.898
- Поени од реакции
- 3.006
Ајдеееееееееее ќе ислезе дека и господ бил Македонец.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
а јас знам пак друго и доста повалидно од ова твоето барем за мене....Јас читав една книга каде пишуваше дека Исус е Македонец и дека всушност дошол на Земјата да го продолжи делото на Александар III Македонски.Разликата била тоа што Бог го пратил Александар да го обедини светот со војна а Исус со збор и љубов(озбилно).Затоа не верувајте на секое срање кое ќе го прочитате
А што, мислиш дека не е?Ајдеееееееееее ќе ислезе дека и господ бил Македонец.
А што, мислиш дека не е?
Па ако Македонија моментално не пресликува рај, не знам што пресликува.
И не сте докажале дали е вистина крстот на кој бил распнат Исус...
И јас тоа барам, баш некои слики, ај да почекаме може некои друг член на форумов знае баш повеќе за ова![]()
И три од карти.....А трн од венецот?
Гарант има некое крајно извртено толкување на некој сосема матен и небулозен стих од Библијата која го подржува и оправдува ова однесување.Бизнисот со реликвии е веќе 2 милениуми стар бизнис. Ова со парчето од крстот е класична маркетинг финта, со цел да привлече туристи (локални и странски), да привлече суеверни луѓе склони на реликвизам. Колку повеќе посетители има еден манастир, толку е поголема веројатноста дека некој ќе купи таму некое крстче, иконче, бројаница, света водичка, некоја друга реликвија, книга или сл. Бизнис си е бизнис, па и они мора од нешто да живеат.
ne be poteknuva od makedonijaАјдеееееееееее ќе ислезе дека и господ бил Македонец.
Да али од Битола, од Јени мале а не некаво скопјанчиштеИсус бил Македонец, не знам што е проблемот.