S
smart ass
Гостин
Ништо немаш....претпоставувам резултатите од крвта немаа за резултат дијагноза.
Секако !Дали има начин на кој за многу кратко време би ми се пуштил гласот? Зборам како јети
http://forum.kajgana.com/showthread.php?t=19206Може ли некој да ми каже нешто повеќе за шилци ?
Мајка ми има шилци насекаде, во кичмата, во вратот, во колената и каде веќе не, меѓутоа до сега немаше кој знае какви проблеми, но сега не може ни да оди од болка во коленото и целата нога, дури доби и воспаление на ногата, потечена и е и има температура на ногата. Беше на лекар и кажаа дека сето тоа и е од шилци и и кажале дека за тоа лек не постои, само и даваат некои масти, антибиотици и кетонал од кој додека трае дејството не ја боли многу, после 4-5 часа веќе не може ни да мрдне што се вели и и рекле да става да ложи зелка, меѓутоа веќе 1 недела промени нема.
Доколку некој знае нешто ве молам нека помогне.
Благодарам однапред.
Само бајачки ништо друго... можам да ти препорачам. :smir: 100% делува, медицината неможе да помогне во никој случај...Благодарам многу.
Ке може ли нешто поконкретно во врска со лечењето на шилци, како на пр. имиња на лекарства, креми и сл. ?
Бајачки ??? Прв пат слушам дека може да се бае за од шилци ама ок ке се распрашам. Само како да барам дали некој бае од шилци или со некое друго име се познати по народот и бајачките ?Само бајачки ништо друго... можам да ти препорачам. :smir: 100% делува, медицината неможе да помогне во никој случај...
Мислам дека се работи за јака настинка, пробај со Fervex напиток, можеш да го пиеш на 6 или 8 саати, и земи си од грчката маст што е VapoRub, измачкај се секаде каде што те боли, на градите, грлото, и синусите и легни завиткј се во кебе, пази само не излегувај на ладно некој извесен период бидејки таа ке те затопли и многу ке те испоти ке треба почесто да се пресоблекуваш за да не си направиш полошо, таа ке ти ја симне температурата, а и Fervexот исто така ке ти ја намали, мислам дека ке ти помогне доколку се работи за јака настинка. За главата можеш да пиеш Кетонал, само после јадење за да не те боли желудникот. Мене во такви случаеви ова ми помага многу ама сепак мислам дека е најдобро да отидеш на лекар.Помагајте аман... :nesum:
Трет ден веќе ме боли главата, а лошото е што секој ден се повеќе. Пијам аналгини секој ден, џабе. Плус тоа, вчера имав и 38 со 7 температура, ме тресеше грозница... Почнав и Оспен 1000, Витамин Ц и Парацетамол да пијам. Чаеви констатно, овошја, витамини, но џабе. Денеска еве, температурата се подсимна (37-37 со 5), но главоболката е тука, дури и поголема од вчера. Денеска приметив и дека рамената и тилот почнуваат да ме болат... Чудно е тоа што ниту грлото, ниту стомакот ме болат, не ми тече носот, не кашлам... Само главата и рамењата што ме болат, и температура што имам, друго ништо. А да, и блед сум ко крпа.
Да се навратам на главоболката. Боли при станување, слагање по скали, подскокнување, нагли движења, иначе кога мирувам нема никакви болки. Болките се некате во горниот внатрешен дел на главата.
Не знам што веќе да направам... Морам до Стара Нова да се опоравам, а како што стои работава, тешко оди... Ќе да е вирус, ама ме фаќа страв дане е нешто посериозно... :nesum:
А да пробаш со Прокулин капки да го испереш окото? Мислам дека ќе се смири...Во десното око ми влегло некое конче или слично сега окото ми е црвено и кога ќе го допрам малце ме боли има ли некои капки што ќе го стимулираат окото да го исфрли надвор страниот објект?
Ако некој го имал мојов проблем или го знае иљачот нека каже.
Заеби капки. Не земај ништо на своја рака кога се работи за сензитивни делови. Можно е од кончето (или што и да влегло) да ти се воспали окото, па дури и инфицира. Така да и да го отстраниш тоа, инфекцијата ако не деј боже постои, ќе си остане.Во десното око ми влегло некое конче или слично сега окото ми е црвено и кога ќе го допрам малце ме боли има ли некои капки што ќе го стимулираат окото да го исфрли надвор страниот објект?
Ако некој го имал мојов проблем или го знае иљачот нека каже.
Јас еднаш цело време мислев дека имам влакненце во окото, исто ми беше црвено ме болеше и многу ми солзеше и гурлеше, на крај испадна дека е вирус на очите. Ако се работи за истото би ти препорачала маст за очи Hloramfenikol и капки Decsametazon Neomicin, ама најпаметно е да си идеш на лекар, кај матичниот, зошто окото е премногу нежно за да експериментираш.Заеби капки. Не земај ништо на своја рака кога се работи за сензитивни делови. Можно е од кончето (или што и да влегло) да ти се воспали окото, па дури и инфицира. Така да и да го отстраниш тоа, инфекцијата ако не деј боже постои, ќе си остане.
Оди на доктор, види што и како е. Сепак око е, не е гребаница на колено или обична настинка.